Home » Blog » Steigerhout » Loungeset maken van steigerhout

Loungeset maken van steigerhout

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een loungeset maken van steigerhout is een ware trend. Niet alleen loungesets, ook andere meubelen worden laatste tijd veel zelfgemaakt met behulp van steigerhout. Een loungeset maken van steigerhout is niet vreemd, aangezien steigerhout zeer milieuvriendelijk is. Het hout krijgt een uniek karakter door zon, regen en wind. Een loungeset maken van steigerhout zorgt er dan ook voor dat ieder loungeset net weer even anders is.

Daarnaast is steigerhout zeer stevig en krijgen steigerhoutenproducten een robuust karakter. Dit komt met name door de massieve dikte van het steigerhout. Steigerhout is echter wel een natuurproduct. Het is dan ook geen eeuwig leven beschonken en kan door regen en zon gaan werken.

Steigerhout onderhoud

Een loungeset maken van steigerhout is eenvoudig. Helemaal in combinatie met een zelf ontworpen of kant-en-klare bouwtekening. Steigerhout is een robuust en schitterend product. Toch is het raadzaam om het materiaal goed te onderhouden of rekening te houden met een aantal factoren. Bij een loungeset maken van steigerhout is het gebruik van waterdichte coating bijvoorbeeld overbodig. De ruwe structuur van het steigerhout maakt het coaten van de loungeset zeer lastig. Het is beter om steigerhout te behandelen met grey wash beits, white wash beits of white wash olie.

Vooral tuinbeits is aan te raden. Beits heeft als grote voordeel dat het hout van binnenuit wordt beschermd. De beits dringt in het hout zelf en is niet zoals lak dat bovenop het hout blijft liggen. Beits is ademend en laat vocht vanuit het hout zelf weg gaan. Het houdt vocht dat binnen wil dringen tegen. Voor een goede bescherming moet het wel in twee keer aangebracht worden.

De beste tuinbeits koop je hier. Deze webwinkel heeft verder nog een groot voordeel de levertijden zijn erg snel. De garantie voorwaarden zijn goed.

Let op de vochtigheid

Bij een loungeset maken van steigerhout moet rekening worden gehouden met de vochtigheid. Steigerhout neemt snel vocht op, waardoor een loungeset van steigerhout beter iets van de grond kan worden geplaatst. Hierdoor kunnen de wind en zon het meubel beter drooghouden. Ook is het verstandig steigerhouten meubelen niet op een vochtige locatie te plaatsen. Door hier rekening mee te houden zal een loungeset van steigerhout nog langer meegaan.

Plaats geen zeil in de winter

Een loungeset maken van steigerhout is arbeidsintensief. Indien de loungeset gereed is en een zomer in de tuin heeft gestaan, willen we het meubel graag beschermen voor de aankomende winter. Veel mensen spannen daarom een zeil over een loungeset om de schade te beperken. Echter is het spannen van een zeil juist schadelijk voor een loungeset van steigerhout. In de wintermaanden neemt de vochtigheid en de kans op regen toe. Hierdoor ontstaat een vochtige broeiplek wat meer schade aanbrengt aan het steigerhout, dan regen of wind. Span om die reden nooit een zeil over meubilair dat is gemaakt van steigerhout.

Loungeset maken van steigerhout?

Wilt u een loungeset maken van steigerhout? Let dan bij de aankoop van het steigerhout op de kwaliteit van het hout. Steigerhoutenplanken bij de bouwmarkten zijn doorgaans gemaakt van vurenhout. Dat is perfect.

Echter wanneer u opzoek gaat naar tweedehands steigerhout moet u goed letten op de kwaliteit. Vaak zitten in de planken rotten plekken en is het hout vaak krom. Let bij een loungeset maken van steigerhout ook op de aanwezigheid van spijkers. Oude steigerhoutenplanken bevatten vaak spijkers. Alvorens de planken bewerkt worden met bijvoorbeeld een zaag, zullen de spijkers eerst uit de planken moeten worden verwijderd.

Een loungeset maken van steigerhout is goedkoper dan het kopen van een kant-en-klaar loungeset. Helemaal indien gebruik wordt gemaakt van oude steigerhoutenplanken. Ga wel op zoek naar planken met zo min mogelijk spijkers en rotte plekken.

Op zoek naar een steigerhouten loungeset bouwtekening?

Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres! Want Fred heeft de beschikking over een gigantisch bouwtekeningen pakket waar jij gebruik van kunt maken. In dit pakket zitten namelijk duizenden bouwtekeningen die jij eenvoudig en snel kunt gebruiken om een succesvol bouwproject mee te lanceren. Want ook als jij iets anders dan een steigerhouten loungeset wilt maken, is dit bouwpakket uitermate geschikt voor jou.

Vraag jij je af hoe jij met dit pakket van start kunt gaan of welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket te vinden zijn? Lees dan snel hier verder!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Loungeset maken van steigerhout
Loungeset maken van steigerhout

Meer van dit soort artikelen

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.