Home » Blog » Tafel » Tafelblad maken

Tafelblad maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je eigen tafelblad maken, dan moet erg makkelijk zijn toch? Dat ligt er nog heel erg aan wat jouw wensen zijn, want natuurlijk is het maken van een eenvoudig tafelblad zo gedaan. Je zou zelfs een massieve plank kunnen kopen welke al voldoende is voor het creëren van een tafelblad. Even netjes afwerken, schuren, misschien een likje verf geven en je tafelblad is klaar!

Echter willen wij als doe-het-zelver veel meer en willen we een tafelblad maken dat er echt uniek  uitziet. Een tafelblad maken zoals een echte doe-het-zelver dat doet is het vervormen van hout tot een object waar we trots op kunnen zijn. Dat is het doel van een echte doe-het-zelver en dat is ook wat jij in dit artikel gaat ontdekken. Want jij kunt je eigen tafelblad maken van houtsoorten als steiger- en eikenhout waarmee jij een scala aan tafels kunt maken. Een leuke picknick- of eettafel is dan te voorzien van een prachtig tafelblad dat jij helemaal zelf gemaakt hebt.

Hoe je een tafelblad kunt maken, lees je natuurlijk in dit artikel geschreven door ondergetekende Fred Schouten. In mijn bouwtekeningenpakket vindt je de bouwtekening die jou gaat helpen om een tafelblad te maken.

Klaar om je eigen tafelblad te maken? Ga dan snel verder met het lezen van dit artikel!

Waar begin ik?

In het begin is het vaak onduidelijk waar je moet beginnen met het maken van je tafelblad. Gelukkig heb je een bouwtekening om je te helpen bij het maken van je tafelblad. De bouwtekening geeft je meer inzicht in de benodigde afmetingen en de wijze waarop je tafelblad tot stand gaat komen. Als je in het bezit bent van het juiste hout, kunnen we aan de slag. Gebruik de afmetingen die op de bouwtekening weergegeven zijn en zaag het hout zodat het dezelfde afmeting heeft zoals weergegeven.

Je kunt verder de bouwtekening volgen om je tafelblad te maken zoals jij dat voor ogen hebt. Dat kan zijn voor een eettafel of een picknick tafel. Ook is het mogelijk om een tafelblad te maken voor je salontafel. Het voordeel van een tafelblad maken is dat je op het einde nog kan besluiten om je tafelblad te plaatsen op een andere constructie. Zelfs het maken van een designtafel is nog mogelijk.

Hoe kan ik mijn tafelblad mooier maken?

Als je een tafelblad maakt is het natuurlijk logisch dat je wilt dat je tafelblad er prachtig uitziet. Dit kan je eenvoudig doen door verschillende onderhoudsmiddelen en verf aan het hout toe te voegen. Ten eerste zijn onderhoudsmiddelen als beits en grondverf erg nuttig omdat ze de levensduur van het hout verlegen. In dit artikel over houtsoorten kan je meer lezen over de verschillende houtsoorten die jij kunt gebruiken en welke materialen hier bij passen om de levensduur van je hout te verlengen.

Je kunt je tafelblad maken in verschillende kleuren. Het is verstandig om eerst het hout te verven voordat jij daadwerkelijk het tafelblad gaat maken. Er zijn tal van verftechnieken die jij kunt toepassen om je hout te verven. Ook hier heb ik al eens eerder een artikel geschreven welke jij hier kunt lezen.

Bouwtekening tafelblad

Om achter de juiste afmetingen en constructiewijze van het tafelblad te komen is het ongelofelijk handig om een bouwtekening te gebruiken. De bouwtekening vertelt je namelijk precies wat je moet doen om je tafelblad in de juiste afmetingen te maken. De tafelblad bouwtekeningen vind je in mijn bouwtekeningenpakket waar je ook nog duizenden andere bouwtekeningen kunt vinden.

Met deze bouwtekeningen kan je behalve een tafelblad ook nog andere constructies en meubels maken. Van een schommelbank tot een kastje of zelfs een complete schuur, je kunt ondenkbaar veel maken met de doe-het-zelf bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Wil je meer weten over mijn bouwtekeningenpakket? Klik dan hier!

Tafelblad maken
Tafelblad maken

Een Tafelblad maken kun je zelf met goede bouwtekeningen.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.