Home » Kasten » Een schoenenkast zelf maken

Een schoenenkast zelf maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een schoenenkast, we gebruiken hem dagelijks maar de schoenenkast is nooit zoals wij hem precies zouden willen. Te klein of te lomp, ik kan zo nog honderd redenen bedenken waarom vrijwel iedere schoenenkast die ik kan kopen niet aan mijn wensen voldoet. Dat is de reden dat ik zelf schoenenkasten ben gaan maken die wel aan mijn wensen voldoen. Enkele jaren later besloot ik het resultaat onder te brengen in een bouwtekening zodat al mijn kennissen en volgers van deze bouwtekening gebruik kunnen maken om zelf een schoenenkast te maken waar ook zij tevreden mee zijn. Want een schoenenkast zelf maken geeft jou de mogelijkheid een schoenenkast zelf maken naar eigen invulling.

Verder help ik je bij het creëren van een schoenenkast door je te vertellen hoe jij zelf je schoenenkast nog mooier kunt maken. Want aan de hand van verschillende stappen kan jij snel je schoenenkast een flinke boost geven. Is het niet leuker om zelf een schoenenkast te maken die er echt uniek uit ziet? In dit artikel kan jij lezen hoe jij daar zelf voor kunt zorgen!

Hoe gaat het zelf maken van een schoenenkast in zijn werk?

Om zelf een schoenenkast te maken is het vooral belangrijk dat jij de bouwtekening volgt. Nadat jij de juiste materialen hebt aangeschaft is het zelf maken van een schoenenkast zo gedaan, vooral omdat je precies weet wat je moet doen. Als doe-het-zelver is het soms maar lastig om erachter te komen wat de volgende stap is, of wat de beste manier is om een bepaald meubel in elkaar te zetten. Met de bouwtekening in de hand kan jij direct weten hoe jij de schoenenkast het best in elkaar kunt zetten.

Je kunt zelf kiezen welke houtsoort jij gebruikt om een schoenenkast zelf te maken. Steigerhout is een veel gekozen houtsoort, maar ook grenen of eikenhout kan gebruikt worden om een schoenenkast te maken waar jij trots op kunt zijn.

Als jij je schoenenkast nog verder wilt verbeteren kan jij ervoor kiezen om de schoenenkast nog groter te maken. De bouwtekening is in eerste getekend voor 1 grootte, maar jij kan de afmetingen proportioneel laten toenemen om zo een grotere schoenenkast te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf dus een schoenenkast kunt maken voor vrijwel ieder aantal schoenen!

Een schoenenkast zelf maken met verfwashes.

Omdat je met hout werkt kan jij eenvoudig je schoenenkast een bijzondere uitstraling meegeven. Werk jij bijvoorbeeld met steigerhout? Dan is het zelf maken van een schoenenkast met een vintage uitstraling zo gedaan. Een vintage schoenenkast maak je door het steigerhout een grey wash te geven. Grey wash zorgt ervoor dat het steigerhout er gebruikt uitziet wat de schoenenkast tot een bijzonder object maakt. Het aanbrengen van een grey wash is zeer eenvoudig, in dit artikel kan je er meer over lezen. Werken met andere verftechnieken om een schoenenkast nog mooier te maken kan ook. Lees dan in dit artikel meer over de vele verschillende verftechnieken die jij kunt toepassen!

Een schoenenkast zelf maken met een bouwtekening.

Eindelijk, ik vertel je waar je de bouwtekening om een schoenenkast zelf te maken kunt vinden. Een schoenenkast maken gaat stukken sneller wanneer jij met een bouwtekening werkt. Deze bouwtekening vind je terug in mijn omvangrijke bouwtekeningenpakket waar je maar liefst tienduizend bouwtekeningen in kunt terug vinden. Bouwtekeningen om meubels voor je woonkamer te bouwen of prachtige tuinmeubels waar je in de zomer op kunt zitten om van de zon te genieten. Het bouwen van een houten tuinbank of steigerhout eettafel is voor iedere doe-het-zelver een haalbaar project met de juiste bouwtekening!

Wil je meer weten over welke bouwtekeningen jij allemaal in dit bouwtekeningenpakket kunt vinden? En wil je nu meteen zelf een schoenenkast maken? Klik dan hier om meer te lezen over dit bouwtekeningenpakket!

Schoenenkast zelf maken
Schoenenkast zelf maken

Een schoenenkast zelf maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.