Je hebt misschien al enkele artikelen online over dit onderwerp gelezen, maar nog geen een site heeft ook daadwerkelijk een bouwtekening opgeleverd waarmee dit project gerealiseerd kan worden. Freds Bouwtekeningen natuurlijk wel, want jij kunt met een bouwtekening uit het bouwtekeningenpakket van Fred je eigen steigerhout muur maken. Onder de doe-het-zelvers is dit het laatste half jaar een veel gevraagde bouwtekening en dat zie ik aan het aantal mailtjes dat met dit onderwerp binnenkomt terug. In veel hippe café’s zie je dat dit al gedaan wordt, vooral omdat het een rustgevend en hip uiterlijk geeft.

Om zelf zo’n steigerhout muur te maken hoef je eigenlijk helemaal niet zoveel te doen. Op de bouwtekening lees je stap voor stap wat je moet doen om een muur te maken. Het belangrijkste van dit bouwproject is dat jij in het bezit komt van het steigerhout dat je nodig hebt voor het maken van een steigerhout muur. Dit kan jij op tal van plekken doen en ook voor verschillende prijzen. De beste plek om dit te doen, lees jij natuurlijk ook in dit artikel samen met de beste manier om jouw steigerhout nog mooier te maken en te onderhouden voor verschillende weersomstandigheden. Klaar om aan de slag te gaan? Lees hier dan meer over het maken van je eigen steigerhout muur!

Hoe begin je met het bouwen van een steigerhout muur

Of je nu een simpele tussenwand van je steigerhout muur wil maken, of jij je muur van steigerhout wil voorzien om je muur er uniek uit te laten zien, je kunt op de bouwtekening rekenen om je bij beide bouwprojecten te helpen. Dit project is voor de doe-het-zelver van ieder niveau haalbaar, vooral omdat je goed kunt lezen wat je moet doen om dit project succesvol af te ronden. Van het verkrijgen van de juiste afmetingen tot de do-it-yourself constructie manier, op de bouwtekening lees je alles om een steigerhout muur te maken.

Wat dit project onderscheid van veel andere bouwprojecten die jij in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden, is dat tegen iets op werkt, namelijk een muur. Dat betekent dat je met zorg om moet gaan met de omgeving waar jij in werkt. Als jij uiteindelijk de steigerhout muur aanbrengt, is het belangrijk dat jij je muur niet beschadigt. Dergelijke beschadigingen kunnen voorkomen worden door je muur goed af te dekken. Vergeet dit daarom ook niet te doen. Zo kan je een steigerhout muur maken zonder je huidige muur te beschadigen.

Waar vind ik steigerhout en hoe verf ik het?

Steigerhout is behoorlijk eenvoudig te vinden en te verven. Een steigerhout muur maken met jouw favoriete steigerhoutsoort hoeft daarom ook geen probleem te zijn. Echter zijn er wel verschillende zaken waar jij rekening mee moet houden. Ten eerste is het van belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende prijzen van steigerhout.

Gebruikt steigerhout is doorgaans voordeliger verkrijgbaar dan nieuw steigerhout, zoals geschuurd en geschaafd steigerhout. Echter is gebruikt steigerhout wel lastiger te vinden, aangezien deze steigerhoutsoort niet zomaar in iedere winkel verkocht wordt. Het kan slim zijn om op Marktplaats even rond te kijken of je leveranciers van gebruikt steigerhout kunt vinden of dat je bij de lokale bouwplaats langsgaat. Hier gebruiken ze logischerwijs behoorlijke ladingen steigerhout waar jij een steigerhouten muur mee kunt maken.

Het verven van je steigerhouten muur doe je middels diverse verfwashes. Wil je meer weten over steigerhouten verfwashes? Lees dan hier meer over steigerhout white washes en hier over de steigerhout grey wash.

Een steigerhout muur maken met een bouwtekening.

Je steigerhouten muur ga je natuurlijk maken met een bouwtekening. De bouwtekening helpt je niet alleen bij het bepalen van de juiste manier van bevestigen van de planken, maar ook bij het bepalen van de juiste afmetingen. De steigerhouten muur bouwtekening is ondergebracht in mijn bouwtekeningenpakket samen met nog eens tienduizend bouwtekeningen.

Wil je meer over dit bouwtekeningenpakket en al haar andere bouwtekeningen te weten komen? Lees er dan hier meer over!

Steigerhout muur maken

Steigerhout muur maken

Een steigerhout muur maken kun je zelf met goede bouwtekeningen