Home » Blog » Steigerhout » Wat is steigerhout? Kluskoning Fred geeft antwoord!

Wat is steigerhout? Kluskoning Fred geeft antwoord!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wat is steigerhout Fred? Is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg, zelfs mijn vrouw vraagt het nog wel eens als ze mij weer met steigerhout in de weer ziet. Ik ben een liefhebber van steigerhout en daarom geef ik maar al te graag antwoord op de vraag: wat is steigerhout. In dit artikel vertel ik je precies wat steigerhout is en welke meubels jij het best met steigerhout kunt maken. Want wat ik je nu al aan kan raden is om alvast na te denken welke meubels jij zou willen maken. Want de mooiste meubels voor binnen- en buitengebruik zijn te maken met steigerhout! Ben jij klaar om erachter te komen wat steigerhout is? En een goed antwoord te krijgen op de vraag wat is steigerhout? Lees dan snel verder!

Wat is steigerhout?

Steigerhout is een houtsoort dat meerdere malen gerecycled is, de oorspronkelijke versie van steigerhout dan. Want wat steigerhout is, is tegenwoordig wat anders dan vroeger. Want steigerhout kwam toen eigenlijk alleen maar voor in de bouw, waar vaklieden steigerhout gebruikte voor het maken van steigers. Ook tegenwoordig maken bouwvakkers en schilders nog gebruik van steigerhout voor hun steigers. De gebruikte planken in de bouw zijn te vergelijken met houtsoorten als grenen, welke zeer flexibel zijn en een dikte kennen van circa 3,5 tot 4 centimeter.

Steigerhout, zoals we het kennen, komt voornamelijk van bomen uit Noord-Europa en Noord-Azië. Het belangrijkste verschil tussen steigerhout en grenen is de donkerte tint. Ook is steigerhout een stuk harder en zwaarder. Tevens gaat het langer mee doordat het een sterkere houtsoort is dan grenen. De traditionele vorm van steigerhout, die zijn gebruikt in de bouw, zijn weerbestendig geworden door het intensieve gebruik. Wat steigerhout is voor de bouwbranche is voedsel voor ons, we hebben het nodig om ons werk te doen.

Omdat steigerhout de laatste jaren zoveel populairder is geworden, is het tegenwoordig ook mogelijk om nieuw steigerhout te kopen. Nieuw steigerhout ziet er wel anders uit, maar is nog steeds heel mooi hout om te gebruiken voor het maken van meubels. Nieuw steigerhout is over het algemeen ook duurder dan gebruikt steigerhout, en het heeft ook niet de traditionele look die wij van gebruikt steigerhout kennen. Wat is steigerhout als het er niet uitziet als het traditionele steigerhout waarvan we het kennen?

Meubels maken van steigerhout

Nu je weet wat steigerhout is, wil je natuurlijk ook weten wat je allemaal van steigerhout kunt maken. Ik heb goed nieuws voor je, want je kunt vrijwel ieder meubel van steigerhout maken. Of je nu een meubel van steigerhout voor binnen- of buitengebruik maakt, het is allemaal mogelijk! Zo is het mogelijk om je eigen steigerhouten kast te maken. Het bouwen van je complete slaapkamer meubilair, zoals een steigerhouten bed en nachtkastje, is ook mogelijk! Het enige wat jij hoeft te doen is de bouwtekeningen te volgen, en dan is het maken van jouw nieuwe meubilair van steigerhout een goed haalbaar en leuk project. Bereid je maar alvast voor, want als je beseft hoeveel bouwtekeningen in het bouwtekeningen van Klusheld Fred zitten, weet je meteen dat je de komende paar jaar aan het klussen bent.

Wat is steigerhout zonder bouwtekeningen?

Bouwtekeningen zorgen ervoor dat jij prachtige meubels van steigerhout kunt maken, en deze bouwtekeningen kan jij vinden in mijn bouwtekeningenpakket. En er zitten maar liefst tienduizend bouwtekeningen in dit pakket dus jij bent nog wel even bezig met het vervullen van al jouw bouwdromen. Je kunt aan de hand van iedere bouwtekening precies weten wat je moet doen om jouw nieuwe meubel te realiseren. Met de informatie over wat steigerhout is, kan jij nu meteen aan de slag! Meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Klik dan nu hier!

wat is steigerhout
Wat is steigerhout?

Wat is steigerhout? Deze vraag is in het bovenstaande artikel omschreven

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.