Home » Blog » Kisten » Opbergkist maken? Fred vertelt je hoe!

Opbergkist maken? Fred vertelt je hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vrijwel iedere keer dat je spullen in je handen hebt en je weet niet waar je het moet opbergen, zorg je er extra voor dat het een rommeltje wordt. Spullen in kasten stoppen waar ze niet horen of misschien ben je zelfs wel verplicht om ze weg te gooien, want anders slingert het toch maar ergens rond. Met een opbergkist maken hoef jij je hier niet meer druk om te maken, want voor binnen en buiten kan je namelijk een extra opbergruimte maken.

Een opbergkist biedt jou de kans om bijvoorbeeld de tuinkussens op te bergen of om je tuinspullen netjes bij elkaar te houden. Maar je kunt de opbergkist maken natuurlijk ook doen voor de woon- of kinderkamer, waar we ook veel spullen hebben liggen. Kinderen zullen een goede opbergplek nodig hebben voor hun speelgoed, daarom is het maar al te handig om een opbergkist te hebben. Wil je weten hoe jij zo’n kist kunt maken? Dan raad ik je aan snel verder te lezen!

Tips en aanwijzingen voor een opbergkist maken

Ik heb straks een behoorlijk aantal bouwtekeningen voor je waarmee je een opbergkist kunt maken.  Dat betekent dat er veel soorten en maten mogelijk zijn, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Overigens kunnen de klussers die een hele kleine of juist een enorme opbergkist willen maken ook de afmetingen naar ratio aanpassen. Omdat hier soms nog foutjes in worden gemaakt, is het even handig dit toe te lichten.

Welk project je nu doet, of dat een opbergkist maken is of een veranda. Je kunt de bouwtekening nog steeds gebruiken als de initiële afmetingen niet overeenkomen met jouw plannen. Verder kun je namelijk de afmetingen eenvoudig naar verhouding aanpassen, zolang je dus de verhoudingen maar honoreert.

Wil je bijvoorbeeld een 20 procent grotere opbergkist maken, dan zal je alle afmetingen met 20 procent moeten vergroten. Je kan niet zomaar de breedte met 20 centimeter laten toenemen en gokken in welke toenames je de overige planken laat toenemen. Want dan kan ik niet instaan voor de kwaliteit van de opbergkist. Maken van de kist moet gebeuren op basis van de verhoudingen die je op de bouwtekening zult vinden. Dus kijk goed naar de verhoudingen, dan zal die kist er zo komen in de maat die jij voor ogen hebt!

Uitvoerend advies

Als je met de kist begint, is het volgen van de bouwtekening natuurlijk een vereiste. Want om een sterke opbergkist te maken waar je nog een goed aantal jaar gebruik van kunt maken, zal je zoveel mogelijk tijd moeten stoppen in het netjes afwerken van de aanwijzingen. De bouwtekening geeft overzichtelijk weer wat je allemaal moet doen.

Zo start je met het bekijken van de materialenlijst, waardoor je weet welke materialen er voor een opbergkist nodig zijn en natuurlijk ook welke afmetingen alles moet hebben. Deze afmetingen kan je, zoals hierboven beschreven, zelf nog aanpassen.

De belangrijkste informatie, op welke manier je alles straks gaat maken en in welke volgorde, is vervolgens ook te zien op de bouwtekening. Zoals je straks zult zien is alles gedetailleerd beschreven, waardoor een opbergkist maken voor jou een makkelijke klus gaat zijn.

Wil je door naar de bouwtekening? Lees dan snel verder!

Opbergkist bouwtekening downloaden uit het pakket

Klaar om met het opbergkist maken te starten en een prachtige kist te maken waar straks alle spullen in kunnen worden opgeborgen? Dan is het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten het pakket dat jou hierbij gaat helpen. De vele duizenden bouwtekeningen zijn voor een gigantisch aantal projecten ontwikkeld, waardoor je dus ook in de toekomst nog veel projecten zal kunnen uitvoeren met deze bouwtekeningen. Kijk eens in je woonkamer rond, alles wat je ziet is zo goed als zelf te maken met deze bouwtekeningen. Ook voor buiten kan je tuinmeubels maken, zoals een loungebank en een tuintafel. Het gehele pakket is er om jou te helpen bij het maken van alles wat jij maar zou willen.

Wil je meer over een opbergkist maken te weten komen of de andere bouwtekeningen ontdekken? Dan vertel ik je hier meer over dit pakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

opbergkist maken
opbergkist maken

Kopen of maken?

Twijfel je er over wat je gaat doen? Kopen of maken? Lees de onderstaande voor en nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen.

 1. Snel in huis vandaag besteld en morgen binnen. Mits je bij de juiste leverancier zit.
 2. Je hoeft niet zelf aan de slag.

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn best hoog.
 2. Beperkt in afmetingen.
 3. Kwaliteit valt vaak tegen.

Waar kun je het beste een opbergkist kopen?

Wil je toch liever kopen dan zelf maken let er dan op dat je dit bij een betrouwbaar bedrijf doet. Hiermee bedoel ik dat je snelle levering hebt en goede garantie voorwaarden. Het beste bedrijf dat we hebben gevonden vind je hier.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit want hier heb je zelf invloed op.
 2. Heel goedkoop.
 3. Makkelijk te maken met een goede bouwtekening.
 4. Snel gemaakt.
 5. Veel voldoening.
 6. Elke gewenste afmeting want dit bepaal je helemaal zelf.
 7. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt.
 2. Er is een bouwtekening nodig maar zoals al eerder aangegeven hebben wij daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen maken of kopen? Laat het hier weten..

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.