Home » Kasten » Steigerhout nachtkastje maken?

Steigerhout nachtkastje maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je slaapkamer voorzien van een handig steigerhout nachtkastje? Waarom ook niet! En hoe jij dat gaat doen, dat vertel ik je in deze blogpost. Ik heb zelf ook meerdere steigerhout nachtkastjes gemaakt en hier heb ik een een bouwtekening voor gemaakt. Een steigerhouten nachtkastje is niet lastig en door iedereen te doen. Je moet echter wel op diverse aspecten letten tijdens het bouwen van een steigerhout nachtkastje. Ik vertel precies wat er gedaan moet worden om een steigerhouten nachtkastje te maken en hoe jij verder voor je kamer nog meer bedmeubels kan maken. Ook voor de slaapkamer van je kinderen kan je aan de slag, dus handen uit de mouwen!

Wil je meer te weten komen over de steigerhout nachtkastje bouwtekening en alles wat daarbij komt kijken? Lees dan snel verder!

Waarom wil je een steigerhouten nachtkastje zelf maken?

De keuze voor steigerhout is voor mij een logische keuze, aangezien steigerhout naar mijn mening een van de mooiste houtsoorten is. Deze houtsoort is niet alleen voor een goede prijs verkrijgbaar, maar zorgt ook nog eens voor de mooiste meubels zoals een steigerhout nachtkastje.

Steigerhout is tegen een scherpe prijs verkrijgbaar, nieuw en gebruikt. Je kan voor je nachtkastje beide soorten steigerhout gebruiken. Omdat het geen meubel is dat zeer zwaar belast zal worden kan gebruikt steigerhout ook uitstekend gebruikt worden. Gebruikt steigerhout is een stuk goedkoper dan nieuw steigerhout doordat het, logischerwijs, gebruikt is en dus kenmerken van een gebruikt product vertoond. Je kunt gebruikt steigerhout het makkelijkst via Marktplaats vinden. Als je echter nog goedkoper aan gebruikt steigerhout voor je steigerhout nachtkastje wilt komen, kan je altijd langs een bouwplaats waar ze met steigers werken. Hier kan je informeren naar de mogelijkheden om gebruikt steigerhout over te nemen.

Nieuw steigerhout voor je steigerhout nachtkastje kan je gewoon aanschaffen bij je lokale bouwmarkt. Dit kost weliswaar meer geld, maar je bent snel sneller in het bezit van het hout en je kan rekenen op hout van veelal hogere kwaliteit.

Maar hoe ga je dan met bouwtekening van het nachtkastje aan de slag?

Stappenplan

Met de onderstaande 3 stappen bouw je snel en eenvoudig het nachtkastje dat het beste in jouw situatie past

  1. Keuze bouwtekening maken
  2. Bouwen
  3. Afwerken

Stap 1: Keuze bouwtekening maken

Wanneer je aan de slag gaat met om een nachtkastje te maken is het handig om gebruik te maken van een van de bouwtekeningen uit ons pakket. Wil je een nachtkastje met 1 lade en een open gedeelte of wil je een nachtkastje met een lade en een deurtje? Zo zijn er nog meer vragen waar je vooraf even antwoord over wil. Kijk wat het beste in jouw slaapkamer tot zijn recht komt. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt kun je aan de slag met het bouwen.

Stap 2 Bouwen van je steigerhout nachtkastje

Het bouwen doe je aan de hand van de bouwtekening.

Begin met de achterkant en de zijkanten in elkaar te schroeven. Dit doe je door de planken op een vlakke vloer te leggen. Daarop schroef je balkjes van 30×30 de schroefgaten voor je voor met een boortje van ø5mm. Zo voorkom je dat het hout zal splijten. Aan de zijkanten verwerk je gelijk ook de locatie voor de boorden en de lade. Schroef de zijkanten en de achterkant tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat ze goed haaks zijn ten opzichte van elkaar. Daarna schroef je de bodem in elkaar volgens de tekening. Leg de boorden in het kastje. Daarna is het tijd om het deurtje en de lade te maken.

Het deurtje maak je door de planken voor het deurtje op een vlakke vloer te leggen, je schroeft de 30×30 balkjes erop. Daarna draai je het geheel om en schroef je de scharnieren vast en het handvat. De scharnieren schroef je vervolgens vast aan het kastje. Waarbij je oplet dat je voldoende ruimte boven, onder en aan de zijkanten van de deur houdt.

De lade maak je aan de hand van de tekening en dit spreekt in dit geval helemaal voor zichzelf

Stap 3 Afwerking

Nadat alles in elkaar is gezet en je nachtkastje klaar is, is het tijd voor de afwerking. Schilder je nachtkastje in de gewenste kleuren. Je let daarbij op dat dit goed past in je slaapkamer. Laat de verf goed opdrogen voor je het gaat inrichten.

Hieronder nog wat uitleg over de bouwtekeningen zelf

Met de steigerhout nachtkastje bouwtekening werken

Als je eenmaal in het bezit bent van de bouwtekening is het tijd om aan de slag te gaan. Op de bouwtekening zie je staan hoe je steigerhout nachtkastje er uiteindelijk komt uit te zien. Je ziet een duidelijke schets waarmee je kan inschatten of dit steigerhout nachtkastje overeenkomt met je verwachtingen. Ook zie je precies staan welke materialen je nodig hebt voor de bouw van het steigerhout nachtkastje. Dit is een lijst met alle bijbehorende afmetingen die je kunt gebruiken om in één keer aan alle benodigde materialen te komen voor je steigerhout nachtkastje.

De stapsgewijze uitleg voor het maken van het steigerhout nachtkastje is ook op de bouwtekening te lezen waardoor het maken van het nachtkastje goed te doen is.

In het bezit komen van de steigerhout nachtkastje bouwtekening? Ga dan door naar de laatste alinea van dit artikel!

Bouwtekening steigerhout nachtkastje downloaden

Klaar om te beginnen met het maken van je steigerhout nachtkastje? Dan is dat mogelijk met het Freds Bouwtekeningenpakket. In dit pakket zijn duizenden bouwtekeningen te vinden waarmee je onder andere je nieuwe steigerhout nachtkastje kan maken. Maar je kunt nog veel meer meubels voor in de slaapkamer maken behalve een steigerhout nachtkastje, want we hoeven nooit meer naar de meubelzaak toe wanneer we onze eigen meubels gaan maken.

Ook nog je eigen bed van steigerhout maken of je kledingkast? Dan kan je ook met de bouwtekeningen uit dit pakket dit doen. Voor de prijs van een pakket kan je dus niet alleen een steigerhout nachtkastje maken maar ook alle andere meubels voor in je huis.

Klinkt als een uitstekend idee toch? Meer te weten komen over Freds Bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over klik hier!

steigerhout nachtkastje maken
Steigerhout nachtkastje maken

Een nachtkastje maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.