Home » Blog » Trap » Traphek maken? Kijk hier hoe dat moet!

Traphek maken? Kijk hier hoe dat moet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dat zoiets simpels zoveel geld kan kosten, een traphek kost je zo een bedrag dat je beter aan iets anders kunt uitgeven. Voor mijn kleine heb ik ook ooit een traphek moeten maken, want kopen bleek te duur te zijn. Dit was alweer een behoorlijk aantal jaar terug, maar voor mijn kleinkinderen worden er vandaag de dag nog steeds traphekken gemaakt. Een traphek maken is ook voor jou mogelijk, want het zal geen wonder zijn dat je dit kunt doen met een bouwtekening.

Aangezien ik de specialist op het gebied van bouwtekeningen ben, zal ik je ook niet langer laten wachten, want ik weet hoe belangrijk het is om een veilig hekje voor je kind te maken. Je wilt natuurlijk niet meemaken dat je kind opeens van de trap af valt. Dat wou ik destijds ook niet, waardoor ik een uniek ontwerp maakte en dit vereeuwigde op een bouwtekening. Voor diverse soorten en maten kan jij een traphek maken, dus ook voor jouw eigen trap. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan vooral snel verder!

Veiligheid gaat boven alles

De veiligheid van je kind is bij dit project belangrijker dan al het andere, aangezien je wilt dat je kind niet op plekken kan komen waar het niet moet komen. Dit kan de trap omlaag zijn, maar ook omhoog. Sommige klussers besluiten zelfs voor een traphek maken te kiezen voor de kamer van het kind zelf, wat ook mogelijk is.

Ik zal het in dit artikel vooral hebben over de klassieke toepassing waarvoor we een traphek maken, namelijk voor de trap. Als jij niet wilt dat je kind zomaar met de trap omlaag kan, is een hek bovenaan de trap een vereiste. Het is niet ingewikkeld om een traphek te maken, echter zal je wel correct de stappen moeten volgen van de tekening. Over deze tekening krijg je straks meer te horen.

Afwerking

We nemen even een sprongetje naar de afwerking van de traphek, over het daadwerkelijk maken van het traphek vertel ik je verderop meer. De afwerking is namelijk belangrijk om een veilig traphek te garanderen. Aangezien we een traphek maken van hout, zal het hout wel eens een splinter kunnen vormen.

Dit is onvermijdelijk, maar je kan er heel veel aan doen om de kans zo laag mogelijk te maken dat je kind een splinter tegenkomt. De midden plankjes/stokjes zullen flink geschuurd moeten worden om een veilig traphek te maken. Echter kan je nog een stap verder gaan door een beschermde laag aan te brengen. Dit kan zijn met verf, maar mogelijk ook met een stofje of kunststof. Overigens kan je ook een veel mooier traphek maken als je voor een stofje kiest, dit ligt natuurlijk helemaal aan de tijd die jij aan dit project wilt uitgeven.

Controleer achteraf goed of de traphek veilig gemaakt is en je kind er dus veilig gebruik van kan maken. Vergeet niet dat kinderen maar al te graag aan spullen zitten, dus ook aan ieder onderdeel van een traphek. Kijk goed of je kind niet zomaar het traphek kan ontgrendelen, zodat je zeker weet dat het traphek de juiste functie krijgt.

Met een bouwtekening van Fred een traphek maken

Nu je weet hoe belangrijk de veiligheid bij een traphek maken is en waar je omtrent diezelfde veiligheid op moet letten, kan je aan de slag met het bouwen van het hek. De bouwtekening waar ik het al enkele keren over had, is echt nodig voor het succesvol maken van een traphek. Ik kan je alleen maar vertellen dat je hier echt alles op zult vinden wat je nodig hebt, maar de vele eerdere gebruikers van deze bouwtekening zullen je er meer over kunnen vertellen (zoals op de voorpagina van deze website te lezen is). Je zult met plezier een traphek maken zonder tegen problemen aan te lopen, wat zonder het gebruik van een bouwtekening al snel het geval is.

De bouwtekening voor een traphek kan je downloaden via mijn bouwtekeningenpakket. Dit pakket gaat jou bij alle projecten die je kunt voorstellen helpen, dus het kopen van bijvoorbeeld meubels is niet meer nodig.

Wil jij bijvoorbeeld zelf een koffietafel of bureau maken? Of juist wat kleine dingetjes zoals een kist of kinderstoeltje? Dan kan je ook met het pakket aan de slag!

Direct de bouwtekening voor dit project downloaden? Dan kan je op deze pagina verder lezen klik hier!

Traphek maken
Traphek maken

Maken of kopen?

Twijfel je er aan of je wilt maken of kopen? Hier de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen

  1. Snel in huis.
  2. Zelf niet aan de slag en dus geen gereedschap of tekening nodig.

Nadelen van kopen

  1. Kwaliteit valt vaak wel erg tegen.
  2. Beperkt wat afmetingen betreft.
  3. Duur

Waar kun je het beste een traphek kopen?

Wanneer je een goed traphekje wilt kopen dan kun je dit het beste hier doen. Deze winkel heeft een enorme goede garantie en leveringsvoorwaarden. De prijs kwaliteitsverhouding is hier ook best goed. Dit kun je lang niet van elk bedrijf zeggen helaas.

De voordelen van zelf maken

  1. Beste kwaliteit want dit heb je zelf in de hand.
  2. Heel goedkoop.
  3. Geen beperkingen wat afmetingen betreft.
  4. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

  1. Je bent wat klustijd kwijt.
  2. Een bouwtekening is onmisbaar maar daar hebben we een oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.