Home » Kasten » Hoe maak je een boekenkast? (Ik weet het)

Hoe maak je een boekenkast? (Ik weet het)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De klassieke vraag komt ook in dit geval weer langs ‘Hoe maak je een boekenkast’. Ik weet dat je vandaag nog een kast wilt maken waar jij je complete boekenverzameling in kunt opbergen. Dat is helemaal niet vreemd en volledig te begrijpen. Maar wacht even, want we gaan de ‘Hoe maak je een boekenkast’ even wat anders beantwoorden. Ik wil namelijk je vertellen hoe jij een boekenkast kunt maken, waar jij gegarandeerd tot in het einde van kunt genieten. Dat is een vrij gedurfde uitspraak waar ik volledig achter sta. Gebruik jij de werktekening zoals het hoort, wat vrij eenvoudig is, dan staat er niets in de weg om een prachtige boekenkast te maken.

Dus stop met het vragen van hoe je een boekenkast maakt, maar begin lekker met verder lezen zodat je vandaag nog aan de slag kunt.

Dus wat moet ik doen?

Maak je niet druk, een boekenkast is geen lastig en geen tijdrovend project waar jij jezelf mee opzadelt. Het is een project dat jaarlijks door veel van mijn volgers wordt gedaan en daar zijn diverse voorbeelden van te zien. Ik hoor vaak hoe maak je een boekenkast voorbijkomen. Het is normaal om je dat af te vragen, want je gaat toch niet zomaar aan het werk zonder dit je af te vragen?

Wat de echt gemotiveerde klussers van de slordige doet onderscheiden, is de nieuwsgierigheid. Gelukkig ben jij zo slim geweest om op zoek te gaan naar een boekenkast bouwtekening. Dit gaat jou namelijk helpen om straks een zeer bruikbare maar ook mooie boekenkast te bouwen. Hoe jij dit maakt, is op de tekening te vinden. Daar ga ik je straks nog meer over vertellen, maar wat er precies op staat mag je nu al weten.

Het nut van een bouwtekening

Ik had je eigenlijk al op ‘Hoe maak je een boekenkast’ antwoord kunnen geven door je direct de tekening te geven. Hier staat namelijk precies op wat er straks moet gebeuren. Om je toch nog even een korte samenvatting te geven, staat hieronder wat je kunt verwachten.

Vergeet overigens niet dat er verschillende tekeningen voor een boekenkast beschikbaar zijn. Je bent dus niet gebonden aan 1 model!

  • Hoe jij de boekenkast moet maken, staat helemaal uitgewerkt op de bouwtekening (stappen e.d.)
  • Welke afmetingen de materialen moeten hebben
  • En natuurlijk ook welke materialen je moet kopen zoals schroeven en planken (en welke houtsoort).

Dit is echt alle informatie die jij nodig hebt voor dit project. Hoe jij de boekenkast verder maakt, qua afwerking en kleur, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ik wil dat namelijk voor jou vrij laten.

Verdere tips en advies

Ten slotte wil ik je nog wat tips geven omtrent de afwerking van je boekenkast. Als je klaar bent en je dus de hoe maak ik een vraag kan afronden, weet je dat je nog wat aanpassingen kunt doen.

Een likje verf kan vaak geen kwaad, dus waarom niet? Geef je kast een kleur waar jij van houdt en wat bij jouw interieur past. Vergeet niet om eerst een beschermingslaag aan te brengen als je het onderhoud wilt verminderen.

Dit is de manier om je boekenkast zo te bouwen dat je er nog veel jaren plezier van kunt hebben. Vind jij het ook tijd om door te gaan naar de bouwtekening? Dan gaan we dat toch gewoon doen!

Hoe maak ik een boekenkast met een bouwtekening

Dat gaat de bouwtekening jou allemaal vertellen. In het bouwtekeningenpakket, dat Fred’s Bouwtekeningenpakket heet vernoemd naar mij, Fred Schouten, zijn de tekeningen voor diverse boekenkasten te vinden. Tienduizend bouwtekeningen zijn er verder ook nog in dit pakket te vinden. Je hebt dus wel door dat je naast een boekenkast ook bijzonder veel andere projecten kunt uitvoeren.

Bouw bijvoorbeeld je eigen schuur of kies voor een overkapping om onder te barbecuen. Toch lekker wat meubels maken zoals een loungebank of bed? Dan is dat ook mogelijk!

De bouwtekeningen downloaden?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Hoe maak je een boekenkast
Hoe maak je een boekenkast

Hoe maak je een boekenkast? Dit leer je hier

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.