Home » Blog » Trap » Een vlizotrap maken? Kopen hoeft niet meer!

Een vlizotrap maken? Kopen hoeft niet meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dat een vlizotrap laten maken een duur grapje is weten we allemaal. Vraag voor de grap maar eens een offerte aan voor het laten maken van een vlizotrap maken. Je zal al snel zien dat je budget hoogstwaarschijnlijk niet overeenkomt met de mogelijkheden. Wat ook nog eens zo is, is dat jij je geld veel beter voor andere projecten kunt gebruiken. Dat is namelijk omdat je ook zelf een vlizotrap maken prima te doen is. Je kan net zoals een trap op ieder andere plek met een bouwtekening een vlizotrap maken. Dat is niet ingewikkeld en je hoeft geen vergevorderde doe-het-zelver te zijn. Integendeel, je hoeft alleen intensief de bouwtekening te volgen en alles zorgvuldig op te volgen. De stappen die op de vlizotrap bouwtekening staan helpen jou vervolgens door dit project heen. Doordat je natuurlijk zelf alles maakt en de materialen zelf inkoopt ben je stukken goedkoper uit dan die dure offerte, uitstekend toch? Ga nu snel je vlizotrap maken!

Hoe kan Fred’s Bouwtekeningen jou helpen?

Dat zelf een vlizotrap maken prima mogelijk is, is naar mijn mening allang een feit. Maar daar moet wel iets voor gebeuren, want het gaat niet allemaal vanzelf. Het belangrijkste is dat je hard aan de slag gaat en zorgvuldig de vlizotrap maakt. Want zorgvuldigheid is misschien wel het belangrijkste onderdeel, aangezien je een goed aantal jaren van de vlizotrap gebruik wilt maken. Tenminste, dat lijkt mij als doe-het-zelver ;-).

En daar kom ik, Fred Schouten, in beeld. Want ik wil jou helpen bij je vlizotrap maken door je van bouwtekeningen te voorzien. Diverse bouwtekeningen voor diverse maten en toepassingen, aangezien niet iedere maat past op de beschikbare ruimte. Deze bouwtekeningen gaan jou helpen het volledige project met succes uit te voeren. Als jij namelijk alles doet zoals op de bouwtekening weergegeven is, kan jij zonder problemen ook een vlizotrap maken.

Een vlizotrap maken is weliswaar een intensiever project dan het bouwen van een tafel of een leuk kastje. Echter komt het uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer; volg jij de bouwtekening, dan kan je gegarandeerd datgene maken dat op de bouwtekening weergegeven is. Wat in dit geval de vlizotrap zelf maken is!

Bouwtekening gebruiken voor een vlizotrap maken

Het maakt niets uit als je nog nooit met een bouwtekening gewerkt hebt. Eens moet de eerste keer zijn en vaak is het dan alleen maar goed om meteen zwaar te beginnen. Echter raad ik voor de beginners aan, die direct met een vlizotrap maken willen beginnen, vooraf goed na te kijken of dit project al direct haalbaar is. Als jij hier die volle vertrouwen in hebt, kan je prima aan de slag. Anders raad ik je aan om vooral in het begin hulp te gebruiken van een klusser die al vaker met bouwtekeningen gewerkt heeft. Je leert al snel hoe je een bouwtekening moet gebruiken, zoals je ook bij een vlizotrap maken gaat merken.

Op de bouwtekening is alle informatie te vinden, van A tot Z. Behalve alle benodigde afmetingen, dus voor alle plankjes en schroefjes, kan je een uitgebreide en natuurlijk complete materialenlijst vinden. Deze lijst is ongelofelijk handig, want je kunt zo naar de bouwmarkt met deze lijst om alle spullen aan te schaffen. Wat je zelfs zou kunnen doen, is ervoor zorgen dat de bouwmarkt alle planken en overige onderdelen direct in de juiste afmetingen levert. Dat scheelt je aardig wat arbeidsuren bij een vlizotrap maken;-).

Cruciale informatie zoals de bouwvolgorde en de wijze waarop je moet bouwen, is natuurlijk ook terug te vinden op de bouwtekening voor een vlizotrap maken uit het pakket.

Tekeningen downloaden voor de vlizotrap

De vlizotrap maken gaan we middels een bouwtekening doen, die er dus ook in verschillende maten te vinden is. Fred’s Bouwtekeningen staat bekend als hét bouwtekeningenpakket van de Benelux. Met ruim tienduizend bouwtekeningen kan je behoorlijk aan de slag, want er zijn natuurlijk voor een bijzonder groot deel andere bouwtekeningen dan voor een vlizotrap maken te vinden.

Denk dan onder andere aan tekeningen voor meubels, binnens- maar ook buitenshuis. Je kan dus pas echt aan de slag met je vlizotrap maken als je de bouwtekeningen hebt.

Bouwtekeningenpakket downloaden? Klik dan hier om verder te gaan naar verdere informatie omtrent dit pakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

vlizotrap maken
vlizotrap maken

Maken of kopen?

Twijfel je nog steeds of je wilt gaan maken of toch liever kopen? Lees dan de onderstaande voor en nadelen die we op een rij hebben gezet

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. geen klustijd om de trap zelf te maken.
 3. bouwtekeningen heb je niet nodig.
 4. Gereedschappen heb je ook minder nodig al moet je de trap zelf wel ophangen in het gemaakte gat.

Nadelen van kopen

 1. Kosten liggen erg hoog wanneer je niet oplet waar je koopt.
 2. Kwaliteit valt vaak tegen.

Waar kun je het beste een vlizotrap of zoldertrap kopen?

Wil je toch gaan kopen let er dan wel op waar je gaat kopen. Kopen kan via een bouwmarkt bijvoorbeeld al valt vaak de kwaliteit tegen bij de bouwmarkten. Je kunt ook via internet kopen maar let er dan op dat je dit bij een betrouwbaar bedrijf doet. Je kunt het beste via deze website kopen. Deze website heeft hele goede garantie en leveringsvoorwaarden. Altijd handig om te weten.

De voordelen van zelf maken

 1. Je hebt altijd de beste kwaliteit want dit heb je helemaal zelf in de hand.
 2. Kosten vallen reuze mee door het zelf te maken.
 3. De benodigde gereedschappen heb je al in huis.
 4. Het is een project dat enorm veel voldoening geeft wanneer het klaar is.
 5. Is met behulp van goede bouwtekeningen goed te maken.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent best wat klustijd kwijt maar als echte doe-het-zelver is dit natuurlijk geen probleem.
 2. Bouwtekening is echt onmisbaar en daar hebben wij een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het in een reactie weten onder dit bericht…

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. Beste, bij het pakket zit ook software. Is dit nodig voor de bouwtekening? Heb zelf namelijk alleen een ipad en vraag me nu af of ik daar alle bouwtekeningen wel op kan downloaden of dat je er echt een computer voor nodig hebt. Graag zie ik uw reactie tegemoet.
  Vriendelijke groet Marcel van Maanen

  1. Beste Marcel,

   De software is niet nodig voor de bouwtekeningen je kunt alles openen met PDF viewer

   Via een Ipad downloaden is geen enkel probleem. Je moet echter wel even de app: iUnarchiver uit de App store downloaden hiermee kun je de zip bestanden openen en kun je bij de tekeningen

   Onze ervaring is dat dit heel goed werkt

   Groeten Fred

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.