Home » Blog » Kisten » Een speelgoedkist maken? Kan jij zelf!

Een speelgoedkist maken? Kan jij zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Altijd al een speelgoedkist willen maken voor je kind(eren)? Dan is dat nu helemaal zelf mogelijk! Een speelgoedkist kopen bij een speelgoedwinkel kost vaak wel aardig wat, maar een speelgoedkist maken met een bouwtekening kost daar een klein deel van. Ik maakte zelf ook een jaar of tien geleden een speelgoedkist voor mijn kinderen en daar hebben ze jarenlang met plezier gebruik van gemaakt. Ik koos ervoor om de speelgoedkist met verschillende vakjes in te delen zodat ze ook in de jaren daaropvolgend gebruik konden maken van de handigheidjes die in de speelgoedkist waren terug te vinden. Op het moment maken we nog steeds gebruik van de speelgoedkist, maar dan voor de schroefjes e.d. die ik allemaal overhoud tijdens het klussen.

Wil jij ook een speelgoedkist maken en zelf invloed hebben op de inrichting ervan? Lees dan snel verder hoe jij dit kunt doen!

Aan de slag met een speelgoedkist maken

Wanneer je de speelgoedkist bouwtekening voor het eerst ziet is het misschien even schrikken. De bouwtekening ziet er vrij gedetailleerd uit waardoor het even wennen kan zijn. Maar als je de tijd neemt om de bouwtekening goed te bestuderen, zie je al snel dat het maken van een speelgoedkist vrij makkelijk moet zijn. Ik heb ervoor gekozen om de bouwtekening zo gedetailleerd mogelijk te maken zodat jij altijd weet wat je precies moet doen. Veel beginnende klussers vinden een bouwtekening lastig wanneer er te weinig aanwijzingen op te vinden zijn. Een bouwtekening is pas echt duidelijk wanneer je altijd kan zien wat de volgende stap is. Ik heb voor ieder onderdeel uitgewerkt wat er moet gebeuren zodat een speelgoedkist maken een stuk makkelijk wordt.

Je kunt een speelgoedkist maken van verschillende houtsoorten, maar mijn voorkeur gaat veelal uit naar steigerhout. Je kunt steigerhout op het moment relatief goedkoop aanschaffen, waardoor je de kosten laag kunt houden. Een speelgoedkist maken van steigerhout zorgt er indirect ook voor dat je een mooi meubel toevoegt aan je woonkamer, aangezien steigerhout er prachtig uitziet. Deze goed bewerkbare houtsoort is overigens ook nog goedkoper te bemachtigen. Als je nog goedkoper uit wilt zijn, kan je namelijk via Marktplaats mensen vinden die oud steigerhout hebben liggen. Dit gebruikte steigerhout is veelal over te nemen voor een zacht prijsje of soms zelf gratis. Daarvoor moet je wel zelf op zoek gaan. Nieuw steigerhout is natuurlijk verkrijgbaar bij vrijwel iedere bouwmarkt.

Hoe kan ik zelf de speelgoedkist nog mooier maken

Je kunt de speelgoedkist inrichten zoals je dat zelf zou willen. Als de buitenkant van de speelgoedkist af is, kan je de binnenzijde nog verder inrichten. Met wat dunnere plankjes zou je bijvoorbeeld verschillende vakjes kunnen maken zodat er gesorteerd speelgoed kan worden opgeborgen. Ook kan je ervoor zorgen dat op deze manier de speelgoedkist er netter uitziet!

De bouwtekening waarmee jij de speelgoedkist kan maken is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Over dit pakket, vertel ik je in de laatste alinea meer!

Waar kan jij de bouwtekening vinden?

Wil je weten waar je de speelgoedkist bouwtekening kunt vinden? En wil je direct beginnen met een speelgoedkist maken? Dan ben je waarschijnlijk bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres. Het bouwtekeningenpakket is namelijk tienduizend bouwtekeningen groot waar je ook bouwtekeningen in kunt vinden voor het maken van een speelgoedkist. Het voordeel van het hebben van zoveel bouwtekeningen is dat je nooit meer een meubel hoeft te kopen, met ingang van vandaag kan je namelijk al je meubels helemaal zelf maken!

Een nieuwe bank of stoel kopen? Dit is niet meer nodig want jij kan nu je eigen meubels maken! Ook een schutting of loungeset voor in de tuin is zelf te maken. Kortom, je kunt zelf aan de slag om de mooiste meubels te maken.

Meer te weten komen over Freds Bouwtekeningenpakket? Dan kan je hier ontdekken wat er allemaal mogelijk is met dit pakket!

speelgoedkist maken
speelgoedkist maken

Zelf een speelgoedkist maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.