Home » Blog » Stoelen » Tuin schommelstoel maken!

Tuin schommelstoel maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ik kan soms in de zomer wel urenlang buiten zitten en een heerlijk boek lezen terwijl ik op mijn schommelstoel zit. Deze schommelstoel heb ik niet gekocht, maar helemaal zelf gemaakt. Met uitzondering van vintage zaakjes en kringloopwinkels, is het vinden van een schommelstoel bijna niet te doen. Een schommelstoel voor in de tuin is dus niet te vinden, daarom besloot ik er zelf maar een te maken. Een tuin schommelstoel brengt mij al meerdere jaren plezier waar jij nu ook van kunt genieten. Ik heb namelijk van de tuin schommelstoel een bouwtekening gemaakt waarmee jij ook je eigen tuin schommelstoel kunt maken. Het voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is om veel geld uit te geven aan een oude vintage tuin schommelstoel, deze maak je gewoon zelf!

In dit artikel kan je lezen hoe je zelf een tuin schommelstoel kunt maken en hoe je de bouwtekening daarvoor moet gebruiken. De bouwtekening bevat alle informatie die nodig is om de tuin schommelstoel te maken. Ook vertel ik je hoe je de tuin schommelstoel kunt onderhouden zodat het tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. De tuin schommelstoel is van verschillende houtsoorten te maken, maar in dit specifieke artikel bespreek ik de tuin schommelstoel van grenen. Benieuwd hoe jij een schommelstoel voor in de tuin kan maken?

Met de bouwtekening een tuin schommelstoel maken

De bouwtekening is in dit doe-het-zelf project ontzettend belangrijk. Het lijkt een eenvoudig doe-het-zelf project, het maken van een tuin schommelstoel, echter is dat absoluut niet het geval. Het maken van een tuin schommelstoel kost aanzienlijk meer tijd dan het maken van een normale stoel. Maar het resultaat mag er wezen, want je kunt een fantastische tuin schommelstoel maken middels de bouwtekening waar ik je aan het einde van dit artikel meer over vertel.

Voor het maken van de tuin schommelstoel heb je aardig wat plankjes nodig. Op de bouwtekening lees je precies hoeveel grenenhout je nodig hebt en in welke afmetingen je dit hout moet bemachtigen. Ook lees je welke pluggen en schroeven er nodig zijn om je tuin schommelstoel te maken.

Vervolgens kan je stap voor stap ontdekken hoe de tuin schommelstoel in elkaar gezet moet worden nadat je al het hout geprepareerd hebt. Dit zal uiteindelijk resulteren in jouw nieuwe schommelstoel waar je heerlijk in je tuin van kunt genieten!

De schommelstoel in de tuin gebruiken

Wanneer je de schommelstoel in de tuin gaat plaatsen, zal je kunnen rekenen op Nederlandse weersomstandigheden die het hout kunnen aantasten. Echter is het mogelijk om dit enigszins te beperken, want door het juiste onderhoud te verrichten kan je het grenenhout een stuk langer mee laten gaan. Door het hout af te lakken en te behandelen met beits, kan jij het grenenhout vele malen langer in goede staat houden. Dan kan je ook nog de volgende zomer genieten van jouw nieuwe tuin schommelstoel.

Bouwtekening tuin schommelstoel

De bouwtekening voor het maken van je nieuwe schommelstoel voor in de tuin is te vinden in Fred Schouten’s bouwtekeningenpakket. Met meer dan tienduizend bouwtekeningen is dit misschien wel een van de meest complete doe-het-zelf pakketten. Want je kunt behalve een tuin schommelstoel, nog veel meer maken voor in je huis en tuin.

Wil jij je televisie plaatsen in een hip en modern tv-meubel? Dan kan jij je eigen tv-kast maken! Wil jij slapen op een uniek steigerhouten bed? Dan is dit ook mogelijk om zelf te maken met de bouwtekeningen die jij in dit pakket kunt vinden.

Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk getekend zodat je altijd weet wat wanneer gedaan moet worden. Dit helpt je bij het efficiënter maken van meubels en het besparen van geld.

Klaar om meer te ontdekken over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier meer over!

Tuin Schommelstoel maken
Tuin Schommelstoel maken

Een tuin schommelstoel maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.