Home » Kasten » Zelf een TV-kast maken? Lees hier hoe!

Zelf een TV-kast maken? Lees hier hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij jouw televisie op een kast plaatsen waarmee jouw televisie nog beter voor de dag komt? Of wil jij je woon- of slaapkamer gewoon voorzien van een mooi nieuw meubel? Dan raad ik je aan om een TV-kast te maken! Hiermee zorg jij ervoor dat je televisie geplaatst is op een mooi en strak meubel waar jij behalve je TV ook nog andere spullen in kunt opbergen. Van boeken tot de vele afstandsbedieningen waar we tegenwoordig gebruik van maken, je creëert een nette opbergruimte voor jouw spullen door een TV-kast te maken.

Als je een TV-kast gaat maken, is het van belang dat je op meerdere aspecten goed let, anders kan je zomaar een TV-kast maken die niet aan jouw wensen voldoet.

In dit artikel lees je daarom precies wat je moet doen om een TV-kast te maken waar jij vele jaren met plezier gebruik van kunt maken. Ook lees je hoe jij je TV-kast nog mooier kunt maken en mogelijk uit kan breiden. Wat je ook wil, als jij kiest om je eigen meubels te maken heb je zelf invloed op het eindresultaat!

Aan de slag!

Waar moet ik op letten bij een TV-kast maken

Een TV-kast maken doe je middels een bouwtekening. Waar je deze bouwtekening kunt vinden, lees je aan het einde van dit artikel. Wat voor nu belangrijk is, is dat je weet hoe jij het best een TV-kast van hout kunt maken. Want niets is zo fijn als het maken van een TV-kast die perfect op jouw wensen aansluit.

Je kunt je TV-kast van verschillende houtsoorten maken. Steigerhout is een goede houtsoort voor het maken van een unieke TV-kast. Echter zijn andere houtsoorten ook te gebruiken voor het maken van een moderne hippe TV-kast. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende houtsoorten is de wijze van onderhoud waar je meer over kunt lezen.

Als jij je TV-kast gaat maken, is het belangrijk dat je van te voren goed kijkt of de huidige afmetingen van de TV-kast bouwtekening goed passen bij jouw televisie. Indien dit niet het geval is, kan jij de afmetingen weergegeven op de bouwtekening proportioneel laten toenemen. Dat betekent indien jij een 20 procent grotere TV-kast nodig hebt, je alle afmetingen x 1,20 kan laten toenemen. Wil je liever een kleinere TV-kast maken? Dan is dit ook mogelijk door de afmetingen proportioneel te laten afnemen. Je kunt dan alsnog een prachtige TV-kast maken voor in je woon- of slaapkamer!

Extra kastjes aan je TV-kast toevoegen

Je kunt om je TV-kast heen nog diverse andere kastjes maken waar jij bijvoorbeeld DVD’s of boeken aan zou kunnen toevoegen. In het bouwtekeningenpakket van Fred vindt je ook de bouwtekeningen om dit te bewerkstelligen. Denk dan bijvoorbeeld aan de bouwtekening voor een boeken- of vakkenkast waar jij ook jouw DVD’s, video’s of Blu-Ray’s in zou kunnen opbergen.

Kortom, het maken van een TV-kast op maat en een complete entertainment hoek is iets wat jij helemaal zelf kan doen!

Bouwtekening voor een TV-kast maken

Klaar om te beginnen met het maken van een TV-kast? Mooi! Dan hoef je alleen nog even de TV-kast bouwtekeningen te bemachtigen. En deze bouwtekening is te vinden in Freds Bouwtekeningenpakket waarmee je behalve een TV-kast, nog vele duizenden andere meubels kunt maken.

Met de gebruiksvriendelijke bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket is het mogelijk om meubels te maken voor vrijwel iedere plek in je huis. Veel gekozen doe-het-zelf projecten zijn bijvoorbeeld het maken van een complete eethoek met zelfgemaakte meubels als een tafel, stoelen en bijzettafeltjes. Een ander populair doe-het-zelf project is de loungehoek van een woonkamer waar jij loungebanken voor kunt maken. Maar ook is het maken van normale houten banken natuurlijk geen probleem.

Meer te weten komen over dit doe-het-zelf bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier alles over klik hier!

TV-kast maken
TV-kast maken

Zelf een TV-kast maken is makkelijk met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.