Wil jij een steigerhouten kast maken waar jij al je boeken in op kunt bergen? Van plan je woonkamer op te fleuren met meubelen van steigerhout? Verder zoeken is dan niet meer nodig, want in dit artikel zal je meer te weten komen over hoe jij een steigerhouten kast kan maken. Een steigerhouten kast maken is namelijk geen tijdrovende klus, maar kost vooral veel concentratie. Als je de bouwtekening van een steigerhouten kast volgt, is steigerhouten kast maken een fluitje van een cent. Benieuwd wat je allemaal moet doen voordat je steigerhouten kast af is? Lees dan nu verder en leer hier meer over!

Wat komt er allemaal bij een steigerhouten kast maken kijken?

Als je begint met het bouwen van een steigerhouten kast moet je natuurlijk eerst al de juiste materialen en gereedschappen tot je beschikking hebben. Als ervaren klusser kan ik jou vertellen dat het maken van een steigerhouten kast helemaal niet zo lastig is. Omdat steigerhout een makkelijk te bewerken houtsoort is, hoef jij je geen zorgen te maken of je dit zelf wel kunt doen. De planken zijn eenvoudig op maat te zagen en dus makkelijk aanpasbaar. Hierdoor kan je dus soms wel een foutje maken voordat je steigerhouten kast er eenmaal staat.

Een steigerhouten kast maken is verder het grootste gedeelte van het proces. Als je besluit om de kast niet te verven, ben je dan namelijk al klaar. Het enige wat dan nog rest is het aanbrengen van dekkingsmaterialen om de kast langer mee te laten gaan. Hierdoor kan je nog tientallen jaren van je eigen steigerhouten boekenkast genieten.

Hoe je de kast in gaat delen, is aan jou zelf. Als jij bijvoorbeeld meerdere planken aan zou willen brengen dan dat er op de bouwtekening staat, kan jij hier zelf in variëren. Let er wel op dat de constructie stevig blijft en je niet opeens met een wankele kast zit. Een steigerhouten kast maken om hem vervolgens weer om te zien vallen is natuurlijk erg zonde.

Waar kan ik de steigerhouten kast nog meer voor gebruiken?

Een steigerhouten kast maken hoeft natuurlijk niet alleen te gebeuren om je boeken in op te slaan. Het kan ook zo zijn dat jij je kast bouwt om al je servies of andere voorwerpen in op te slaan. Het gewicht dat de kast dan kan dragen, is afhankelijk van hoe stevig jij de fundering gebouwd hebt. Test daarom eerst of de kast wel stevig genoeg voor al jouw spullen is.

Waar vind ik een bouwtekening voor een steigerhouten kast?

Oke, nu weet je wat er allemaal bij het maken van een steigerhouten kast komt kijken. Maar hoe kom je dan aan een bouwtekening voor een steigerhouten kast? Daar hebben wij een antwoord op. Die vind je namelijk hier, bij Freds Bouwtekeningen! Fred biedt jou namelijk de mogelijkheid om van zijn gigantische bouwtekeningen pakket gebruik te maken. In dit pakket zitten wel meer dan tienduizend bouwtekeningen waar jij al je klusopdrachten mee uit kunt voeren.

Ook als jij andere meubelen of constructies wilt maken, kan je met dit bouwtekeningenpakket je uren wel vullen. Want bouwtekeningen voor bouwprojecten als steigerhouten loungebanken en boomhutten zijn ook in dit pakket te vinden.

Wil je weten welke bouwtekeningen er nog meer in dit pakket zitten? Of hoe jij aan dit pakket kunt komen? Klik dan nu hier!

boekenkast kledingkast

Steigerhouten kast maken

Steigerhouten kast maken

tv-kast

“Zelf een steigerhouten kast maken kun je gemakkelijk met de juiste tips en bouwtekeningen”

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening