Home » Blog » Wat is de beste boormachine?

Wat is de beste boormachine?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Of je een doe-het-zelver bent of een professioneel klust, een goede boormachine is bij je werkzaamheden onontbeerlijk. Met een boormachine is het mogelijk om gaten te boren in steen, hout, metaal en andere materialen. Alleen niet elke boormachine is geschikt om in ieder materiaal te boren.

Dit is vooral afhankelijk van het type en het vermogen van de boormachine. Als je op zoek bent naar een boormachine, dan is het belangrijk om het apparaat af te stemmen op jouw werkzaamheden en de frequentie van het gebruik. Het werkt namelijk niet prettig als je zware boorwerken moet uitvoeren met een boormachine met een laag vermogen. Welke soorten zijn er en wat is de beste boormachine?

Hoe kies je de beste boormachine?

Inhoudsopgave

Boormachines te zijn koop in veel verschillende kwaliteiten. Daarbij kan het echt zo zijn dat als je een duurder exemplaar aanschaft, deze kwalitatief beter is en een langere levensduur heeft. Welke stappen moet je volgen om uiteindelijk tot de beste keuze te komen?

Stap 1: Gebruiksdoel

De belangrijkste stap om te overdenken is het gebruiksdoel van de boormachine. Natuurlijk kan een boormachine voor diverse ondergronden gebruikt worden, maar boor je regelmatig in hard steen, dan heb je een krachtig toestel nodig. Dit gaat helaas niet met een accu boormachine, maar wel met een boorhamer. Blijven de werkzaamheden beperkt tot het ophangen van een schilderijtje, dan is een accu boormachine voldoende.

Stap 2: Vermogen

De kracht van boormachines is afhankelijk van hoeveel vermogen het apparaat heeft. Het vermogen van de motor moet worden overgebracht naar de boorkop, zodat je of door zeer harde ondergronden kunt boren of dat de ondergrond van zachter materiaal moet zijn. Het vermogen is bij de meeste boormachines zelf in te stellen. Dit zijn zogenaamde koppelstanden en doe je door de draaischijf achter de boorkop in te stellen. Hierop staan cijfers die corresponderen met newtonmeter (Nm). Hoe hoger je een koppelstand kunt instellen, des te krachtiger, sneller en dieper je kunt boren.

Stap 3: Boorhouder

De boorhouder is het voorste gedeelte op een boormachine en hierin plaats je de boor of schroef, afhankelijk wat je ermee gaat doen. Er zijn diverse soorten boorhouders. De meest gebruikte types zijn de tandkransboorhouder en snelspanboorhouder. Met een tandkransboorhouder plaats je de boor met behulp van een bijgeleverde sleutel.

De sleutel is met een snelspanboorhouder niet nodig. Je draait de gewenste boor of bit in de boorkop. Professionele boormachines kunnen ook gebruikmaken van een SDS-systeem. Dit systeem komt overeen met een snelspanboorhouder, maar is vooral geschikt voor zwaardere apparaten. Hiervoor zijn ook speciale boren nodig die niet op andere systemen passen.

Stap 4: Veiligheid

Ben je niet zo ervaren met boren? Dan kan een goed veiligheidssysteem zinvol zijn. De meeste boormachines zijn uitgevoerd met een veiligheidsslipkoppeling. Slaat de boor vast, dan stop het apparaat vanzelf en hiermee kun je blessures voorkomen. Het is overigens verstandig om in het bezit te zijn van een leidingzoeker, zodat je zeker weet dat je niet door water- of elektriciteitsleidingen boort.

Boorkop
Boorkop

Wat is een accu boormachine?

Een accu boormachine is een elektrische boormachine, maar deze werkt niet direct op stroom. Het apparaat wordt voortgedreven door een accu. Het voordeel hiervan is je nooit een snoer in de weg hebt hangen en je ook niet perse een stroompunt in de buurt moet hebben.

Een nadeel is dat de accu boormachine altijd een lichte boormachine is. Voor professioneel en zwaar gebruik is de accu boormachine niet geschikt. Bij veel gebruik is het verstandig om een extra accu achter de handen te hebben. Is de accu leeg, dan gebruik je de andere accu en kan de andere accu opladen.

accu boormachine
accu boormachine

Waar wordt een accu boormachine voor gebruikt?

Een accu boormachine is een ideaal apparaat voor doe-het-zelvers of voor lichte boorwerkzaamheden in huis. Voor een schilderij ophangen, een kabeltje wegwerken of een kast in elkaar zetten is een accu boormachine meer dan voldoende.

Naast lichte boorwerken, wordt een accu boormachine misschien wel vaker gebuikt als een elektrische schroevendraaier. Met de beste accuboormachine is het namelijk heel eenvoudig om de boor te vervangen voor een schroefbitje.

Wat is de boorcapaciteit van een accu boormachine?

Het boren in hout zal voor een accu boormachine geen probleem zijn. In lichtere steensoorten ook niet. Boorgaten in zwaardere steensoorten zijn met een accu boormachine lastiger voor elkaar te krijgen, al zijn er tegenwoordig zwaardere accu boormachines.

Professionals en veelgebruikers zullen in deze gevallen meestal kiezen voor een zwaardere boormachine. Als een schroefmachine voldoet een accu boormachine altijd.

Wat is een elektrische boormachine?

Een elektrische boormachine werkt uiteraard op elektriciteit, maar dan rechtstreeks op het stroomnet. Daarbij is een elektrische boormachine met een kabel verbonden aan het stopcontact. Doordat de motor voortdurend door stroom gevoed wordt, is een elektrische boormachine krachtig genoeg om ook in hardere steensoorten te boren.

Wel heb je altijd een stroompunt nodig in de buurt van waar je gaat boren en de kabel kan in de weg gaan hangen. Wel zijn er talloze elektrische boormachines te verkrijgen en de kwaliteit kan verschillen.

boormachine Dewalt
boormachine Dewalt

Waar wordt een elektrische boormachine voor gebruikt?

De elektrische boormachine kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Dit is geheel afhankelijk van het type elektrische boormachine. Ook een boorhamer of een klopboormachine behoren tot de elektrische boormachines. Deze soorten kun je gebruiken voor professionele doeleinden.

De elektrische boormachine is hierdoor dus in te zetten bouwvakkers die dagelijks veel in muren moeten boren. Ook voor thuisgebruik kan een elektrische boormachine gebruikt worden, maar het apparaat is wel zwaarder dan een accu boormachine.

Wat is de boorcapaciteit van een elektrische boormachine?

Is de accu boormachine te licht om in zware steensoorten of beton te boren, dit kan met een gewone elektrische boormachine wel. De boorcapaciteit in beton en hard steen zal tussen de 10 en 13 millimeter zijn. In hout werkt een elektrische boormachine prima, met een boorcapaciteit van 25 tot 30 millimeter. Met een elektrische boormachine is voor metaal een boorcapaciteit van rond de 10 millimeter.

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine is een professionele boormachine voor thuisgebruik en professioneel gebruik.  Het bijzondere aan de klopboormachine is dat deze niet alleen kan boren. In de klopboormachine zit een hamerfunctie, die de boor tijdens het draaien ook nog eens krachtig heen en weer laat bewegen in de lengterichting.

Hierdoor kan er in sterk gesteente en beton nog beter geboord worden. De hamerfunctie zorgt ervoor dat het materiaal wordt verpulverd. Professioneel is de klopboormachine goed te gebruiken, maar de klopboormachine blijft de lichte versie van een boorhamer, waar nog krachtiger mee geboord kan worden.

Waar wordt een klopboormachine voor gebruikt?

De klopboormachine is voor lichte boorwerkzaamheden te zwaar om te gebruiken. Het is bij uitstek geschikt om in zware stenen en betonnen muren te boren. Ook boorgaten die een zwaardere constructie moeten dragen en die een dieper boorgat vereisen kunnen met een klopboormachine gemakkelijk geboord worden.

Wat is de boorcapaciteit van klopboormachine?

De boorcapaciteit van een klopboormachine is alweer een stuk beter dan een elektrische boormachine. Moeiteloos zal de klopboormachine tot wel 30 millimeter in hout kunnen boren en in hard gesteente en beton gemiddeld tussen de 13 en 15 millimeter.

Wat is een boorhamer?

Een boorhamer is de zwaardere uitvoering van de klopboormachine met een nog betere boorcapaciteit. In tegenstelling tot een klopboormachine, kan de boorhamer verrassend meer gebruiksvriendelijker zijn en minder moeite kosten om te gebruiken.

In de meeste gevallen gaat het om een pneumatische boorhamer. Ook hier maakt de boorhamer een kloppende beweging, maar dit wordt elektropneumatisch opgewekt. Hierdoor is de hamerfunctie veel sterker, maar in gebruik veel lichter. Er hoeft namelijk nauwelijks meer druk op de hamerboor uitgeoefend te worden. De boorkop van de boorhamers is meestal een SDS-systeem, waardoor je hier wel speciale boren voor nodig hebt.

Waar wordt een boorhamer voor gebruikt?

De boorhamer is bij uitstek geschikt om in hard beton en natuursteen te boren. Hierdoor hoort een boorhamer zeker thuis in de gereedschapskist van aannemers en professionele bouwers. Bij sommige modellen is het zelfs mogelijk om de boorfunctie uit schakelen en enkel de hamerfunctie uit te voeren.

De boorhamer doet dan effectief dienst als een soort van drilboor en hier kunnen betonen en stenen muren mee gesloopt worden. In sommige gevallen is de hamerfunctie ook uit te schakelen en dan kan de hamerboor gebruikt worden voor het boren in hout, metaal en kunststof.

Wat is de boorcapaciteit van een boorhamer?

Omdat de slagkracht van een boorhamer veel groter is dan een klopboormachine, is de boorcapaciteit in hard gesteente en beton nog beter. Zelfs in beton heeft de boorhamer een boorcapaciteit van minimaal 20 millimeter en soms kan er nog dieper dan 30 millimeter mee geboord worden. Wanneer de boorhamer voor hout gebruikt wordt, dan kan de boorcapaciteit al naar de 40 millimeter gaan.

Wat is een combihamer?

De combihamer is vergelijkbaar met een boorhamer, maar heeft nog een extra functie. Je kunt met een combihamer niet alleen boren en hameren, het is ook mogelijk om te beitelen. De combihamer is voorzien van een draaistop.

Hierdoor kan er een beitel op de combihamer worden aangebracht en kan na het boren de beitel ingezet worden. Zo kun je met de combihamer lichte breekwerkzaamheden uitvoeren.

Waar wordt een combihamer voor gebruikt?

Wat betreffende het boren en hameren van de combihamer verschilt er niet zoveel als met een boorhamer. Beton, natuursteen en ander hard gesteente kan gemakkelijk doorgeboord worden, zonder dat je hiervoor al te veel kracht op deze betonboormachine hoeft uit te oefenen.

Een verschil met de boorhamer is dat je ook muren kunt doorboren die je juist wilt verwijderen. Hiervoor schakel je dan uiteindelijk de beitelfunctie in.

Wat is de boorcapaciteit van een combihamer?

De combihamer is een echte slagboormachine voor het grotere werk. De boorcapaciteit kan met de combihamer vergeleken worden. Er kan in hard gesteente dus diep geboord worden en wanneer nodig dienen de boorgaten een eerste aanzet te geven tot sloop van een muur. Hier wordt de kracht van de beitel op de combihamer ingezet.

Wat is een kolomboormachine?

Totaal verschillend van alle andere boormachines, is de kolomboormachine. De kolomboormachine wordt ook wel eens tafelboormachine of zuilboormachine genoemd.

Een kolomboormachine is een staande boormachine, die staat op een voetplaat of op een werkbank. De boor hangt verticaal, zodat je van bovenop gaten in een werkstuk kunt boren. Dit kan hout zijn, metaal of een tegel. Met een hendel laat je de boor naar beneden zakken en krijg je altijd een perfect recht boorgat. Scheef boren zit er niet in.

Kolomboormachine
Kolomboormachine

Waar wordt een kolomboormachine voor gebruikt?

Een kolomboormachine schaf je niet aan om een gaatje in de muur te boren. In werkstukken waar loodrechte gaten nodig zijn komt de kolomboormachine uitstekend van pas. Het gaat natuurlijk niet om grote oppervlaktes, zoals hele muren, maar blokken hout, balkjes en planken, kunnen van een boorgat voorzien worden. Een gat in een tegel boren gaat met een accuboormachine vrij lastig. Met een kolomboormachine gaat dit moeiteloos.

Daarnaast wordt een kolomboormachine ook vaak toegepast in de metaal. Voor boren en soms ook voor tappen van schroefdraad.

kolomboormachine
kolomboormachine

Wat is de boorcapaciteit van een kolomboormachine?

Met een kolomboormachine kun je heel nauwkeurig boren. Kolomboormachines kunnen verschillende vermogens hebben en ook de hoogte van de boor kan op verschillende hoogtes ingesteld worden. Hierdoor is de boorcapaciteit nauwkeurig in te stellen.

Waar kun je het beste een kolomboormachine kopen?

Het is slim om bij de aanschaf van een kolomboormachine even goed rond te kijken. De prijzen kunnen erg oplopen. Daarom is het belangrijk om er over na te denken hoe vaak ga je deze kolomboormachine gebruiken. Is het maar af en toe dan kun je met een goedkopere versie goed uit de voeten. Voor de verschillende mogelijkheden kun je het beste hier kijken.

Wat is een accuschroefmachine?

Een accu schroefmachine is een accu schroevendraaier dat te vergelijken is met een accu boormachine. De accu schroefmachine is te licht om mee te boren, maar als schroevendraaier doet hij uitstekend dienst. In de schroefkop passen schroefbits van diverse typen, zoals kruiskop, stervormig.

Met het gebruik van een accu schroevendraaier draai je je schroeven net iets vaster aan dan met een handschroevendraaier. En niet allen vastdraaien, het is ook mogelijk in tegengestelde richting te schroeven en de schroef uit het materiaal te draaien.

Accu boormachine
Accu schroefmachine

Waar wordt een accuschroefmachine voor gebruikt?

De accu schroefmachine wordt dus niet standaard voor het boren zelf gebruikt, maar om te schroeven. Hiermee kunnen gemakkelijk schroeven in en uit muren en werkstukken gedraaid worden. Eigenlijk is een accuschroefmachine voor ieder huishouden nodig, maar ook professioneel bespaar je met een accu schroefmachine erg veel tijd.

Wat is de boorcapaciteit van een accuschroefmachine?

De accu schroefmachine kun je in beperkte mate boren door er in plaats van een een schroefbit ene boorbit op te zetten. Maar van de boorcapaciteit mag niet al teveel verwacht worden. Incidenteel is er in een zachte muur bijvoorbeeld een gaatje te boren. Soms ook in hout om een schroefgat voor te boren.

Accu boormachine
Accu boormachine

Bekende merken boormachines

Wanneer je een boormachine wilt gaan  kopen, dan is het verstandig om voor een bekend merk te gaan. Kwalitatief zijn bekende merken vaak beter dan merkloze boormachines, al zijn uitzonderingen natuurlijk niet uit te sluiten. Welke bekende merken zijn er allemaal?

AEG

AEG heeft vooral naam gemaakt op het gebied van witgoedapparatuur, maar AEG is ook sterk in gereedschap en boormachines. In het assortiment van vind je onder andere accu boormachines, klopboormachines, slagboormachines, boorhamers en combihamers.

De verschillende soorten boormachines zijn in diverse vermogens te verkrijgen en met snoer of werkzaam op een accu. AEG heeft zelfs voor de zware boorhamer een model met accu. Al lange tijd heeft AEG een goede reputatie als het om kwaliteit gaat.

Ook de boormachines van AEG zien er stoer uit zijn van goede kwaliteit, waarmee afhankelijk van het soort boormachine in vrijwel alle materialen te boren is. De accu boormachine is ideaal voor thuisgebruik en met een AEG boorhamer of combihamer kom je als professional beslagen ten ijs.

Waar kun je een AEG boormachine kopen?

Een AEG boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Black and Decker

Als er één merk uitblinkt in elektrisch gereedschap, dan is dat Black and Decker wel. Over de kwaliteit van Black and Decker boormachines hoef je absoluut niet te twijfelen, dat is altijd topkwaliteit. Van Black and Decker vind je de accu boormachine, de elektrische boormachine, klopboormachine en de boorhamer. In het verleden is dit een stuk minder geweest.

Voor thuisgebruik is het handig als je beschikt over een Black and Decker accuboormachine voor het in elkaar zetten van meubels of een schilderij ophangen in een zachte wand. Voor een hardere wand kun je goed uit de voeten met de Black and Decker elektrische boormachine.

Op bouwplaatsen is de professional het beste af met een klopboormachine of boorhamer van Black and Decker. De meeste elektrische boormachines van Black and Decker zijn snoerloos en ook voor de klopboormachine heeft Black and Decker tegenwoordig een accumodel. De Black and Decker accuboormachine 18v mag in geen enkel huishouden ontbreken voor de nodige kleinere doe-het-zelf klussen.

Waar kun je een Black and Decker boormachine kopen?

Een Black and Decker boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Bosch Blauw

Zoek je een Bosch boormachine, dan heb je de keuze uit twee lijnen, Bosch Blauw en Bosch Groen. Bosch Blauw omvat meestal boormachines voor de professional. Bosch Blauw is dus veel te zien op werkplaatsen. Maar een ervaren doe-het-zelver kan ook behoefte hebben aan professioneel gereedschap, dus ook thuis kan Bosch Blauw gebruikt worden.

Het assortiment van Bosch Blauw is wat zwaarder uitgevoerd, zoals een Bosch boorhamer, een Bosch diamantboormachine of een magneetboormachine of de Bosch klopboormachine. Maar dit houdt niet in dat lichtere boormachines van Bosch niet in de blauwe lijn vallen.

Ook een Bosch accuboormachine 18v in blauwe kleur zul je tegenkomen en de Bosch schroefmachine. Uiteraard mag je van iedere accuboormachine Bosch hoge kwaliteit verwachten, net zoals hun andere producten. Helemaal Bosch Blauw boormachines zijn uitstekend voor professioneel gebruik.

Bosch blauw boormachine
De Bosch blauw boormachine

Waar kun je een Bosch blauw boormachine kopen?

Een Bosch blauw boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Bosch Groen

Bosch Groen wordt gezien als de lijn voor de doe-het-zelver. Dit houdt helemaal niet in dat Bosch Groen minder van kwaliteit is dan Bosch Blauw. Het grootste verschil zit in de de vermogens van de boormachines.

Natuurlijk vind je van Bosch Groen de Bosch accuboormachine en de Bosch schroefboormachine. Dit zijn ideale boor- en schroefmachines voor thuisgebruik of voor de doe-het-zelver. Maar wanneer je als doe-het-zelf toch aan een betere boor behoefte hebt, dan kun je alsnog kiezen voor een boormachine Bosch Groen kiezen, zoals een klopboormachine Bosch.

Bosch Groen is dus vooral voor thuis en doe-het-zelvers, maar kunnen evengoed door de professional gebruikt worden, als hij er rekening mee houdt dat het vermogen wat lager is dan Bosch Blauw.

Waar kun je een Bosch groen boormachine kopen?

Een Bosch groen boormachine kun je het beste hier kopen.

DeWalt

Nog een zeer bekend merk van gereedschappen is DeWalt. Dit is niet voor niets, Dewalt is een dochteronderneming van Black and Decker.

Kwaliteit staat bij DeWalt voorop, dus met een DeWalt boormachine heb je ook daadwerkelijk de beste boormachine in handen. Het assortiment DeWalt boormachines is zeer groot. Of je nu een DeWalt accuboormachine zoekt, elektrische boormachine, klopboormachine of een sds boormachine, DeWalt heeft het in het assortiment.

Veder kun je bij DeWalt ook terecht voor speciale boormachines, zoals een pneumatische boorhamer, diamantboormachine of een haakse boormachine. DeWalt boormachines zijn geschikt voor zowel de doe-het-zelver als de professional die een zware boormachine zoekt. Met een DeWalt boormachine boor je in alle soorten materialen, zoals steen, beton, hout, staal of kunststof.

boormachine Dewalt
boormachine Dewalt

Waar kun je een Dewalt boormachine kopen?

Een Dewalt boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Einhell

Einhell is een Duitse fabrikant van gereedschappen. De Einhell boormachines voldoen dus aan de typisch Duitse degelijkheid.

Wel heeft Einhell vooral de naam opgebouwd al leverancier van gereedschap voor klussers en doe-het-zelvers. Ondanks dit heeft Einhell wel een uitgebreid assortiment van verschillende boormachines. De Einhell accuboormachine is een belangrijk onderdeel van het assortiment boormachines.

De accuschroefboormachine of mini boormachine van Einhell is geschikt voor ieder huishouden om kleine klusjes te klaren. Ook zwaardere klussen kunnen gedaan worden met bijvoorbeeld de Einhell elektrische boormachine, de boorhamer of breekhamer. Hierdoor kan met Einhell in alle soorten materiaal geboord worden en is Einhell ook op de professionele werkplaats te zien.

Waar kun je een Einhell boormachine kopen?

Een Einhell boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Evolution

Evolution is al 20 jaar de grootste speler in de metaalbranche. Voor met metaalzagen. Het assortiment boormachines is dan niet groot en specifiek bedoeld voor het boren in metaal. Evolution heeft enkele boorhamers, maar zijn vooral gespecialiseerd in de kolomboormachine.

Bij metaal bewerken gaat het meestal om werkstukken die zijn het gemakkelijkste te boren met een kolomboormachine. Ook heeft Evolution diverse soorten metaalboren op de markt gebracht die voor hun boormachines gebruikt kunnen worden. Evolution is dus een specifiek merk dat enkel op de metaalindustrie gericht is.

kolomboormachine klem
kolomboormachine klem

Waar kun je een Evolution boormachine kopen?

Een Evolution boormachine kun je het beste hier kopen.

Ferm

Ferm is een fabrikant van gereedschappen voor vooral thuisgebruik. Alhoewel Ferm ook professionele boren levert, zoals een klopboormachine, boorhamer, slagmoersleutel en een tafelboormachine. Toch worden de producten van Ferm als minder kwalitatief gezien ten opzichte van de bekende merken als Black and Decker en DeWalt.

De Ferm boormachines zijn dus ook geschikt om in ieder materiaal te boren door professionals, de accuboormachine van Ferm blijft het meest populair. De accu’s van Ferm hebben overigens wel een zeer goede reputatie. Zelfs enkele modellen boorhamers zijn uitgevoerd met een accu.

Waar kun je een Ferm boormachine kopen?

Een Ferm boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Festool

Festool heeft een breed assortiment aan boormachines die modern zijn vormgegeven. Opvallend is dat Festool één model elektrische boormachine heeft. Alle overige boormachines werken allemaal op accu, zoals de Festool accuboormachine, klopboormachine en de boorhamer.

Deze apparaten zijn zeer geschikt voor het zwaardere werk in een thuissituatie, maar eventueel ook op een bouwplaats. Verder is het assortiment voorzien van verschillende modellen schroefboormachines. Dit zijn lichte toestellen die gemakkelijk in de hand liggen en allen op accu werken.

De kwaliteit van Festool staat bekend als goed, maar voor professioneel gebruik wordt meestal voor een ander merk gekozen vooral door de hoge prijs.

Waar kun je een Festool boormachine kopen?

Een Festool boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Hikoki

Hikoki is een Japans merk en is niet bij iedereen even bekend. Toch heeft Hikoki een keur aan professionele boormachines die zowel voor thuisgebruik als professioneel gebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan een accuboormachine 18v, klopboormachine, haakse boormachine en een boorhamer.

De meeste Hikoki boormachines werken op accu, maar het assortiment bevat ook elektrische boormachines en boorhamers die nog rechtstreeks op stroom aangesloten moeten worden. Zoals veel Japanse techniek, zijn de boormachines van Hikoki van goede kwaliteit.

De zwaardere boormachines zijn goed op een professionele bouwplaats te gebruiken, maar de accuboormachines doen het thuis ook erg goed.

Waar kun je een Hikoki boormachine kopen?

Een Hikoki boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Hilti

Zoek je een Hilti boormachine? Dan heb je een goed en bekend merk dat zowel populair is onder de klussers en doe-het-zelvers, als de professionals. Welk materiaal je ook moet doorboren, zoals steen, beton, hout of metaal, er is altijd een Hilti boormachine voorhanden die dit aankan.

De Hilti boormachines worden ingedeeld in elektrische boormachines en snoerloze boormachines die dus werken op accu. Onder de elektrische boormachines vallen vooral de zwaardere modellen, zoals de boorhamer, sds boormachine, breekhamer en diverse modellen elektrische boormachines.

Onder de snoerloze boormachines vind je natuurlijk de accuboormachine, maar ook een slagboormachine, boorhamer en zelfs een diamantboormachine. De hilti boormachine kan dus overal voor gebruikt worden en op vele locaties. Hilti boormachines staan dan ook bekend om hun goede kwaliteit.

Hitachi

Het Japanse Hitachi is nog niet zo lang overgenomen door het eveneens Japanse Hikoki. Voorlopig blijven producten nog wel het merk Hitachi voeren. Hitachi heeft dan ook een bepaalde naam, voor bijvoorbeeld zware bouwmachines zoals kranen en graafmachines.

Een Hitachi boormachine zul je kunnen vinden, maar het assortiment is beperkt. De Hitachi accuboormachine is altijd van goede kwaliteit en zeer geschikt voor zowel de klusser als de professional. Er is ook een accu klopboormachine van Hitachi, ook werkzaam op een accu.

Het aanbod boormachines van Hitachi is dus beperkt, maar de boormachines die te koop zijn, zijn geschikt voor vele situaties en vrijwel alle soorten materialen.

Waar kun je een Hitachi boormachine kopen?

Een Hitachi boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Hyundai Electronics

Hyundai kent iedereen als een Koreaans automerk. Onder de naam Hyundai Electronics fabriceert de onderneming ook elektrisch huishoudelijk en klusgereedschap. Kies je voor een Hyundai Electronics boormachine, dan heb je niet bijster veel keuze. Het is dan vooral ook een boormachine voor thuisgebruik.

Je hebt de keuze uit een accuboormachine en een klopboormachine. De kwaliteit van de boormachines is goed, maar je kunt maar in een beperkt aantal materialen boren. Voor professioneel gebruik is de Hyundai Electronics boormachine niet geschikt. De klopboormachine werkt op stroom en hiermee kunnen iets zwaardere klussen thuis uitgevoerd worden.

Waar kun je een Hyundai boormachine kopen?

Een Hyundai boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Makita

Ben je op zoek naar een Makita boormachine? Makita is in Nederland een zeer bekend merk en is vooral geliefd onder klussers en doe-het-zelvers. De Makita accuboormachine en Makita schroefmachine is in menig huishouden terug te vinden. Ook voor het zwaardere werk kun je met een Makita boormachine goed uit de voeten.

Naast de lichtere Makita accuboor is er ook de Makita klopboormachine en de Makita boorhamer. Deze boormachines kunnen dan ook eventueel professioneel gebruikt worden. Zelfs de Makita klopboormachine accu, waarmee je een goede klopboormachine Makita hebt voor boren in steensoorten en metaal.

De accu’s van Makita zijn dusdanig goed dat de Makita accu klopboormachine niet onder doet voor de Makita klopboormachine met kabel. Naast een boormachine Makita, vind je in het assortiment ook de Makita schroefboormachine, de Makita accutol en Makita schroeftol.

Ook een Makita borenset is een goede toevoeging op je Makita boormachine. De accuboormachine Makita is tegenwoordig het huismerk in menig Nederlandse huishouden.

Makita boormachine
Makita boormachine

Waar kun je een Makita boormachine kopen?

Een Makita boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Metabo

Naast bekende merken als Black and Decker en DeWalt doet ook Metabo het goed onder de professionele klussers. Ook een Metabo boormachine voldoet aan alle wensen van de professionals.  Van Metabo vind je alle soorten boren, zoals de klopboormachine, boorhamer, combihamer en de accu boormachine.

Welke Metabo boormachine je ook gebruikt, ze zijn bekend om hun lichte gewicht en menig boormachine is uitgevoerd met een accu voor nog meer vrijheid. Metabo boormachines zijn niet alleen door professionele bouwvakkers te gebruiken. De Metabo accuboormachine is zeer populair voor particulier gebruik.

Metabo accu boormachine
Metabo accu boormachine

Waar kun je een Metabo boormachine kopen?

Een Metabo boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Panasonic

Panasonic staat vooral bekend om haar televisies, huishoudelijke apparatuur, telefoons en persoonlijke verzorging. Maar Panasonic heeft ook enkele boormachines op de markt gebracht. Het aanbod is niet heel groot en Panasonic is hier niet op gespecialiseerd. Professionele bouwvakkers zullen dan meestal ook niet kiezen voor een Panasonic boormachine.

Voor thuisgebruik zijn de boormachines prima te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de elektrische boormachine, of de klopboormachine. Ook voor lichtere werkzaamheden is het handig als je een Panasonic accuboormachine of accuschroefmachine in huis hebt. Deze laatste boren zijn voor lichtere materialen, terwijl de zwaardere boren ook in sterk gesteente en metaal kan boren.

Waar kun je een Panasonic boormachine kopen?

Een Panasonic boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Powerplus

Het merk Powerplus is niet zo heel bekend en heeft de reputatie van een budgetmerk te zijn. Toch heeft Powerplus een groot assortiment van verschillende soorten boren.

Zowel de klusser als de professional kan bij Powerplus terecht voor een accu boormachine, een elektrische boormachine, al dan niet op accu, accuschroefmachine, klopboormachine of een boorhamer. Hoewel de reputatie van Powerplus minder goed is, leveren de boormachines goed werk en geniet je van een goede boormachine aanbieding.

Waar kun je een Powerplus boormachine kopen?

Een Powerplus boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Skil

Skil is een steeds bekender merk aan het worden en levert goede kwaliteit gereedschap voor professioneel gebruikt als thuisgebruik. De Skil is betreffende het boren dan ook van alle markten thuis. Voor het ophangen van een schilderijtje of het in elkaar zetten van een kastje gebruik je een Skil accuboormachine of schroefboormachine.

Ook voor beton en hard gesteente is er altijd wel een Skil machine, zoals een klopboor of boorhamer die zowel met kabel als accu te verkrijgen zijn. Daarmee zet ook Skil een steeds grotere stap op de markt van accu aangedreven gereedschappen. De accuboor zal daarom steeds meer te zien zijn

Skil klopboor
Skil klopboor

Waar kun je een Skil boormachine kopen?

Een Skil boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Trotec

Trotec heeft zich gespecialiseerd als leverancier voor tal van bouwmaterialen en gereedschappen. Hieronder ook diverse Trotec boormachines. De kwaliteit is altijd goed en de boormachines zijn allen voorzien van een Tuv-certificering.

De accuboormachine is verkrijgbaar met drie verschillende vermogens en is niet alleen door de aannemer te gebruiken, maar ook handig voor thuis. Bouwvakkers die goede en zware boormachines zoeken hebben voldoende aan de Trotec klopboormachine en boorhamers.

Daarbij kan gekozen worden voor de bekabelde of de accu boorhamer. Trotec zal vooral in de bouwwereld een bekend merk zijn, want naast boormachines zijn er tal van andere gereedschappen en hulpmaterialen te koop. Daarnaast kan via de website van Trotec hun gereedschap ook gehuurd worden. Ideaal als je maar een eenmalige bouwklus hebt.

Waar kun je een Trotec boormachine kopen?

Een Trotec boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Worx

Worx is een merk dat vooral thuis is op de markt van de accuboormachines en accuschroefmachines. Een Worx mag dan vooral ook gezien worden als budgetmerk, dat vooral geschikt is voor thuisgebruik.

Het aanbod aan accutol en diverse accuboor- en accuschroefmachines van Worx is wel groot. Daarbij zijn de apparaten voorzien van een goede 20v accu. Niet op accu zijn de klopboormachines van Worx.

Er zijn twee uitvoeren met 600 en 800 watt vermogen. Wil je een goedkope boorhamer, zodat je ook in hard gesteente en beton kunt boren? Dan maak je een goede keuze met de Worx boorhamer. Er zijn drie bekabelde boorhamers van 750, 800 en 1250 watt en een boorhamer op accu.

Voor klussers zal een Worx boormachine voldoende zijn. Voor veelvuldig en professioneel gebruik kan er beter voor een ander merk gekozen worden. De particulier kan met Worx altijd gebruikmaken van een accuboormachine aanbieding.

Waar kun je een Worx boormachine kopen?

Een Worx boormachine kun je het beste hier kopen. Je hebt daar een grote variatie en snelle levering.

Eigen merken bouwmarkten

De bekende bouwmarkt Gamma heeft ook een lijn uitgebracht met eigen merk boormachines. Ben je op zoek naar een Gamma boormachine, dan heeft Gamma een gemakkelijke handboormachine voor jou. Gamma heeft een eigen accu boormachine met een accu van 12 volt en 18 volt en voor een goede kwaliteit en prijs. Je maakt met Gamma’s eigen merk dan ook altijd gebruik van een goede aanbieding accuboormachine.

Ben je op zoek naar een schroefboormachine aanbieding? Ook dan heb je veel aan de Gamma Accu schroefboormachine voor het gemakkelijk indraaien van schroeven.

Daarnaast heeft Gamma haar eigen merk hamerboormachine en boorhamer voor het zwaardere werk. Zelfs van eigen merk koop je bij Gamma een kolomboormachine.

Een andere grote bouwmarkt Praxis verkoopt wel veel soorten boormachines en van diverse merken, maar zoek je een Praxis accuboormachine van eigen merk, dan zul je die niet vinden. Praxis heeft geen eigen merk boormachines.

Daarentegen kun je bij Praxis wel terecht voor vrijwel alle grote merken boormachines. Heb je maar eenmalig een boormachine nodig? Dan kun je zowel bij de Gamma als Praxis een boormachine huren. Dit is een ideale methode voor klussers die dan geen professionele boormachine hoeven aan te schaffen.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.