Kan jij zelf een meubel maken dat niet of nauwelijks te onderscheiden is van een meubel gekocht bij een meubelzaak? Ja. Een kort en simpel antwoord op deze vraag. Jij kan betrekkelijk eenvoudig een meubel maken dat niet te onderscheiden is van ieder ander meubel. Het maken van meubels begint de laatste tijd flink op te komen, mede doordat we de prijzen van meubelzaken zat zijn. Of we het nu over een bed of bank hebben, we kiezen voor het bouwen van meubels omdat we ook meer zelf willen beslissen. Een meubel maken is voor velen ook nog eens een leuke extra hobby, dus de stijgende populariteit van doe-het-zelf klussen is niet onverklaarbaar.

Wil jij ook een meubel maken en ook te weten komen hoe jij dit kunt doen? En hoe een bouwtekening precies werkt? Dan kan je na het lezen van dit artikel beginnen met een meubel maken. Ik vertel je de informatie voor jouw volgende project zodat jij goed van start kan gaan.

Waarom zou ik een bouwtekening gebruiken

Je kunt je voorstellen dat de ambachtslieden vroeger constructies en meubels maakte zonder hulp van een bouwtekening. Dat was mogelijk ook de reden dat er maar een beperkt aantal mensen in staat was om zelf constructies te maken. Een meubel maken zonder bouwtekening is namelijk ongelofelijk lastig en wordt nog te vaak onderschat. Het gebruik van een overzichtelijke tekening zorgt ervoor dat je een stevige constructie kunt maken, iets waar zelfs de ambachtslieden nog wel eens last van hadden.

Doordat we met de komst van het internet van bouwtekeningen gebruik kunnen maken, is het bouwen van een meubel opeens voor iedereen mogelijk. Het is uit het niets mogelijk geworden om vrijwel ieder meubel te maken. En daar is helemaal niet veel voor nodig, behalve de materialen en natuurlijk de bouwtekening.

De bouwtekening vertelt je hoe een meubel maken mogelijk is. Je zal ten eerste de materialenlijst op de bouwtekening ontdekken waar alle materialen netjes opgesomd staan. De benodigde hoeveelheden en afmetingen zijn tevens weergegeven, zodat daar geen verwarring over kan ontstaan. Overigens kan je, indien je van een bepaald meubel een grotere of kleinere versie wilt maken, de afmetingen gewoon aanpassen. Let er wel op dat je de verhoudingen niet aanpast, deze moeten wel gelijk blijven.

De wijze waarop je een meubel kan maken, stap voor stap, is ook weergegeven op de handige bouwtekeningen. Het lijkt dus net alsof je iets in elkaar aan het zetten bent wat je zelf hebt gemaakt. Kan nooit lastig zijn toch?

Ik wil een meubel maken! Wat is er mogelijk?

Beginnen met een meubel maken? Dan wil je vast eerst weten wat voor meubels je kunt maken. Dat zijn er duizenden, wat betekent dat ik ze natuurlijk niet allemaal ga opnoemen.

Om te beginnen kan je een meubel maken voor de meest logische toepassingen. Dat kan een bank zijn maar ook een tuinstoel of eettafel. Een ander goed voorbeeld is een bed van steigerhout of juist een hoogslaper voor de kleine. Ik heb geprobeerd om in mijn bouwtekeningenpakket zoveel mogelijk variatie te verwerken, waardoor het een divers pakket geworden is. Een meubel maken is zo voor vrijwel alle doeleinden mogelijk, ook op professioneel gebied.

Bouwtekeningen voor het maken van meubels downloaden

Je kan zonder de juiste bouwtekening niet een fatsoenlijk meubel maken. Ik kan er kort over zijn, het is belangrijk dat je een sterke constructie bouwt en dat gaat niet zomaar zonder een duidelijke tekening. Dat is voor mij ook ooit de reden geweest dat ik met dit bouwtekeningenpakket begon. Duizenden bouwtekeningen die overzichtelijk weergegeven wat er allemaal qua materialen gekocht moet worden en hoe je een meubel maakt. Deze bouwtekeningen gaan het voor jou mogelijk maken om zelf meubels te maken.

De belangrijkste voordelen zitten in het feit dat je zelf de kosten kunt bepalen. Dure materialen zorgen voor een duur meubelstuk. Maar wil je het goedkoper doen, dan kan je ander hout gebruiken dat je bijvoorbeeld gratis bij elkaar raapt. Ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos zoals je zal merken wanneer je over alle bouwtekeningen de beschikking hebt.

Wil jij de bouwtekeningen downloaden uit het bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meubel maken voorbeelden

Hier onder enkele voorbeelden van verschillende meubels die je kunt maken.

meubel maken

meubel maken (tafels)

hoekbank

hoekbank

houtenbank type A

houtenbank type A

Stoel

Stoel

Stoel type B

Stoel type B

Buitenkeuken kast

Buitenkeuken kast

Wandkast

Wandkast

kast

kast

 

Decoratieve muur van pallet

Decoratieve muur van pallet

Meubel maken: kinderbed bouwtekeningen

kinderbed bouwtekeningen

meubel maken: Een selectie uit de tweepersoonsbedden die je kunt bouwen

Een selectie uit de tweepersoonsbedden die je kunt bouwen

Deze voorbeelden zijn maar een kleine selectie van de mogelijkheden van het bouwtekeningenpakket

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Welke meubel ga jij maken? Laat het hieronder weten