Home » Blog » Mitsubishi split unit airco

Mitsubishi split unit airco

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Tijdens de warme dagen is het ideaal om zelf je huis koel te kunnen houden. Een Airco geeft je een heerlijke koele omgeving. Zodat je de nachten goed slaapt en overdag ook het huis goed koel houdt.

Sinds 20 mei dit jaar hebben we onze mobiele airco ingewisseld voor een Mitsubishi split unit airco. Wij zijn heel blij met deze stap die we hebben genomen. De Mitsubishi is heel erg stil. Op dit moment zijn het zelfs de stilste airco’s die beschikbaar zijn.

Mitsubishi split unit airco de koeler
Mitsubishi split unit airco de koeler

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Wat doet een airco?

Een airco kan 3 dingen.

 1. Ontvochtigen
 2. Koelen
 3. Warmen

Hoe werkt een airco?

Doordat de airco gebruik maakt van een koudemiddel dat in een gesloten systeem verdampt in de koeler (verdamper) en condenseert  in de condensor. Tijdens het verdampen wordt er warmte onttrokken aan de omgeving hierdoor wordt de temperatuur lager. Vervolgens wordt het verdampte koudemiddel met behulp van een compressor afgevoerd naar de condensor waar het koudemiddel weer condenseert. Hierdoor wordt de warmte afgevoerd.

Mitsubishi split unit airco de condensor buitenunit
Mitsubishi split unit airco de condensor buitenunit

Hoe komt het dat een airco eerst ontvochtigd?

Een airco gaat voor hij koelt de lucht ontvochtigen. Hoe kouder de lucht is hoe minder vocht er in de lucht kant zitten. Een hoog vocht percentage in de lucht zorgt voor een drukkende warmte. Door de airco aan te zetten wordt condenseert het vocht en wordt dit gelijk afgevoerd naar buiten.

Ondanks dat de temperatuur het zelfde blijft voelt het dan al veel behaaglijker in de ruimte. Bereikt de ruimte het gewenste vochtpercentage dan gaat de airco daarna koelen.

Deels gaat het koelen en ontvochtigen gelijk op.

Waarom kiezen voor een Mitsubishi airco?

Dit is een hele goede vraag er zijn 3 redenen:

 1. Geluid
 2. Kwaliteit
 3. Prijs 

Geluid van een Mitsubishi split unit airco

De Mitsubishi split unit airco is het stilste van alle bekende airo split units. Zowel de binnen unit als de buiten unit hoor je nauwelijks.

Dit is een enorm voordeel ten opzichte van veel andere goedkopere merken. Vanuit de overheid zijn ze bezig om de geluidsnormen aan te scherpen in woonwijken en dan met name met het oog op het gebruik van airco’s.

De Mitsubishi split unit airco heeft een geluidsniveau tussen de 21 db(A) en 40 db(A).

Om je een idee te geven:

 • Het ritselen van bladeren is ca 20 db(A)
 • Een gesprek voeren met elkaar is a 60 db(A)

Kwaliteit van een Mitsubishi split unit airco

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een Mitsubishi split unit airco is de kwaliteit. Deze staat op dit moment het beste bekend van alle split units. 

Prijs

Ondanks dat de aankoop prijs hoger ligt dan de goedkope Chinese merken blijkt uiteindelijk dat goedkoop duurkoop wordt. De belangrijkste reden hiervan is dat een Mitsubishi airco langer mee gaat. Dit is een factor waar je ook echt rekening mee moet houden.

Waar koop je een Mitsubishi airco?

Via deze link kom je op de website uit waar je het goedkoopste de airco kunt vinden die bij jouw situatie het beste past. In de specificaties op die website vind je zelf waar voor welke ruimte oppervlakte de airco geschikt is.

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Kan ik met een airco ook mijn ruimte verwarmen?

Ja je kunt zeker je ruimte met een airco verwarmen doordat de airco een zogenaamde warmtepomp is. Is het heel makkelijk mogelijk om de ruimte te verwarmen. Het verwarmen met behulp van een airco is vaak ook nog goedkoper dan het verwarmen met behulp van je CV

Wat is jouw ervaring? Zet het hier onder als reactie ik ben heel benieuwd laat ook gerust wat aanvullingen achter

Airco monteren waar moet je op letten?

Wanneer je jouw airco gaat monteren let er dan op dat de condensor die je op een platdak zet zo wordt opgesteld dat de eventuele trillingen niet worden overgebracht op het dak zelf. Vooral een houten dak werkt als een soort klankbord hierdoor worden geluiden versterkt. De oplossing is hiervoor om de condensor op beloopbare isolatie te zetten. 

Een andere optie is om de condensor aan de muur te bevestigen. 

Voor het vullen van de airco heb je een stek monteur nodig. Zoek even via Google voor een bedrijf bij jou in de buurt. Bijna in elke stad of dorp heb je wel een loodgieter die de benodigde stek papieren heeft. Zij kunnen dit voor je zou kunnen doen. 

Direct een Mitsubishi split unit airco kopen? kijk hier

Combineer koelen en isoleren

De beste combinatie met is om ook gelijk je huis te isoleren. Je houd aan de ene kant het de warmte in de zomer buiten en de koude gekoelde lucht hou je binnen zo heb je een dubbel effect. De airco hoeft daardoor ook minder hard te koelen.

Lees hier alles over isoleren

Meer van dit soort artikelen

4 reacties

 1. Zelf heb ik sinds een paar dagen ook een Mitsubishi airconditioning split unit en herken heel veel in je verhaal.
  Voorheen had ik een mobiele airco maar ik kon niet slapen van het enorme lawaai wat dat ding maakte

  Dus idd een aanrader

  Bedankt voor de tip Fred

 2. Wij hebben een huis uit 1901 zonder spouwmuren vorig jaar nieuw plat dak met isolatie en hr++ ramen. Vloer geïsoleerd en boven 2 van deze airco’s laten plaatsen. De cv boven uitgezet en heel veel bespaard op gas.

  Nu sinds 3 januari ook beneden airco’s genomen. 1 hang in de keuken en 1 hele mooie vloer airco in de huiskamer ook allemaal mitsubishi. Ook hier nu de cv uitgezet.

  De omslag tussen gas en via elektrisch verwarmen ligt rond de 0 graden dat is het dus niet geweest dit jaar en de cv uit laten staan. We douchen en koken nu alleen nog op gas en het is veel goedkoper en goed warm te krijgen.

  Van warmtepompen hoor je alleen maar negatieve berichten en wordt het afgeraden. Ik moet er wel bij zeggen dat we al 7 jaar zonnepanelen hebben eerst 16 en vorig jaar er 5 bij ivm de airco’s boven die we toen gebruikt hebben door de deuren boven open te zetten en de trapdeur zodat er koude lucht (wat zakt) naar beneden kwam.

  We hadden nog 400 kw teruggeleverd! Nu er doordat we ook beneden verwarmen nog 5 bijgekocht met tweedehands omvormer voor op het schuurdak voor 600 euro en gezien januari tm nu half april gaat het er naar uitzien dat we nog maar 35 euro per maand betalen Voor het beetje gas en al die vaste toeslagen.

  Het bedrijf heeft ons dus heel goed voorgelicht en er is geen kabel of slang te zien in mijn huis. De buitenunit staat onder de zonnepanel op het dak voor twee stuks. En voor de benedenverdieping hangt hij in de poort
  Zoals je schreef zijn ze heel stil maar de buren hadden er toch last van kwamen ze melden. Ze hadden een ombouwkast gezien en stuurde jouw ontwerp. Heel mooi maar niet geschikt voor deze situatie.
  Dus mijn man heeft er nu 1 omheen gebouwd en het probleem is opgelost. Wil je ook even een compliment geven voor alle info hierboven vandaar ook mijn ervaring erbij ik ben er echt blij mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.