Ben jij op zoek naar een plek om meer te leren over een steiger bouwen? Of vraag jij je af of jij dit zelf wel kan en mag doen? Dan heb je het juiste artikel gevonden om hier meer over te leren. Want zelf een steiger bouwen is helaas in Nederland niet toegestaan. Al is hier wel een kleine aanvulling op. Wanneer je de steiger zelf bouwt en er alleen zelf op gaat mag je dit wel zelf doen. Verder is het in Nederland namelijk verplicht om je steiger te laten keuren door een erkend bedrijf op aspecten zoals veiligheid en kwaliteit. Gelukkig zijn de prijzen hiervan betrekkelijk laag omdat er behoorlijk wat bedrijven zijn die dit voor je kunnen doen.

Een steiger bouwen blijft een relatief risicovol project, omdat er op verschillende hoogtes gewerkt moet worden. Het argument van de Nederlandse overheid dat daarom alle steigers gekeurd moeten worden, is vrij logisch te noemen. Een steiger bouwen gaat dus niet zomaar, maar het resultaat mag er vaak wel zijn. Op een goede steiger kan je namelijk altijd vertrouwen waardoor je met een gerust hart te werk kan gaan. Wil jij weten hoe jij een steiger kunt laten bouwen en deze kunt laten keuren door een erkend bedrijf? En ben je benieuwd wat jij achteraf met al het steigerhout zou kunnen doen? Lees dan snel verder!

Waar moet een goede steiger aan voldoen?

Als jij zonder je al te veel zorgen te maken over je eigen veiligheid wilt werken op je steiger, is het belangrijk dat deze aan alle veiligheidseisen voldoet. In Nederland zijn dat er aardig wat die alleen gecontroleerd kunnen worden door een erkend bedrijf. Omdat je in het geval van een steiger aardig wat geld kan zijn als jij besluit zelf een steiger te bouwen, en deze daarna door het erkende bedrijf moet laten aanpassen, is het slimmer om het meteen goed te doen.

Een steiger bouwen is voor een bedrijf gespecialiseerd in steigerbouw in korte tijd tegen vrij lage kosten te doen. Dit bedrijf kan dan de steiger meteen goed bouwen zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. De steiger kan op de verplichte manier gebouwd worden waardoor er efficiënt met tijd wordt omgegaan. Zelf een steiger kopen kan een hele goede optie zijn.

Wanneer is het slim om zelf een steiger te kopen?

In sommige gevallen kan het slim zijn om zelf een steiger te kopen. Bijvoorbeeld wanneer je regelmatig op hoogte moet werken. Stel dat je een huis hebt waar je heel veel onderhoud aan hebt in de vorm van schilderwerk, goten schoonmaken en schoorsteen vegen. Dan betekend het dat je regelmatig op hoogte moet werken. Dit wil je zo veilig mogelijk doen. Een ladder is dan geen optie en daarom zal je al snel op een steiger uitkomen.

Waar kun je het beste een steiger kopen die ook nog betaalbaar is? Je kunt een steiger het beste Hier kopen

Wat moet ik na het steiger bouwen met al dat steigerhout?

Als het steiger bouwen voltooid is, blijf je natuurlijk wel in het bezit van een behoorlijke lading steigerhout. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om dit niet op te kopen van het steigerbedrijf, dan nemen zij dit gewoon meer mee. Maar ik raad jou aan om dit juist wel te doen. Dit is vaak voor een lage prijs te krijgen waar jij weer je voordeel uit kunt halen. Met steigerhout kan je namelijk vrijwel alle meubels maken die jij wilt. Zo kan je jouw eigen steigerhouten tuinbank maken, maar kan je ook een steigerhouten vloer in je huis bouwen.

Benut daarom je kans om aan goedkoop steigerhout te komen. In vrijwel alle gevallen gaat het hier om steigerhout van hoge kwaliteit wat jij voor een zacht prijsje kunt bemachtigen. Een steiger bouwen zonder uiteindelijk het steigerhout voor andere doeleinden te gebruiken raad ik je zeker niet aan. Probeer het optimale uit het steiger bouwen te halen!

Waar vind ik een erkend bedrijf voor de steigerbouw?

Als jij je steiger wilt laten bouwen, of als jij een erkend bedrijf zoekt om je steiger te keuren, kan jij gebruik maken van mijn enorme netwerk om een tegen een lage prijs dit te laten doen. Een steiger bouwen is voor een professional zo gedaan, dus je hoeft niet lang te wachten op je nieuwe steiger. Via dit contactformulier kan je meer informatie krijgen en een vrijblijvende offerte aanvragen. Aarzel niet en neem nu contact met mij op!

Wil je ook nog meubels van steigerhout bouwen? Of andere constructies?  Dan kan dat met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket! In dit pakket zitten meer dan 10.000 bouwtekeningen waar jij gebruik van kunt maken. Pak daarom je kans en kijk nu hoe jij aan dit pakket kunt komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steiger bouwen

Steiger bouwen let op de veiligheid

Laat je steiger bouwen door een erkend bedrijf want veiligheid geldt boven alles.