Tijdens de warme dagen is het ideaal om zelf je huis koel te kunnen houden. Een Airco geeft je een heerlijke koele omgeving. Zodat je de nachten goed slaapt en overdag ook het huis goed koel houdt.

Sinds 20 mei dit jaar hebben we onze mobiele airco ingewisseld voor een Mitsubishi split unit airco. Wij zijn heel blij met deze stap die we hebben genomen. De Mitsubishi is heel erg stil. Op dit moment zijn het zelfs de stilste airco’s die beschikbaar zijn.

Mitsubishi split unit airco de koeler

Mitsubishi split unit airco de koeler

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Wat doet een airco?

Een airco kan 3 dingen.

  1. Ontvochtigen
  2. Koelen
  3. Warmen

Hoe werkt een airco?

Doordat de airco gebruik maakt van een koudemiddel dat in een gesloten systeem verdampt in de koeler (verdamper) en condenseert  in de condensor. Tijdens het verdampen wordt er warmte onttrokken aan de omgeving hierdoor wordt de temperatuur lager. Vervolgens wordt het verdampte koudemiddel met behulp van een compressor afgevoerd naar de condensor waar het koudemiddel weer condenseert. Hierdoor wordt de warmte afgevoerd.

Mitsubishi split unit airco de condensor buitenunit

Mitsubishi split unit airco de condensor buitenunit

Hoe komt het dat een airco eerst ontvochtigd?

Een airco gaat voor hij koelt de lucht ontvochtigen. Hoe kouder de lucht is hoe minder vocht er in de lucht kant zitten. Een hoog vocht percentage in de lucht zorgt voor een drukkende warmte. Door de airco aan te zetten wordt condenseert het vocht en wordt dit gelijk afgevoerd naar buiten.

Ondanks dat de temperatuur het zelfde blijft voelt het dan al veel behaaglijker in de ruimte. Bereikt de ruimte het gewenste vochtpercentage dan gaat de airco daarna koelen.

Deels gaat het koelen en ontvochtigen gelijk op.

Waarom kiezen voor een Mitsubishi airco?

Dit is een hele goede vraag er zijn 3 redenen:

  1. Geluid
  2. Kwaliteit
  3. Prijs 

Geluid van een Mitsubishi split unit airco

De Mitsubishi split unit airco is het stilste van alle bekende airo split units. Zowel de binnen unit als de buiten unit hoor je nauwelijks.

Dit is een enorm voordeel ten opzichte van veel andere goedkopere merken. Vanuit de overheid zijn ze bezig om de geluidsnormen aan te scherpen in woonwijken en dan met name met het oog op het gebruik van airco’s.

De Mitsubishi split unit airco heeft een geluidsniveau tussen de 21 db(A) en 40 db(A).

Om je een idee te geven:

  • Het ritselen van bladeren is ca 20 db(A)
  • Een gesprek voeren met elkaar is a 60 db(A)

Kwaliteit van een Mitsubishi split unit airco

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een Mitsubishi split unit airco is de kwaliteit. Deze staat op dit moment het beste bekend van alle split units. 

Prijs

Ondanks dat de aankoop prijs hoger ligt dan de goedkope Chinese merken blijkt uiteindelijk dat goedkoop duurkoop wordt. De belangrijkste reden hiervan is dat een Mitsubishi airco langer mee gaat. Dit is een factor waar je ook echt rekening mee moet houden.

Waar koop je een Mitsubishi airco?

Via deze link kom je op de website uit waar je het goedkoopste de airco kunt vinden die bij jouw situatie het beste past. In de specificaties op die website vind je zelf waar voor welke ruimte oppervlakte de airco geschikt is.

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Kan ik met een airco ook mijn ruimte verwarmen?

Ja je kunt zeker je ruimte met een airco verwarmen doordat de airco een zogenaamde warmtepomp is. Is het heel makkelijk mogelijk om de ruimte te verwarmen. Het verwarmen met behulp van een airco is vaak ook nog goedkoper dan het verwarmen met behulp van je CV

Wat is jouw ervaring? Zet het hier onder als reactie ik ben heel benieuwd laat ook gerust wat aanvullingen achter

Airco monteren waar moet je op letten?

Wanneer je jouw airco gaat monteren let er dan op dat de condensor die je op een platdak zet zo wordt opgesteld dat de eventuele trillingen niet worden overgebracht op het dak zelf. Vooral een houten dak werkt als een soort klankbord hierdoor worden geluiden versterkt. De oplossing is hiervoor om de condensor op beloopbare isolatie te zetten. 

Een andere optie is om de condensor aan de muur te bevestigen. 

Voor het vullen van de airco heb je een stek monteur nodig. Zoek even via Google voor een bedrijf bij jou in de buurt. Bijna in elke stad of dorp heb je wel een loodgieter die de benodigde stek papieren heeft. Zij kunnen dit voor je zou kunnen doen. 

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Combineer koelen en isoleren

De beste combinatie met is om ook gelijk je huis te isoleren. Je houd aan de ene kant het de warmte in de zomer buiten en de koude gekoelde lucht hou je binnen zo heb je een dubbel effect. De airco hoeft daardoor ook minder hard te koelen.

Lees hier alles over isoleren