Ik ben altijd al van mening geweest dat wij Nederlanders onze eigen meubels kunnen maken en sinds enkele jaren lijkt dit eindelijk te gaan gebeuren. De afgelopen paar jaar merk ik dat enorm veel Nederlanders hebben besloten om de handen uit de mouwen te steken en hun eigen meubels te gaan maken. Zo is ook een steigerhouten tafel zelf te maken, een veel gekozen doe-het-zelfproject uit mijn bouwtekeningenpakket. Wij kunnen namelijk ook zelf onze woon- en slaapkamer en tuin inrichten. Hier hebben we geen meubelzaak meer voor nodig, nee we maken tegenwoordig alles helemaal zelf. De steigerhouten tafel zelf maken, is waar ik je in dit artikel meer informatie over ga geven.

Want jij kunt helemaal zelf een steigerhouten tafel maken zonder enige hulp, alleen de bouwtekening zal je van dienst zijn tijdens dit doe-het-zelf project. Er zijn verschillende steigerhouten tafels die jij zelf kunt maken waarvan ik er enkele in dit artikel bespreek. Je kunt tientallen verschillende tafels zelf maken met de juiste bouwtekeningen, en daar vertel ik je weer meer over in de laatste alinea van dit artikel.

Wil jij een steigerhouten tafel zelf maken? Lees dan snel verder om hier meer over te ontdekken!

Wat voor steigerhouten tafels kan ik zelf maken?

De eerste tafel die ik in dit artikel bespreek is de kloostertafel met kruispoot. Ik merk de afgelopen tijd dat onder de vele steigerhouten tafels die zelf gemaakt kunnen worden met mijn bouwtekeningenpakket, de kloostertafel erg veel gekozen wordt. De kloostertafel met kruispoot is een moderne twist op de kloostertafel zoals we die van oudsher uit de kloosters kennen. Het maken van een kloostertafel is voor iedere doe-het-zelver een leuk en leerzaam project dat goed uitvoerbaar is. De kosten van een steigerhouten tafel zelf maken zoals de kloostertafel zijn logischerwijs wat hoger dan he maken van een simpele salontafel. Echter mag het resultaat er veelal wezen.

Een andere leuke tafel om te maken is de koffietafel annex salontafel. Echter ben ik ook een voorstander van de bouw van diverse bijzettafeltjes van steigerhout. Dit is de makkelijkste steigerhouten tafel die je zelf kan maken. Tegen een zeer scherp bedrag kan je dan toch een mooie steigerhouten tafel zelf maken. Door meerdere van deze tafeltjes te maken kan jij je kamer omtoveren tot een hip en modern huis!

Een grote steigerhouten tafel zelf maken voor binnen om met een grote groep mensen aan te eten is ook mogelijk. De steigerhouten tafel zal dan een stuk groter zijn dan wat je gewend bent, al dan niet resulterend in een prachtig eetmeubel. Liever een steigerhouten tafel voor in de achtertuin zelf maken? Ook dat is mogelijk met de bouwtekeningen uit het pakket. Je kunt zelf aan de slag om prachtige tafels te maken waar je in de zomer aan kunt dineren.

Waar in de zomermaanden veel voor gekozen wordt is de picknicktafel. Deze steigerhouten tafel is ook zelf te maken met de picknicktafel bouwtekening. De picknicktafel geeft iedere tuin sfeer en is perfect om in de zomer lekker aan te loungen. Op de bouwtekening ontdek je precies wat je moet doen om een steigerhouten tafel zelf te maken zoals de picknicktafel!

Bouwtekening nodig? Welkom bij Freds bouwtekeningen!

Een steigerhouten tafel zelf maken, dat doe je natuurlijk met de bouwtekeningen van Fred. Ik ben al meerdere jaren bezig met het samenbrengen van de beste bouwtekeningen waarmee jij van alles zelf kunt maken, zo ook een steigerhouten tafel. De bouwtekening helpt je bij iedere stap van het zelf maken van een steigerhouten tafel. Zo lees je op de bouwtekening hoeveel planken je nodig hebt en welke afmetingen deze planken behoren te hebben. Ook is te lezen in welke volgorde en hoe de steigerhouten tafel uiteindelijk in elkaar zal moeten worden gezet.

Maar een steigerhouten tafel is natuurlijk niet het enige wat je met het tienduizend bouwtekeningen grote pakket kunt maken. Heb je altijd al je woonkamer willen inrichten met zelfgemaakte houten meubels? Wil jij een bureau, tv-kast of misschien wel een bed maken en ben je het zat om zelf meubels te moeten kopen? Dan maak je ze toch lekker zelf!

Klaar om meer te ontdekken over dit bijzondere bouwtekeningenpakket waar ruim tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn? Lees er dan hier meer over!

Steigerhouten tafel zelf maken

Steigerhouten tafel zelf maken

Een steigerhouten tafel zelf maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening