Home » Blog » Kisten » Een kist maken om je huis te decoreren? Doen!

Een kist maken om je huis te decoreren? Doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het lijkt een wat saai project; een kist maken. Echter is het juist een van de leukere projecten die in mijn doe-het-zelf bouwtekeningenpakket zit. Het grote voordeel van een kist maken is dat jij zelf alles kunt doen en personaliseren. Dat betekent dat je een kist kunt maken die perfect past bij jouw huidige inrichting. Afhankelijk van de wijze waarop jouw huis op het moment is ingericht, kan jij dus een kist maken die hier perfect bij past. Het belangrijkste voordeel hierbij is dat jij ook nog eens meerdere kisten kan maken, want de prijs van een kist maken is laag.

Je kunt tal van houtsoorten gebruiken voor een kist maken, wat dus ook betekent dat gebruikt hout kan worden toepast. Wanneer je dit doet, blijven de kosten nog lager en kan je dus nog meer kisten maken. Steigerhout is bijvoorbeeld een prachtige houtsoort voor een kist maken en nog betrekkelijk goedkoop verkrijgbaar ook. Maar daar vertel ik je natuurlijk verderop in dit artikel nog veel meer over.

Een kist maken? Dat doe je met de informatie uit dit artikel!

Hoe kan ik zelf een kist maken?

Een kist maken is een eenvoudig en leuk doe-het-zelf project wat je een leuke tijd gaat laten beleven. De kosten zullen het niet zijn, waardoor je extra geld kan uitgeven aan het mooier maken van de kisten. Je kunt een kist maken van verschillende houtsoorten, waaronder steigerhout. Steigerhout is mijn favoriet omdat dit een vintage look aan de kist kan geven. De kist maken gaat overigens middels een bouwtekening waar precies op staat welke stappen jij moet zetten om je kist te maken.

Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende afmetingen die nodig zijn voor het maken van de kist en ook de hoeveelheid hout die nodig is. Met de bouwtekening kan je dus direct naar de bouwmarkt om alle materialen aan te schaffen.

De kist maken kan ook met gebruikt steigerhout, waardoor je op nog lagere kosten uit kunt komen. Dit is altijd mooi meegenomen en daarom ook geen slecht idee. Controleer wel altijd of het steigerhout dat jij koopt van fatsoenlijke kwaliteit is. Het zou natuurlijk zonde zijn om steigerhout aan te schaffen wat van lage kwaliteit blijkt te zijn.

Je kist verven

Een unieke kist maken? Dan is het een leuk idee om de verschillende kisten te verven! Van welke houtsoort je ook gebruik maakt, je kunt alle kisten verven. Maak je gebruik van steigerhout, dan is het leuk te kiezen voor een grey wash. Dit geeft het steigerhout een gebruikte en vintage look. Het maken een vintage wash is erg eenvoudig. Dit gaat namelijk aan de hand van krijtverf en wat water. Vermeng beide middelen totdat je een kleur krijgt die past bij datgene wat je wilt krijgen.

Een kist maken kan zo een behoorlijk leuk project worden omdat je verschillende kisten voor je huis kunt maken. Door de kleuren leuk te combineren zijn de kisten ook multi-inzetbaar en altijd nog te gebruiken als bijvoorbeeld een opbergkist maar ook als stoel.

Wil je de kist maken met een bouwtekening? Ontdek dan hieronder hoe jij een kist kunt maken!

Kist bouwtekening bij Fred!

Je kunt je kist maken middels een bouwtekening en inmiddels weet je waarschijnlijk al waar die bouwtekening te vinden is. De kist bouwtekening is namelijk te vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred! Dit bouwtekeningenpakket is ruim 10.000 bouwtekeningen groot, dus je kan nu pas echt aan de slag met het zelf bouwen van meubels. Het gaat je jaren kosten om alle bouwtekeningen door te werken, dus ik raad je aan om snel aan de slag te gaan. Want je kunt niet alleen een kist maken maar nog veel meer.

Voor je woonkamer zou een hippe salontafel mooi naast de kist staan, waardoor je een ouderwetse maar trendy look creëert. Een andere optie is het maken van een steigerhouten bed waar je aan het voeteinde diverse houten kisten plaatst. Deze kisten kunnen dan dienen als opbergkisten of kunnen er puur voor de sier staan. Het is allemaal aan jou om je huis zo mooi mogelijk te maken met de bouwtekeningen van Fred!

Wil je meer te weten komen over Freds Bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over!

Kist maken
Kist maken

Zelf een steigerhouten kist maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.