Home » Blog » Terrasverwarming vergelijken en kopen

Terrasverwarming vergelijken en kopen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Tijdens warme zomermaanden is het heerlijk om lang tot diep in de nacht buiten te zitten met familie of vrienden. Ondanks dat het overdag erg heet kan worden, kan het ’s avonds aanzienlijk koeler worden. Wat is er dan lekkerder dan een Terrasverwarming.

Een terrasheater zorgt ervoor dat je op het terras kunt blijven zitten en je niet naar je hete woning terug moet. Maar welke soorten terrasverwarmers zijn er en welke terrasverwarmer is het beste?

Waar moet je aan denken bij aanschaf van terrasverwarming?

Inhoudsopgave

Wanneer je terrasverwarming overweegt, moet je van te voren enkele keuzes maken die het beste bij jouw situatie passen. De eerste keuze is de verwarmingstechniek, oftewel het soort brandstof er gebruikt moet worden om de terrasverwarming te verwarmen.

Hiervoor het je diverse opties, zoals gas, elektriciteit, infrarood of op de klassieke wijze met hout.

Vervolgens maak je de keuze voor het model. Je hebt grofweg twee keuzes: staande of hangende terrasverwarmer.

Een en ander is volledig afhankelijk van persoonlijke smaak, maar ook hoe de terrasverwarming van jouw keuze op je terras is in te passen.

Het is voor te stellen dat als er geen elektriciteit op je terras aanwezig is, je eerder voor een terrasverwarmer op gas kiest.

Verder zullen de afmetingen van het terras en de inrichting bepalen of je kiest voor een terrasheater hangend of staand.

Brandstofsoort

Ook al heeft een terrasverwarmer gas een hoger vermogen en groter warmtebereik, dit is niet de enige reden waarom er voor een terrasverwarmer op gas gekozen wordt.

Het is ook het gezellige vlammenspel dat meespeelt in de keuze voor een gas terrasverwarmer. Het is daarom een goed alternatief voor een houten buitenhaard.

Een groot voordeel van een terrasverwarmer gas is dat je ze overal op het terras kunt plaatsen en kleine gasflesjes kunnen onzichtbaar in de heater worden opgeborgen.

Een elektrische terrasverwarmer kan gemakkelijk op een stopcontact aangesloten worden. Nadeel is dan wel dat je minder flexibel bent in het verplaatsen. Anderzijds is een terrasheater elektrisch ook geschikt voor beschutte en overdekte terrassen en zelfs voor binnen gebruik.

Een variant op de elektrische terrasverwarmer is een infrarood terrasverwarmer.

Een terrasverwarmer infrarood werkt met infraroodstralen die mensen rechtstreeks verwarmen en niet de omgeving.

Hiermee gaat er geen warmte in de lucht verloren. Tenslotte kun je voor de klassieke terrasverwarming kiezen: een terrashaard op hout.

Soort model

Een staande terras terrasverwarmer is vooral geschikt als je een groot oppervlakte wilt verwarmen. Dit zijn meestal krachten modellen die je gemakkelijk kunt verplaatsen.

Daarbij kun je nog kiezen voor een staande terras heater laagmodel of een hoog model, zodat je van bovenaf verwarmd wordt.  Wanneer je weinig ruimte hebt en dus ook minder oppervlakte hoeft te verwarmen, dan is een terrasverwarmer hangend een goed alternatief. Ook hier zijn diverse modellen van.

Met een overkapping boven het terras kun je kiezen voor een terrasheater hangend kiezen die centraal onder de overkapping hangt, zoals een partytent heater of parasolheater.

Heb je geen overkapping of hoef je geen partytent te verwarmen, dan kun je kiezen voor een wand terras heater.

Een terrasverwarmer wand is vrijwel altijd een elektrisch model, die je gemakkelijk tegen de wand van een woning of schuur monteert.

Deze modellen zul je ook veel zien in de horeca. Wanneer je voor hout als brandstof kiest, dan gaat dit altijd over een staand model. Overigens zijn deze modellen tegenwoordig fraai weggewerkt in een vuurkorf, een vuurtafel of vuurschaal.

Terrasverwarming
Terrasverwarming

De beste terrasverwarmer

Er zijn veel bekende en niet bekende fabrikanten die terrasverwarmers op de markt brengen. Maar welke terrasverwarming is het beste?

Dit is vooral afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Iedere situatie is anders, dus een terras heater is echt een product op maat. Door het grote aanbod heb je in ieder geval altijd voldoende keuze uit heel veel verschillende modellen.

Alke

Alke is een merk dat vooral in de horeca bekendheid geniet. Veel horecagelegenheden hebben een terras heater van Alke op het terras hangen.

Daarbij levert Alke ook een speciale parasolheater. Maar ook particulieren kunnen een Alke terrasverwarmer kopen. Kenmerk van de heaters van Alke is dat het altijd een terrasverwarmer gas hangend model is.

Vooral de wandmodellen zijn populair. Alke biedt van ieder model twee types: werkend op aardgas of op propaan. Daarbij kun je kiezen voor of een handmatige ontsteking met lucifer of aansteker of een elektrische ontsteker.

Een model met elektrische ontsteking is meestal ook een terrasverwarmer met afstandsbediening. De prijzen zijn afhankelijk van het vermogen en het te verwarmen oppervlak. Het goedkoopste model van € 290,- heeft een vermogen van 3.500 watt en kan tot 9 m² verwarmen. Het duurste model van € 735,-heeft een vermogen van 5.250 watt en verwarmd een oppervlakte tot 12 m². Dit zijn allen wand en hangmodellen. De alke parasolverwarming heeft vermogen van maar liefst 12.000 watt en kan een oppervlakte tot 20 m² verwarmen. Parasolverwarming kost € 850,-.

Voordelen Alke

Diverse modellen terrasverwarmers op gas, allen wand of hangende modellen. Ieder model wordt compleet geleverd met ophangbeugel en gasslang. Tevens vind je voor ieder oppervlak wel een Alke terrasverwarming. Met een speciale Alke beschermplaat zorg je dat de terrasverwarming altijd veilig is en blijft.

Nadelen Alke

Heb je een groot oppervlak te verwarmen, dan zul je automatisch uitkomen bij de modellen met een hoog vermogen en die zijn duurder geprijsd.

Arpe

Arpe heeft één soort terras heater uitgebracht. Dit is een staand terrasheater gas van het model piramide. Wel heeft dit model wieltjes, zodat je de terrasverwarming gemakkelijk kunt verplaatsen. Het bovenste gedeelte dat in een piramide loopt, bestaat een veilig rooster met hierin een glazen koker waar de vlam in te zien is. Het vermogen is instelbaar tot 9.500 watt, waarmee je een oppervlak tot 10 m² kunt opwarmen. Dit model is voorzien van omvalbeveiliging, zodat de terrasverwarming automatisch uitschakelt als deze omvalt. Met een hoogte van 1.90 staat deze terrasverwarmer garant voor veel en gezellige warmte op ieder soort terras. Dit model is ook zeer geschikt als veranda verwarming. De verbruikskosten per uur bedragen ongeveer € 1,00. De aanschafprijs is € 289,-.

Voordelen Arpe

Met de Arpe terraskachel op gas creëer je niet alleen veel warmte op het terras, het is ook nog eens een fraaie eyecatcher voor op het terras. Er wordt tevens een gasslang bijgeleverd van 65 centimeter, voor aansluiting van een butaan- of propaangasfles van 5 kilogram. De gasfles is weggewerkt in de onderste kast.

Nadelen Arpe

Het is zowel een staand als verrijdbaar model en daarom is dit model voor horecabedrijven minder geschikt om te gebruiken. Ook voor de horeca is het vermogen meestal te zwak.

Waar kun je een Arpe terras heater het beste kopen?

Je kun deze Arpe terras heater het beste hier kopen

Benson

Ben heeft een kleine draagbare elektrische terrasheater op de markt gebracht. Het is niet alleen een terrasheater, hiermee kun je ook ruimtes, zoals de schuur of garage mee verwarmen als je hier aan het werk bent in de wintermaanden. Op het terras zet je de Benson terrasverwarmer gewoon op tafel. De heater is een ventilatiemodel met een standaard en een handgreep. De heater heeft een vermogen van 2.000 watt en kan een ruimte tot 20 m² verwarmen. Voor het terras is de Benson heater misschien niet heel geschikt, maar het is wel ideaal om een partytent te verwarmen. Daarnaast is de prijs erg laag, voor € 30,95 heb je hier veel plezier aan.

Voordelen Benson

Het grootste voordeel is dat de terrasverwarming van Benson draagbaar is en toch instelbaar op de gewenste warmte. Daarnaast is de heater multifunctioneel, want hij dient ook als een verwarming in overdekte ruimtes.

Nadelen Benson

Omdat deze Benson terrasverwarmer een ventilatormodel is kun je last krijgen van geluidsoverlast. Daarnaast kan dit model minder geschikt zijn voor een open terras. Als veranda verwarming of partytent heater voldoet dit model uitstekend.

Waar kun je een Benson terras heater het beste kopen?

Je kun deze Benson terras heater het beste hier kopen

Boretti

Het Italiaanse merk Boretti staat al jaren bekend om de levering van design huishoudapparatuur. Tot het assortiment behoort nu ook een Boretti terrasverwarmer. Het is een staand model met wieltjes, zodat het ook een mobiele versie wordt. De hoogte is maar liefst 2.21 meter en dus niet geschikt om onder een overkapping neer te zetten. De werking is op butaan- of propaangas. De gasfles zet je in het onderste gedeelte.

Daarna wordt het gas door een lange paal geleid om boven onder een kapje de warmte uit te stralen. Er is een zwart model en modern rood model beschikbaar. Het vermogen is traploos instelbaar van 5.000 tot 12.000 watt. Hiermee kan ruim 25m² worden verwarmd. Op het hoogste vermogen verbruikt de terrasheater wel veel gas en ben je meer dan € 2,- per uur aan gas kwijt. De aanschafprijs is € 249,-.

Voordelen Boretti

Een zeer stijlvol uitziend model die bovendien een zeer hoog vermogen kan bereiken. Met de omvalbeveiliging schakelt de terrasverwarmer zichzelf uit als deze onverhoopt toch eens omvalt.

Nadelen Boretti

Wanneer je veel gebruikmaakt van het hoogste vermogen, dan is het verbruik duur. Aangezien er maar een gasfles van 10 kilogram inpast, zul je dus regelmatig de gasfles moeten vervangen.

Waar kun je een Boretti terras heater het beste kopen?

Je kun deze Borettie terras heater het beste hier kopen

Bromic

Bromic heeft een assortiment van terrasverwarmers wand, die zeer stijlvol zijn uitgevoerd en bovendien zwenkbaar zijn. Er zijn elektrische modellen en modellen die werken op aardgas en propaangas. De verschillende modellen hebben een vermogen vanaf 2.000 watt tot 6.000 watt.

Hiermee kan tot maximaal 20 m² worden opgewarmd. Er zijn zeer exclusieve modellen bij die zeer strak zijn uitgevoerd en niet eens meer op terrasverwarming lijken. Vanwege het prijsniveau zijn Bromic terrasverwarmers vooral geschikt voor horecagebruik. Het goedkoopste model is € 569,-, terwijl je voor een exclusief model wel € 1.280,- betaalt. Ook bijkomende accessoires zijn vrij prijzig.

Voordelen Bromic

Bromic terrasheaters blinken uit in design. Deze zwenkbare wand heaters zijn daarnaast uniek in vergelijking met andere merken. Standaard zijn alle Bromic heaters voorzien van een automatische ontsteking.

Nadelen Bromic

Het nadeel is de hoge prijsstelling. Daarom is een Bromic terrasverwarmer meestal niet bereikbaar voor particulieren, maar voor de zakelijke- en horecabranche.

Burda

Burda terrasverwarming blinkt uit in design. Er zijn twee modellen beschikbaar, een inbouw- en opbouwmodel. Het enige wat zichtbaar is, is een keramische glasplaat in wit of zwart dat de warmte uitstraalt. Standaard is het een terrasverwarmer met afstandbediening en dimmer.

Hiermee kan de heater in drie standen gezet worden van 1.500 watt tot 2.200 watt. Alle Burda terrasverwarming modellen zijn elektrisch. Het inbouwmodel is enkel geschikt als je een overkapping hebt waar je hem kunt inbouwen. Zo krijg je een superstrakke afwerking. Het inbouwmodel kan tot maximaal 7 m² en het opbouwmodel tot 10 m². Voor een dergelijk strakke terrasverwarming moet je wel diep in de buidel tasten. Het opbouwmodel kost € 795,- en het inbouwmodel € 1.095,-.

Voordelen Burda

Het strakke uiterlijk van Burda terrasheaters zijn het grootste voordeel. Het inbouwmodel kun je strak en nagenoeg onzichtbaar in het plafond wegwerken.

Nadelen Burda

Ondanks het strakke uiterlijk is het jammer dat de prijzen behoorlijk hoog zijn. Daarnaast valt het vermogen en warmtebereik tegen.

Cosi

Bij Cosi draait het vooral om gezelligheid. Cosi komt namelijk niet met ongezellige terras heaters, maar met gezellige vuurtafels en vuurpotten die allen op gas werken. De gaslantaarns zijn gevuld met kooltjes en de vuurtafels en andere Cosi terrashaarden met houten blokken.

Ondanks dat alle heaters op gas werken, creëer je toch de gezellig sfeer van een open vuur en lijkt het alsof je houtblokken stookt. Het vermogen van vuurtafels en vuurpotten zijn instelbaar en het is afhankelijk van welk model je koopt, hoe groot het warmtebereik is. Een eenvoudige Cosi gaslantaarn is € 67,- en de prijzen van een vuurtafel kunnen oplopen van € 549,- tot € 799,-. Oriënteer je goed welk model het beste op jouw terras past.

Voordelen Cosi

Of je nu een vuurtafel of een vuurpot van Cosi koopt, het zijn niet alleen heaters om je terras te verwarmen, ze zijn de blikvanger van het terras met een echt open vuur. Cosi terrasheaters staan daarom voor gezellige avonden.

Nadelen Cosi

De vuurpotten en vuurtafels geven maar een beperkte warmte. Mede door het open vuur zal de warmte snel vervliegen. De complete Cosi vuurtafels zijn relatief duur.

Waar kun je een cosi terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze cosi terrasverwarmer het beste hier kopen

Esschert Design

Wanneer je op zoek bent naar een klassieke verwarming van je terras door middel van hout, dan heb je met een terraskachel van Esschert Design een fraai model op je terras. Esschert Design heeft diverse modellen houtkachels van staal, gietijzer en keramiek. Je hebt de keuze uit diverse afmetingen en sommige modellen hebben ook een barbecuefunctie. Afhankelijk van het model begint de prijs bij € 145,- voor een klein model € 200,- voor een groter model.

Voordelen Esschert Design

Met een terraskachel van Esschert Design ben je verzekerd van warmte en gezelligheid. De kachels kunnen voorzien worden van houtblokken en de rookafvoer zorgt altijd voor een goed afvoer van rook. Daarnaast zijn de kachels relatief goedkoop geprijsd.

Nadelen Esschert Design

Bij Esschert heb je geen keuze uit een andere brandstof dan hout. Dit houdt in dat je altijd een voorraad houtblokken moet aanhouden.

Waar kun je een Esschert Design vuurschaal het beste kopen?

Je kun deze Esschert Design vuurschaal het beste hier kopen

Eurmc

Zoek je goedkope terrasverwarming en zonder al te veel opsmuk, kies dan voor Eurmc terrasverwarming. Er is een elektrisch model die aan de wand gemonteerd kan worden en een elektrisch model met een standaard. Bij dit laatste model is de standaard van de heater af te halen, zodat deze ook aan wand gemonteerd kan worden.

Het model met standaard heeft een vermogen van maximaal 2.000 watt en twee standen en het wandmodel 1.500 watt en 3 standen. Eurmc mikt hiermee op vooral het verwarmen van kleine ruimte tot 9 m², zoals een balkon. Het model met standaard heeft overigens geen valbescherming, dus daarmee moet je uitkijken. Dit model kost € 59,95 en het wandmodel € 34,95.

Voordelen Eurmc

Wanneer je van eenvoud houdt, dan is de elektrische terrasverwarmig van Eurmc ideaal. Sterker in het stopcontact en stand instellen is het enigste wat je moet doen. Daarnaast zijn beide modellen spotgoedkoop.

Nadelen Eurmc

De staande terrasverwarmer van Eurmc is niet veilig genoeg. Het standaard is vrij smal, zodat deze gemakkelijk kan omvallen.

Waar kun je een Eurmc terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Eurmc terrasverwarmer het beste hier kopen

Eurom

Met een Eurom terrasverwarmer heb je zeker de beste terrasverwarmer. Eurom staat bekend om de goede kwaliteit terrasverwarmers tegen een goede prijs. Eurom heeft een uitgebreid assortiment aan terrasverwarmers. Het meest bekend is de infrarood terrasverwarming van Eurom.

Daarnaast kun je ook een Eurom terrasheater kopen die op gas werkt. Van beide soorten zijn diverse modellen verkrijgbaar met verschillende vermogens. De terrasheater infrarood is verkrijgbaar als wandmodel, op een standaard en er is een hangende terrasverwarmer die op infrarood werkt.

Hiermee heb je een mooie warmtelamp op het terras. De modellen op gas zijn staande modellen. De infrarood terrasverwarmers zijn verkrijgebaar vanaf tot 2.100 watt. De terrasverwarmers op gas vanaf 9.000 tot 14.000 watt. Voor de Eurom terrasverwarmers op elektriciteit betaal je afhankelijk van het model  € 49,- tot € 329,-. Voor de gasmodellen is de prijs € 125,- tot € 259,-.

Voordelen Eurom

Voor de beste koop elektrische terrasverwarmer maar je met een elektrische Eurom terrasheater de beste keuze. Het is vooral de beste terrasverwarmer vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Wil je meer vermogen en vraag je je af welke terrasverwarming is het beste, dan heb je met een Eurom terrasverwarmer op gas ook de beste terrasverwarmer.

Nadelen Eurom

In vergelijking met de terrasvewarmers op gas, is de terrasverwarmer elektrisch van Eurom wat minder als het om het vermogen gaat.

Waar kun je een Eurom terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Eurom terrasverwarmer het beste hier kopen

Extreme Line

Extreme Line heeft twee soorten zeer exclusieve terrasverwarmers op de markt gebracht. Het zeer slanke ontwerp bestaat uit drie aluminium buizen, waarvan één buis met LED verlichting is voorzien, waarvan je de kleursterkte kunt instellen. De andere twee buizen bestaan uit 900 watt carbonbuizen infraroodlampen. Het zijn hangende terrasverwarmers die je gemakkelijk boven een tafel hangt en nauwelijks door zult hebben dat het terrasverwarming is. De modellen worden geleverd met een afstandbediening en de verwarming is in drie standen in te stellen. Je betaalt hier wel topprijzen voor. Een model kost € 1.999,- en het andere model is € 2.499,-.

Voordelen Extreme Line

Met een terrasverwarmer van Extreme Line heb je de meest luxueuze en exclusieve terrasverwarmers die er te koop zijn.

Nadelen Extreme Line

Zeer extreem hoog geprijsd. Daarom zijn is de terrasverwarming van Extreme Line meestal niet interessant voor particulieren, tenzij je bewust kiest voor exclusieve terrasverwarming.

Fonteyn

Wil je toch een exclusieve terras heater, maar dan voor een lage prijs, kies dan voor Fonteyn. Fonteyn heet terrasverwarmers die werken op elektriciteit, infrarood en gas in allerlei verschillende modellen, types, vermogens en met extra’s. De elektrische en infrarood terrasverwarmers zijn meestal voorzien van een afstandbediening en zijn hangende terrasverwarmers of wand terrasverwarmers.

Het is zelfs mogelijk om de bediening via je smartphone te laten lopen. Er is ook een model dat voorzien is van muziek. Een ander model werkt op pellets. Dit is een vorm van houtkachel voor buiten. De kosten van het verbruik zijn geheel afhankelijk van het vermogen. Afhankelijk van het model zijn de vermogens 1.800 tot 3.200 watt. Een eenvoudige elektrische hangende terrasverwarmer kost € 69,-, terwijl de prijs voor een wandmodel oploopt tot € 329,- voor een terrasverwarmer infrarood met een hoog vermogen. De prijzen voor een terrasverwarmer gas starten bij € 125,- tot € 259,-.

Fonteyn voordelen

Fonteyn heeft met zijn terrasverwarming gekozen voor exclusiviteit voor een goedkope prijs. Met een Fonteyn terras heater krijg je toch een blikvanger op je terras en geniet je van kleine extra’s.

Fonteyn nadelen

Echte nadelen van de Fonteyn terrasverwarmers zijn niet te noemen. Dit komt vooral door de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Waar kun je een Fonteyn terras heater het beste kopen?

Je kun deze Fonteyn terras heater het beste hier kopen

Garden Impressions

Garden Impressions heeft een hele lijn van verschillende soorten terrasverwarming op de markt gebracht. Deze terrasverwarmers werken op gas, infrarood en elektriciteit. Zo zijn er enkele hangende terrasverwarmers in het assortiment op elektriciteit. Deze verwarmers zijn verkrijgbaar met een vermogen van 1.500 watt en 2.000 watt en in diverse stijlen.

De infrarood terrasverwarmers   van Garden Impressions werken op infrarood en zijn verkrijgbaar van 1.800 watt tot 3.200 watt. Ze zijn voorzien van een handige afstandbediening. De modellen die op gas werken zijn staande terrasverwarmers en ook in diverse modellen. De prijzen voor de Garden Impressions modellen starten vanaf € 65,- en lopen afhankelijk van het model op tot bijna € 700,-. Er is veel keuze en de kwaliteit is goed.

Garden Impressions voordelen

Zeer grote keuze in terrasverwarming en werkende op diverse soorten brandstoffen. De prijzen zijn scherp te noemen, zodat je voor weinig geld een stijlvolle terras heater op je terras hebt.

Garden Impressions nadelen

Wil je een wat exclusiever model terrashaard, dan loopt de prijs al snel op. Dit hoeft geen nadeel te zijn, want je krijgt een stijlvol model die altijd goed geprijsd is.

Waar kun je een Garden Impressions terras heater het beste kopen?

Je kun deze Garden Impressions terras heater het beste hier kopen

GardenGoods

GardenGoods heeft een drietal terrasverwarmers ontworpen. Een terrasverwarmer infrarood voor aan de wand van 1.500 watt, een hangende terras heater van 2.000 watt en een parasolheater van 2.000 watt en ook infrarood. Kenmerk aan de GardGoods terrasverwarming is het moderne en strakke vierkante ontwerp.

Zo kan de parasolheater om de paal gehangen worden met aan vier zijden een heater. Dit model kost € 134,95. Het wandmodel is strak uitgevoerd zonder zichtbaar licht, maar wel met uitstraling van warmte en kost € 184,95. De hangende terrasverwarmer kost € 154,95. Best heel redelijke prijzen voor stijlvolle terrasheaters.

GardenGoods voordelen

GardenGoods blinkt uit in vooral het strakke design van hun heaters tegen zeer schappelijke prijzen. Voor goede en degelijke terrasverwarming maak je met GardenGoods zeker een goede keuze.

GardenGoods nadelen

Je kunt enkel infrarood en elektrische terrasverwarming van Gardengoods kopen. Wanneer je een model op gas zoekt, dan kun je niet bij GardenGoods terecht.

Waar kun je een GardenGoods terras heater het beste kopen?

Je kun deze GardenGoods terras heater het beste hier kopen

Grandhall terrasverwarming

Grandhall heeft een strakke en zeer platte terras heater uitgebracht die je aan het plafond van je overkapping monteert. De aluminium heater straalt geen licht uit, want de onderzijde is afgewerkt met een strakke matzwarte glasplaat. Deze plaats is overigen draaibaar, zodat je ook een specifiek gebied kunt verwarmen. Het vermogen is 2.400 watt, waarmee je tot 12 m² oppervlak kunt verwarmen. Deze terrasheater zal een mooie aanwinst zijn voor je overkapping, maar je betaalt er wel voor. De prijs is bijna € 500,-.

Grandhall voordelen

Een zeer strak model dat tevens plat is en draaibaar is. De heater wordt daarom ook ‘heatstrip’ genoemd en het lijkt alsof deze ingebouwd is.

Grandhall nadelen

Een nadeel is toch wel dat je een prachtig ontwerp onder je overkapping hebt hangen, maar dat je de heater niet met een afstandbediening kunt bedienen. Daarnaast is de prijs vrij hoog.

Waar kun je een Grandhall terras heater het beste kopen?

Je kun deze Grandhall terras heater het beste hier kopen

Heatsail

Is het een lamp of niet? Die vraag stel je je als je de Heatsail Dome ziet. Dit is een elektrische terrasverwarmer in de vorm van een booglamp. De vijf krachtige warmtebronnen zitten verborgen in een aluminium kap van 100 centimeter. Daarnaast is er ook verlichting aanwezig dat separaat te bedienen is. De hoogte van de ‘booglamp’ is 1.80 meter. De verwarmingselementen kunnen ingesteld worden in twee warmtestanden van 1.500 watt en 3.100 watt.

Er zit een brede voet aan de lamp die de heater op zijn plaats houdt. In de voet zitten ook luidsprekers voor muziek en wieltjes voor het gemakkelijk verplaatsen. Deze Heatsail Dome is tot vijfmaal energiezuiner dan een terrasverwarmer op gas. Er wordt een muurbeugel bijgeleverd, zodat je de Heatsail Dome eventueel aan de muur kunt monteren. Deze zeer exclusieve terras heater kost € 3.499,-.

Heatsail voordelen

Niet zichtbaar dat de Heatsail Dome terrasverwarming is. Je kunt ook alleen de lamp gebruiken en bij koud weer zet je met de afstandbediening de verwarmingselementen aan. De lamp is verkrijgbaar in wit en zwart.

Heatsail nadelen

Ondanks het prachtige stijlvolle design is de Heatsail Dome zeer duur. Je moet je afvragen of dit het geld voor jou waard is.

Heatscope

Heatscope brengt de modellen Vision en Spot uit. Beide modellen zijn infrarood terrasverwarmers, waarbij Vision voorzien is van een voorpaneel van glaskeramiek in zwart of wit. Dit model geeft geen licht, maar enkel warmte. Model Spot geeft naast warmte ook subtiel licht.

Beide modellen zijn plat en kunnen gemakkelijk gemonteerd worden onder een overkapping of parasol en ze zijn traploos instelbaar in de vermogens 1.600, 2.200, 2.800 en 3.200 watt. Je kunt kiezen voor een model die je manueel of elektrisch instelt. De prijzen van de Vision liggen tussen de € 915,- en 1.455,- en de Spot tussen de € 770,- en € 915,-.

Heatscope voordelen

Het strakke en platte uiterlijk van de Heatscope modellen springen in het oog. Ze zijn gemakkelijk onder een overkapping of parasol te monteren en zijn subtiel aanwezig.

Heatscope nadelen

Voor particulieren kunnen de hoge prijzen van de Heatscope modellen bezwaarlijk zijn. Heatscope warmte heaters zijn daarom vooral geschikt voor horecabedrijven.

Terrasverwarmers zo ze worden gebruikt in de horeca
Terrasverwarmers zo ze worden gebruikt in de horeca

Heatstrip

Heatstrip heeft enkele zeer strakke elektrische modellen uitgebracht die nog geen vijf centimeter dik zijn. De behuizing is van aluminium en de kap bestaat uit keramisch glas. Hierdoor zal de terrasverwarmig van Heatstrip geen licht uitstralen, maar geniet je wel optimaal van warmte.

De Heatstrip modellen zijn niet windgevoelig, mede door het hoge vermogen. Er zijn modellen van 2.400, 3.200 en 3.600 watt. Zelfs het model met het hoogste vermogen heeft lage verbruikskosten van maar € 0,70 cent per uur. Er is met een Heatstrip een oppervlakte tot 25 m² te verwarmen. De prijs voor het goedkoopste model is € 493,95 en het duurste model van 3.600 watt is € 749,-.

Heatstrip voordelen

Het platte uiterlijk van Heatstrip terrasverwarming is het grootste voordeel. Hierdoor hangen ze nooit in de weg. Enkele modellen zijn zelfs draaibaar, zodat je heel gericht van warmte kunt genieten.

Heatstrip nadelen

De heatstrip terrasheater van 3.200 en 3.600 watt zijn niet voorzien van een netsnoer. Er wordt vanuit gegaan dat deze modellen voor professioneel gebruik zijn en door een vakkundige installateur worden gemonteerd.

Waar kun je een heatstrip terras heater het beste kopen?

Je kun deze Heatstrip terras heater het beste hier kopen

Hendi

Hendi heeft twee klassieke staande terrasverwarmers op gas uitgebracht, met een ronde voet en een paal met een aluminium kap. Dit zijn krachtige heaters met een vermogen van 12.700 watt en kunnen professioneel ingezet worden. Met de wieltjes onder de voet zijn ze gemakkelijk verrijdbaar. Het goedkoopste model is € 179,- en en duurdere model € 229,-. Daarnaast is de loungeheater uitgebracht door Hendi, een compacte staande terrasheater op gas met een glazen koker en een rooster. Ook dit model is verrijdbaar en kost € 268,-. Ook heeft Hendi een piramidemodel op gas uitgebracht met een hoogte van 222 centimeter. Het piramidemodel kost € 399,-.

Hendi voordelen

Keuze uit diverse modellen en alle modellen zijn voorzien van omvalbeveiliging. De gasvlam wordt direct uitgeschakeld bij het omvallen, zodat er geen steekvlam ontstaat.

Hendi nadelen

Je moet wel even nakijken welk soort gas een bepaald model gebruikt. Dit kan of propaan of butaan zijn.

Waar kun je een Hendi terras heater het beste kopen?

Je kun deze Hendi terras heater het beste hier kopen

Justfire

De gas terrasverwarmer van Justfire is stijlvol en compact met een hoogte van 1.35 meter. Onder de zwarte gepoedercoate voet zitten wieltjes, zodat deze gemakkelijk verrijdbaar is. In de voet kan een gasfles geplaatst worden en de heater heeft een vermogen van 1.100 watt. Door de beschermende glazen kap geniet je ook nog eens van een gezellig vlammenspel. Met een verbruik van 800 gram gas per uur zijn de gebruikskosten iets minder dan één euro. De kostprijs van de Justfire heater is € 179,-.

Justfire voordelen

Een eenvoudig model terrasverwarming voor een zeer schappelijke prijs. Zeer geschikt voor alle soorten terrassen en inclusief valbescherming.

Justfire nadelen

Weinig op aan te merken. Een nadeel zou kunnen zijn dat Justfire geen grote speler is en daarom een onbekend merk.

Waar kun je een Justfire terras heater het beste kopen?

Je kun deze Justfire terras heater het beste hier kopen

Kynast

Een terrasverwarmer van kynast valt onder de budget heaters. Kynast heeft een elektrische heater op een standaard die tevens van het standaard te verwijderen is en dan kun je hem aan de wand monteren. Daarnaast heeft Kynast een terrasverwarmer infrarood uitgebracht, ook een wandmodel.

Beide modellen zijn in te stellen vanaf 650 watt tot 2.000 watt. Ze zijn geschikt voor het verwarmen van kleine terrassen tot 15 m². Het zijn ideale modellen voor op een balkon. De staande terrasverwarmer kost € 65,95 en het wandmodel € 50,49.

Kynast voordelen

De staande terrasverwarmer van Kynast is voorzien van een valbescherming. Verder zijn beide modellen zeer goedkoop.

Kynast nadelen

Gebruik je de heater op de laagste stand dan heeft deze een vermogen van maar 650 watt. Hiermee verkrijg je niet veel warmte.

Waar kun je een Kynast terras heater het beste kopen?

Je kun deze Kynast terras heater het beste hier kopen

Maxxgarden

Bij Maxxgarden kun je kiezen uit diverse soorten terrasverwarmers. Maxxgarden heeft heaters die werken op elektriciteit, infrarood en gas en in diverse modellen en vermogens. De staande en verrijdbare Lounge terrasverwarmer is het topmodel met een vermogen van 11.000 watt.

Hiermee kan een oppervlak van 50 m² worden verwarmd. Dit model kost € 190,-. Het goedkoopste model is een staande terrasverwarmer infrarood. De heater kan van het standaard afgehaald worden en aan de wand worden opgehangen. Dit model heeft een instelbaar vermogen van 650 tot 2.000 watt en kost € 52,-.

Maxxgarden voordelen

Maxxgarden biedt een keuze uit diverse modellen en levert een goede kwaliteit tegen een lage prijs.

Maxxgarden nadelen

Het staande model heeft een minder stevige standaard. Bij de beschrijving is niet te lezen of deze is voorzien van een valbescherming. Wel is er een oververhittingsbescherming.

Waar kun je een Maxxgarden terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Maxxgarden terrasverwarmer het beste hier kopen

Quality Heating

Quality Heating komt met twee zeer strak vormgegeven elektrische terrasverwarmers op de markt. Het zijn hangende modellen die aan het plafond van een overkapping, maar ook van een schuur gemonteerd moeten worden.

Er is een 1.800 watt model voor het verwarmen van een oppervlak van 5 tot 10 m² en een model van 2.400 watt voor een oppervlak van 7 tot 20 m². Beide modellen zijn voorzien van wifi, zodat je de terrasverwarming via je smartphone kunt bedienen. Omdat ze zijn afgedekt met een zwarte glasplaat, stralen ze geen licht uit, maar enkel warmte. Het 1.800 watt model kost € 289,- en het 2.400 watt model € 349,-.

Quality Heating voordelen

Sterke maar lichte behuizing van aluminium met een duidelijke display waarmee de temperatuur wordt weergegeven. Ook een afstandsbediening meegeleverd.

Quality Heating nadelen

Weinig op aan te merken, want de prijzen zijn voor deze modellen en kwaliteit relatief laag.

Waar kun je een Quality Heating terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Quality Heating terrasverwarmer het beste hier kopen

SBM

SBM heeft een terraskachel gas uitgebracht die je aan de wand kunt monteren. Er is een model voor propaangas en butaangas. De heater is volledig van roestvrij staal en is voorzien van een elektrische ontsteking. Er kan een oppervlakte tot 13 m² mee verwarmd worden. De heater heeft een kleine en compacte afmeting zodat deze geen ruimte inneemt. Met de beschermplaat is de wand beschermd en kun je hem ook als parasolheater of partytent heater gebruiken. De prijs is aan de hoge kant: € 630,-.

SBM voordelen

Hoogwaardig materiaal en je geniet van veel warmte. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je hem ook kunt monteren als je maar weinig ruimte hebt en je geniet van lage verbruikskosten van rond de  € 0,50 tot € 1,00 per uur.

SBM nadelen

De hoge prijs is zeker een nadeel en voor dit geld wordt er nog niet eens een afstandsbediening bijgeleverd.

Solamagic

De Solamagic behoort tot één van de beste merken terrasverwarmers. Solamagic heeft een heel groot assortiment aan verschillende infrarood terrasverwarmers. Sommige modellen zijn wandmodelen, zowel opbouw als inbouw en weer andere modellen zijn hangende terrasverwarmers.

Vanwege het uitgebreide assortiment hangen de specificaties af van het gekozen model. Gemiddeld beginnen de modellen met een vermogen van 1.400 watt tot 4.000 watt. De gemiddelde prijs voor goedkope modellen is ronde de € 400,- , terwijl voor een duurder Solamagic terrasverwarming gemakkelijk € 700,- gevraagd wordt.

Solamagic voordelen

Zeer populair en betrouwbaar merk op de markt van infrarood terraswarmers. Met solamagic heb je zeker de beste terrasverwarmer.

Solamagic nadelen

Ondank dat je een heater met een laag vermogen koopt, betaal je toch een gemiddelde prijs van € 400,-. Dit is aan de hoge kant.

Waar kun je een Solamagic terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Solamagic terrasverwarmer het beste hier kopen

Sunred

Met Sunred heb je een behoorlijk grote keuze uit veel verschillende elektrische modellen heaters. Wil je een staande terraskachel, een hangende of een wandmodel? Sunred levert het allemaal. De hangende terrasverwarmers zijn allen in een mooi lampmodel met kap.

Een specifieke beschrijving is niet te geven vanwege het grote assortiment, dit hangt volledig af van welk model je kiest. Het duurste model verwarmd tot 28 m² en is een staande terrasverwarmer. Dit model kost € 549,-. Het goedkoopste model is een staande heater met een bereik tot 15 m² en kost € 102,-.

Sunred voordelen

Zeer uitgebreid assortiment van verschillende modellen van goede kwaliteit en Sunred is een bekende naam.

Sunred nadelen

Er zijn voor de Sunred modellen niet echt specifieke nadelen te noemen.

Waar kun je een Sunred terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Sunred terrasverwarmer het beste hier kopen

Toolland

Toolland heeft een elektrisch wandmodel uitgebracht die gemakkelijk met een touwtje te bedienen is. Dit model heeft een instelbaar vermogen van 1.300 tot 2.000 watt. Tevens is de heater verstelbaar voor het gericht verwarmen. Het toestel is voorzien van een valbescherming en is waterdicht. Hij kan dus gewoon buiten hangen in alle weersomstandigheden. Het is ook een budgetmodel, want de prijs is maar € 34,-.

Toolland voordelen

Een compleet wandmodel infrarood terrasverwarmer voor een zeer lage prijs.

Toolland nadelen

Je zou je vooral vanwege de lage prijs vragen kunnen stellen over de kwaliteit van de terras heater.

Waar kun je een Toolland terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Toolland terrasverwarmer het beste hier kopen

Trotec

Trotec is een budgetmerk en producent van diverse soorten infrarood terrasverwarming is. Alle modellen kunnen aan de wand gemonteerd worden en zijn compleet uitgerust inclusief een afstandbediening. De meeste modellen zijn traploos instelbaar in diverse vermogens.

De diverse vermogens verschillen per model, van 1.200 watt tot 2.500 watt. Ze zijn dus geschikt voor een klein tot middelgroot terras. De prijzen zijn erg laag. Het goedkoopste model kost € 30,- en voor het duurste model betaal je € 100,-.

Trotec voordelen

Wanneer je een budgetmodel zoekt, dan zit je met Trotec goed. Daarbij heb je ook nog eens keuze uit veel verschillende modellen die compleet zijn uitgevoerd.

Trotec nadelen

Vanwege de lage prijzen zal de kwaliteit van Trotec terrasverwarming wat minder hoog zijn. Desondanks goede budgetmodellen.

Waar kun je een Trotec terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Trotec terrasverwarmer het beste hier kopen

Valetti

Met een Valetti terrasverwarmer heb je terrasverwarming van een goede kwaliteit tegen een goede kwaliteit. Valetti levert enkel infrarood modellen. Het assortiment bestaat uit hangende terrasverwarmers, en wandmodellen. Het duurste Valetti model is een heatstrip. Dit is een zeer platte terras heater die ingesteld kan worden van 1.800 tot 2.400 watt en voor het verwarmen tot een oppervlak van 20 m². Dit model wordt compleet geleverd met een anderhalf meter snoer, bevestigingsmateriaal en afstandsbediening. Dit model kost € 257,-. De overige hang- en wandmodellen hebben een vermogen van tussen de 1.500 en 2.000 watt en kosten tussen de € 35,- en € 162,-.

Valetti voordelen

Het duurdere model is van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Ook als particulier heb je hier een professionele terrasverwarmer voor.

Valetti nadelen

De goedkopere modellen zijn goed geprijsd, het is alleen afwachten of hier ook wel degelijke kwaliteit voor geleverd wordt.

Waar kun je een Valetti terrasverwarmer het beste kopen?

Je kun deze Valetti terrasverwarmer het beste hier kopen

Terrasverwarmer kopen in de bouwmarkt

Bij de diverse bouwmarkten kun je terecht voor een terrasverwarmer. Ga je voor een Gamma terrasverwarmer dan kom je automatisch terecht bij het merk Eurom. Iedere terrasheater van Gamma is van dit merk. Wat voor Gamma terrasverwarmers geldt, geldt ook voor een terrasheater van Praxis.

Ook zij verkopen divers soorten Eurom terrasverwarmers. Eurom blijft ook bij een andere grote bouwmarkt populair, namelijk Hornbach. Zoek je bij Hornbach een terrasverwarmer, dan zul je als terrasverwarmer Hornbach enkel het merk Eurom tegenkomen.

Ook hier geldt weer dat vrijwel alle modellen en soorten brandstoffen beschikbaar zijn, van elektriciteit tot hout. Ga je  voor een terrasverwarmer naar Karwei, dan zijn de elektrische en infrarood terrasverwarmers merkloos. Zoek je bij Karwei naar een gas terrasverwarmer, dan krijg je de keuze uit diverse modellen van het merk Livin Flame.

De Action is geen bouwmarkt, maar soms kun je een koopje doen met een terrasverwarmer van Action. Action heeft niet altijd terrasverwarmers in het assortiment en als er een terrasverwarmer te koop is, is deze merkloos en goedkoop.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…