Een steigerhout kist maken is misschien wel op het eerste gezicht één van de makkelijkste bouwopdrachten die je kunt maken. Dat is ook zeker waar, mits jij zou kiezen voor een steigerhout kist die er erg simpel uit zou zien. Een simpele steigerhout kist maken doe je in een paar uur.

Het enige wat je dan hoeft te doen, is het zagen van de planken in de juiste afmetingen en deze aan de hand van de bouwtekening aan elkaar te bevestigen. Maar als jij een steigerhout kist wilt maken die er echt uniek uitziet, kan ik je aanraden om dit artikel helemaal te lezen. Want ik kan jou vertellen hoe je een kist van steigerhout kunt maken waar iedereen jaloers op is. De kosten van het maken van een steigerhout kist zijn erg laag, waardoor jij helemaal wild kan gaan op het mooi maken van je steigerhout kist. Meer weten? Lees dan snel verder en ik vertel het je!

Maak je steigerhout kist uniek!

Het maken van je eigen steigerhout kist is zoals ik je al vertelde niet lastig. Maar om een nog uniekere steigerhout kist te maken, kan je kiezen om deze er wat anders uit te laten zien. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om je steigerhout kist enorm groot te laten zijn. Een gigantische steigerhout kist zal iedereen verbazen, want deze heb jij helemaal zelf gemaakt.

De kosten van het gebruikte hout staan pal tegenover het verbluffende resultaat. Als je een steigerhout kist zelf wilt kopen betaal je al snel een hoog bedrag. Daarom is het veel slimmer om zelf aan de slag te gaan met het maken van een steigerhout kist! Ook kan jij om je steigerhout kist nog mooier te maken hem verven. Je kunt je compleet uitleven op je steigerhout kist; want welke kleur je hem ook verft, hij blijft ontzettend mooi!

Stappenplan

Een goed stappenplan om direct mee aan de slag te kunnen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Voorbereidingen
  2. Maken
  3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn belangrijk. Volg daarom altijd deze stappen

  1. Gewenste locatie en doel
  2. Afmetingen bepalen
  3. Bouwtekening zoeken
  4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Gewenste locatie

Waar wil je deze kist straks hebben staan? Komt het buiten te staan of binnen dit is van belang voor de afwerking van je hout.

Wat is het doel van deze kist? Wil je speelgoed opbergen of kussens voor je bank bijvoorbeeld.

Stap 1.2: Afmetingen bepalen

De afmetingen hangen helemaal samen met het doel waar je de kist voor wilt gebruiken. Maar dat niet alleen je moet ook rekening houden met de beschikbare ruimte.

Stap 2: Maken

Stap 3: Afwerking

De afwerking van het hout is helemaal afhankelijk van de locatie waar je deze kist gaat gebruiken. Voor zowel binnen als buitengebruik is het verstandig om het hout eerst goed glad te schuren voor je de kist in gebruik neemt. Zo voorkom je splinters in je handen.

Daarnaast is het slim om een beschermende laag aan te brengen tegen intrekkend vocht. Vocht is de grootste boosdoener van houtrot dit wil je echt voorkomen. Voor binnengebruik is het aanbrengen van een beschermende laag niet perse nodig. Al is het wel mooi om het hout een mooie kleur te geven die past bij de rest van je interieur.

Voor buiten gebruik is het een beschermende laag aanbrengen echt noodzakelijk. Je kunt dan het beste kiezen voor een buitenbeits. Het voordeel van deze beits is dat het in je hout trekt. Daardoor wordt het van binnenuit beschermd. Het hout blijft ademend zo kan eventueel vocht uit het hout zelf wel weg terwijl er geen vocht in je hout kan trekken.

Kies je voor verf dan ligt er eigenlijk een laag op je hout. Deze laag sluit je hout luchtdicht af en eventueel vocht uit het hout kan geen kant op waardoor houtrot heel realistisch is.

Creatief zijn met steigerhouten kisten

De populariteit van steigerhouten kisten is op dit moment ongekend. Veel steigerhouten kisten worden voor vele honderden euro’s verkocht. Maar wat veel mensen niet weten is dat je de kisten voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken. Ik heb er zelf voor gekozen om de verschillende steigerhouten kisten te verven en deze voor meerdere doelen in te zetten. Zo zit in de ene steigerhout kist wat oude kleding, en in de andere steigerhout kist helemaal niets. De kisten waar niets in zit gebruik ik namelijk soms als stoel bij verjaardagen. Op deze manier was het niet nodig om nog een stoel erbij te kopen en het enige wat ik nog moest doen is het kopen van enkele goedkope kussen bij de IKEA.

Bouwtekening steigerhout kist vind je bij Fred!

De bouwtekening voor je steigerhout kist vind je bij Fred, samen met nog eens tienduizend fantastische bouwtekeningen waarmee jij alles kunt maken wat je maar wilt. Zo kan je jouw eigen steigerhout kist binnen het uur maken doordat jij met de bouwtekening precies weet wat er wanneer moet gebeuren. De kosten van het maken van een steigerhout kist zijn zoals je al weet ontzettend laag, dus je kan er zoveel maken als je maar wilt!

Behalve een steigerhout kist, kan je met de bouwtekeningen uit het pakket van Fred ook nog tal van andere meubels en objecten maken. Zo kan jij je eigen bank, tafel, tv-meubel en steigerhouten bed maken met de bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn. Het werken met bouwtekeningen is bijzonder eenvoudig, dus daar zal het niet aan liggen!

Ben je klaar om je ook voor de volle 100 procent in te gaan zetten een je steigerhout kist te maken? Klik dan nu hier om erachter te komen hoe jij al deze bouwtekeningen kunt bemachtigen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhout kist maken

Steigerhout kist maken

Met goede bouwtekeningen is een steigerhout kist maken makkelijk