Home » Blog » Spouwmuurisolatie laten aanbrengen

Spouwmuurisolatie laten aanbrengen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoeveel verlies jij momenteel op je energierekening? In dit onderstaande filmpje 6 eenvoudige bespaartips op je energierekening zonder dat je hier iemand anders voor nodig hebt. Deze tips kosten je bijna niets.

Wil je echt een flinke besparing lees dan snel verder.

Verlaag je energiekosten door het aan laten brengen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen is één van de manieren om snel te besparen op je energiekosten. Jaarlijks gaat er momenteel heel veel energie verloren dat is echt ZONDE … De kosten voor deze verloren energie lopen schrikbarend op. Heel veel woningen in Nederland en België hebben een spouwmuur maar het merendeel is niet of nauwelijks geïsoleerd.

Woningen die gebouwd zijn in de periode van 1920 tot en met 1976 hebben nog helemaal geen isolatie. Mocht jij een woning hebben die in deze periode van 1920 tot 1976 is gebouwd dan weet je dus zeker dat je momenteel heel veel warmte verliest. Van 1977 tot 1991 werden de woningen wel voorzien van isolatie maar de kwaliteit van deze isolatie laat heel erg te wensen over. Het is daarom zeker de moeite waard om dit te laten bekijken door een specialist.

Waarom zou je jouw huis isoleren?

Dit is een vraag die wel erg belangrijk is om te weten. Volgens de berekeningen van verschillende energiemaatschappijen zijn de gemiddelde energiekosten voor een woning dat niet is geïsoleerd ongeveer 1500 euro per jaar hoger dan voor een woning dat geheel is geïsoleerd. Natuurlijk is dit een gemiddelde en kunnen deze cijfers hoger of lager uitvallen geheel afhankelijk van de grootte van je woning, het type woning ed.

Een en ander stemt wel tot nadenken vond ik zelf toen ik voor het eerst deze cijfers zag. Daarnaast is het ook nog een goed voor het milieu dus heeft het een dubbel effect.

Een woning wordt op drie punten geïsoleerd elk punt heeft weer een ander effect qua besparingen.

 1. Dakisolatie
 2. Spouwmuurisolatie
 3. Vloerisolatie

Dakisolatie levert je per jaar ongeveer 700 euro op. Spouwmuurisolatie levert per jaar ongeveer 600 euro op en vloerisolatie levert ongeveer 200 euro op.

Spouwmuurisolatie aanbrengen
Spouwmuurisolatie aanbrengen

Hoe voorzie je spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zelf voorzien is niet aan te raden omdat het echt hele specifieke kennis vereist. Natuurlijk kun je geld besparen op je uren maar daar staat tegenover dat je wel de gereedschappen zult moeten huren. De materialen zullen voor jou waarschijnlijk ook duurder uitpakken dan wanneer je het via een bedrijf laat uitvoeren.

Wat ik zou aanraden is om een gespecialiseerd bedrijf hiervoor te kiezen zij weten precies wat het beste is voor jouw woning. Zij komen bij je langs en kijken wat het beste bij jouw woning past

Waar vind je een bedrijf dat echt goed is in spouwisolatie aanbrengen?

Een goed bedrijf bij jou in de buurt vinden die echt een specialist is in spouwmuurisolatie aanbrengen is goed te doen.  Wanneer je via 1 van de onderstaande linken klikt kun je offertes opvragen van specialisten bij jou uit de buurt. Hierdoor heb je als bijkomend voordeel is nog dat je altijd de laagste prijs kunt kiezen en je toch zeker weet dat het een topbedrijf is waar je mee in zee gaat.

Omdat er een verschil is tussen de Nederlandse en Belgische woningen hebben is het raadzaam om de juiste optie te kiezen

Woon je in België?

Kijk dan hier: Spouwmuurisolatie laten aanbrengen in België

Woon je in Nederland?

Vul dan je gegevens hieronder in en vraag offertes aan van de beste Nederlandse spouwmuurisolatie specialisten. Na het invullen van de gegevens word je benaderd door 1 tot maximaal 4 verschillende bedrijven. Hieruit kun jij dan zelf de beste optie kiezen.

Wat doet een bedrijf precies om de spouwmuurisolatie aan te brengen?

Omdat het aanbrengen van spouwmuurisolatie goedkoper is dan het zelf te doen hebben we het zelf ook uitbesteed. Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we dit hebben laten doen. Door het bovenstaande formulier in te vullen werden we de volgende dag al benaderd door een bedrijf en een dag later weer door een ander bedrijf. Beide bedrijven maakten een offerte wat ons echter opviel was het enorme prijsverschil en dat voor het zelfde materiaal. Het goedkoopste bedrijf kwam persoonlijk langs en na een gesprek merkten we al snel dat ze er ook echt veel verstand van hadden. We kregen zelfs nog extra adviezen waar we zelf niet gelijk aan hadden gedacht.

Meerdere offertes opvragen loont daar kwamen we snel achter.

De isolatie werd in een paar uur aangebracht. Op de dag zelf kwamen ze met 2 mensen. De gaten werden geboord in de voegen om zo de isolatie er in te kunnen blazen. Hier onder 2 filmpjes hoe dat in zijn werk gaat.


Nadat de muren geïsoleerd zijn worden de geboorde gaten dicht gemaakt met voegspecie. Je ziet er daarna niets meer van.

Van het isoleren merkt gelijk wat van. Dat is het mooie van isolatie het gaat gelijk energiebesparend voor je gaat werken. Zelf merkten we het bij de eerste beste afschrijving van de energie leverancier al. Het verbruik was beduidend minder dan het jaar daarvoor in dezelfde maand. Nu is het wel zo dat je niet altijd alles even makkelijk een op een over kan zetten omdat de temperaturen schommelen. Tot nu toe zijn we er heel tevreden mee.

Spouwmuurisolatie vocht problemen

Een vraag die we pas kregen van een klant was hoe zit het met vocht doorslag. Wanneer de juiste spouwmuurisolatie is aangebracht heb je geen last vocht doorslag. De isolatie is vochtwerend. Ik heb deze vraag gesteld aan het bedrijf dat de spouwmuurisolatie aanbrengt en zij gaven aan dat de kans heel erg klein is. Waar je op moet letten is of een bedrijf gecertificeerd is. Een certificaat verkrijg je alleen door echt jezelf aan alle regels te houden. Dit is een van de belangrijkste redenen waardoor je het vochtprobleem voorkomt.

Volgens het isolatie bedrijf is er een onderzoek geweest waarbij bleek dat het percentage met vochtproblemen onder de 1% lag. Het grootste probleem bleek hierbij de bouw van de woning zelf te zijn. Dus bijvoorbeeld een kozijn dat niet goed was geplaatst waardoor het water niet goed werd afgevoerd. Het water liep in dat geval aan de spouw kant langs de muur naar beneden. Dat was dus een probleem dat er al zat alleen na het isoleren komt dat naar voren. Heel vervelend maar het is wel op te lossen.

Conclusie spouwmuurisolatie laten aanbrengen

Mijn conclusie is dat spouwmuurisolatie erg lonend is en zeker een aanrader. Je kunt het al binnen enkele jaren terug verdienen. Bovendien wordt het ook als een echte meerwaarde voor je woning gezien.

Zelf ook je spouwmuur laten isoleren? Vul dan je gegevens hieronder in en vraag offertes aan van de beste Nederlandse spouwmuurisolatie specialisten. Na het invullen van de gegevens word je benaderd door 1 tot maximaal 4 verschillende bedrijven. Hieruit kun jij dan zelf de beste optie kiezen.

 

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

 1. Ha Fred,

  Goed artikel zelf heb ik jaren geleden mijn huis laten isoleren en dit kon ik gelijk merken aan mijn energie rekening
  Het heeft me inmiddels al duizenden euro’s bespaard

  Groeten
  Leen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.