Home » Blog » Moestuin » Kruidenbak maken? Kijk hier hoe dat moet!

Kruidenbak maken? Kijk hier hoe dat moet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Zelf een nette en praktische kruidenbak maken is een ongelofelijk leuk en interessant project. We zijn de afgelopen jaren met de dag vaker bezig met het zelf maken en verbouwen van groenten. Dus daar kunnen nog wat overheerlijke kruiden ook bij, het eten moet natuurlijk wel lekker gekruid worden! Ik weet wel hoe ik jou aan een kruidenbak bouwtekening kan helpen, aangezien dat precies is wat je nodig hebt om dit project een waar succes te maken. Omdat duidelijkheid belangrijk is bij een project zoals een kruidenbak maken, leg ik je uit wat je aan een bouwtekening hebt en hoe je deze moet gebruiken. Dat gaat het uitvoeren van dit project een stuk eenvoudiger maken en je nog eens tijd schelen ook. Ik weet precies welke informatie jij voor dit project nodig hebt, dus als je snel verder leest weet jij precies wat je moet weten!

Stappenplan

 1. Voorbereidingen
 2. Kruidenbak maken
 3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

 1. Locatie bepalen
 2. Houtsoort bepalen
 3. Gewenste afmetingen
 4. Tekening zoeken.
 5. Materialen kopen

Stap 1.1: Locatie bepalen

Een kruidenbak maken is een groot deel van dit project, echter zijn diverse andere punten ook belangrijk om mee te nemen bij dit project. Zo is de locatie van de kruidenbak van groter belang dan veel klussers denken. Het is niet dat je overal de kruidenbak kunt plaatsen, want regen en zon kunnen een belangrijke factor spelen bij het realiseren van een goede oogst. Stel je bijvoorbeeld voor dat je na een kruidenbak maken de bak op een slechte locatie plaatst en keer op keer de oogst mislukt. Dan is het natuurlijk zonde dat je niet eerder aan de locatie hebt gedacht. Daarom raad ik je aan goed na te denken over de plek waar jij de kruidenbak voor maakt. Zo zorg je er namelijk zelf voor dat de kruiden er heerlijk uitkomen.

Stap 1.2: Houtsoort bepalen

Verder is de kwaliteit van het hout dat je gebruikt van belang. Op de tekening zie je straks vanzelf welke houtsoort ik je aanraad. Echter kan jij er daarna zelf voor kiezen om van hout van hoge of lage kwaliteit te kiezen. In dit geval is het kiezen van sterk en betrouwbaar hout belangrijk, aangezien het hout wel tegen een stootje moet kunnen.

Bespaar dus niet op het hout, want als je een kruidenbak wilt maken die nog wel een tijdje mee kan, is het gebruiken van goede materialen een vereiste.

Stap 1.3: Gewenste afmetingen

Wat zijn de gewenste afmetingen? Hoeveel kruiden wil je gaan verbouwen en wat is de beschikbare ruimte? Dit zijn enkele vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet geven. Wanneer je de gewenste afmetingen weet kun je opzoek naar een bouwtekening.

Stap 1.4: Tekening zoeken

Ga nu naar het ledengedeelte om de gewenste tekening erbij te zoeken. Mocht je nog geen lid zijn lees je hier verderop over hoe je dit kunt worden. Druk de tekening af op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Deze kun je gebruiken om je materialen te bestellen.

Stap 1.5: Materialen kopen

Waar kun je het beste je materialen kopen? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Je kunt naar een bouwmarkt in de buurt gaan. Zij hebben alle materialen beschikbaar. Al zijn de kosten vaak wel erg hoog. Een andere optie is een houthandel bij jou in de buurt. Zij hebben vaker wel goedkopere materialen. Voor beide genoemde opties moet je wel zelf je hout ophalen. Het nadeel is dat je dan al snel een kar nodig hebt.

Het is ook mogelijk om alles online te bestellen. Dit is verreweg de beste optie. Je kunt makkelijk vergelijken en zo betaal je nooit teveel.

Stap 2: Kruidenbak maken

Dat een kruidenbak een uiterst verstandige toevoeging is, weten we allemaal. Maar helaas moet je de kruidenbak eerst nog wel even maken, dan kan je er pas gebruik van maken. Voor jou is dat straks geen probleem, aangezien je gebruik kunt maken van een bouwtekening. Alle klussers met kennis maken gebruik van een bouwtekening, ongeacht het niveau waar zij zich in bevinden. Beginnend of gevorderd, iedereen kan meubels maken of een project zoals een kruidenbak maken doen, doordat je een bouwtekening kunt gebruiken. Alles wat jij qua kennis tot je zou moeten nemen om dit project te doen, is op de tekening te vinden.

Om te beginnen vind je alle afmetingen op de bouwtekening. Of dat dan gaat om de afmeting van een plank of een schroef, je kan het simpelweg allemaal vinden op de bouwtekening. Een kruidenbak maken hoeft dus voor jou geen lastig project te zijn, mits je gebruik maakt van de onmisbare bouwtekening.

 1. Druk de tekening af.
 2. Volg de tekening stap voor stap.
 3. Werk veilig gebruik gehoor en oogbescherming.
 4. Laad je accuboor op en hou al de gereedschappen in de buurt
 5. Het is belangrijk om op een vlakke vloer te werken zo werk je het fijnste.
 6. Secuur werken geeft het beste resultaat.
 7. Hou de werkplaats schoon.

Stap 3: Afwerken

De afwerking is een belangrijke stap. Schuur het hout glad. Voorzie het hout van een beschermende beitslaag. Beits zorgt er voor dat het hout van binnenuit wordt beschermt. Deze beits kun je het beste hier kopen

Bouwtekening voor een kruidenbak downloaden

Wil jij de kruidenbak bouwtekening downloaden en zo snel mogelijk met dit project starten? En een kruidenbak maken waar je nog jaren met een glimlach gebruik van gaat maken? Dan is het eindelijk tijd om je meer te vertellen over het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten.

Fred’s Bouwtekeningenpakket is een samengesteld pakket van duizenden bouwtekeningen die voor gigantisch veel verschillende projecten te gebruiken zijn. Het maken van een prachtige loungebank van steigerhout of een bureau van eikenhout, het zijn maar een paar voorbeelden uit dit bijzondere pakket.

Wil je ook beginnen met een kruidenbak maken? Dan kan je hier lezen hoe jij aan de bouwtekening kunt komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Kruidenbak maken
Kruidenbak maken

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.