Home » Blog » Banken » Zelf een houten bankje maken

Zelf een houten bankje maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bij veel woonboulevard’s en meubelzaken zijn houten banken voor in je huis of in de tuin te koop. Maar het houten bankje dat precies aan jouw eisen voldoet zal je er niet snel vinden. De houten banken die je er kunt kopen zijn meestal erg duur.

Opmaat maken van een houten bankje is een goede oplossing. Je houten bankje voldoet precies aan je eisen. Het grote nadeel van opmaat laten maken dat het een enorme dure bank wordt. Dit is voor de meesten onbetaalbaar.

Het beste alternatief is dan ook om zelf je eigen houten bankje te maken. Dan heb je alleen een stapel planken nodig en een goede bouwtekening of bouwplan. Natuurlijk moet je hiervoor wel de nodige voorbereidingen doen. Enkele zaken waar je op moet letten zijn:

  1. Locatie en afmetingen.
  2. Materiaal.
  3. Bouwtekeningen.

De locatie en afmetingen van je houten bankje.

De vragen die jij jezelf moet stellen zijn:

  1. Waar wil je jouw houten bankje zetten?
  2. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

De locatie waar je de houten bankje wil zetten is belangrijk. Wil je de bank tussen 2 muren zetten dan ben je beperkt in de afmetingen. De maximale afmetingen van je houten bankje zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt dan moet je er echt rekening mee houden dat je bank niet te groot is. Je wilt waarschijnlijk ook nog een houten tafel er bij plaatsen en wil ook nog lekker kunnen zitten. Zet je de bank tussen twee muren hou dan aan beide kanten 10 cm vrije ruimte.

Doordat er verschillende bouwtekeningen zijn, kan je dus ook meer dan een soort houten bankje maken. Het voordeel hiervan is dat je een houten bankje kan maken die je op tal van plekken kunt plaatsen. Welk bankje je ook wilt maken, ik heb waarschijnlijk de bouwtekening die jij zoekt. Op de bouwtekening vind je de afmetingen van het houten bankje dat jij kan maken. Doordat er verschillende bouwtekeningen zijn, kan je dus ook verschillende bankjes van diverse afmetingen maken. Je bent dus niet gebonden aan 1 soort bankje!

Materiaalkeuze houten bankje.

Van welk houtsoort wil je de bank maken? Stel dat het een houten tuinbank is dan kijk je naar je andere tuinmeubelen en neem je het zelfde materiaal. Dus zijn alle tuinmeubelen van hardhout dan maak je jouw bank natuurlijk ook van hardhout. Dit geld voor ieder ander houtsoort ook.

De bouwtekeningen zijn voorzien van informatie over de houtsoort die je zou kunnen gebruiken voor de bouw van je houten bankje. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de plek waar jij je bankje plaatst. Natuurlijk is het van belang dat je opzoek gaat naar overeenkomsten tussen andere meubels. Maar als jij je houten bankje buiten plaatst, dan moet je wel kiezen voor een houtsoort die tegen een stootje kan. En ook daarbij gaat de bouwtekening jou helpen ;-).

Ook alle andere materialen die je moet gebruiken voor een houten bankje maken zijn weergegeven in de handige materialenlijst op de bouwtekening. Met de juiste bouwtekening kan je dus direct aan de slag met het maken van je houten bankje!

Bouwtekeningen houten bankje.

Zonder een goede bouwtekening van houten banken is het lastig om je houten bankje zelf te bouwen. Daarom hebben we om je te helpen een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen verzameld van o.a. houten banken. Naast deze houten banken zitten er ook stoelen, tafels, krukken, schildersezels, bijenkorven, tuinhuisjes, schuurtjes, houtenspeelgoed en nog veel en veel meer. Wil je direct toegang? Kijk hier: http://www.fredsbouwtekeningen.nl

Houten bankje
Houten bankje zelf maken

Met behulp van stap voor stap bouwtekeningen is een houten bankje maken eenvoudig.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

3 reacties

  1. ik zoek een metalen strip om de plankjes te verbinden; kan ze nergens vinden.
    gaarne een reactie.

    vriendelijke groet,

    P.

    1. Beste Peter,

      In geval van dit bankje heb je geen metalen strip nodig omdat het met houtenbalkjes is verbonden aan elkaar

      Groeten Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.