Home » Blog » Doe het zelf elektriciteit » Verlichting aansluiten doe-het-zelf instructie

Verlichting aansluiten doe-het-zelf instructie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoe lastig kan verlichting aansluiten eigenlijk zijn? Ik hoef je niet te vertellen dat we eigenlijk heel veel zelf ook kunnen doen. Daar hoort verlichting aansluiten ook bij, iets dat niet veel tijd kost maar wel geld kan kosten als we het laten doen. We kunnen tegenwoordig toch nog wel zelf simpel wat verlichting aansluiten? Ik hoor het steeds vaker dan mensen dergelijke klusjes al lastig vinden. Dit terwijl het iets was dat vroeger iedereen als man moest kunnen. Om aan deze ontwikkeling wat te doen heb ik besloten diverse werkbeschrijvingen online te zetten, waaronder voor verlichting aansluiten.

Wil jij snel weten hoe jij zelf een lamp kunt plaatsen en andere punten kunt verlichten? En ook meer info over tuinverlichting aansluiten ontvangen? Lees dan snel verder!

Alles omtrent verlichting aansluiten

In ieder huis is voldoende verlichting nodig, dat is natuurlijk iets waar we het allemaal over eens zijn. Maar niet in ieder huis is dit even netjes gedaan, waardoor de bekabeling er belabberd uitziet. Het is erg leuk om er een net geheel van te maken waarmee we complete ruimtes verlichten, dat is met verlichting aansluiten allemaal mogelijk.

Je hoeft geen expert in te schakelen op deze simpele taak uit te laten voeren, we kunnen eenvoudig zelf verlichting aansluiten middels deze informatie. Echter zijn de veiligheidsmaatregelen vooraf net zo belangrijk.

Sluit ten eerste altijd de groep af waarop je gaat werken. Dit doen we natuurlijk in de meterkast zoals je hopelijk wel weet. Als je dit gedaan hebt, gaan we altijd eerst even testen of we de juiste groep hebben uitgezet. Sluit een elektrisch apparaat op de groep aan en kijk of het apparaat nog aan gaat. Gebeurt er niets, dan is de juiste groep afgesloten. Als het apparaat wel aangaat, moet je vooraf de verlichting aansluiten nog even controleren welke groep dan wel uit moet.

De omgeving waarin jij straks gaat werken moet tevens veilig zijn. Zorg ervoor dat alle spullen netjes opgeruimd zijn en er dus geen rommel meer op de grond ligt. De wijze waarop de draden straks geplaatst moeten worden is als het goed is terug te lezen op de verpakking.  Anders kan je altijd de producttypes even op het internet invoeren om daar extra informatie te krijgen. Wel zo handig bij verlichting aansluiten!

Locatie bepalen

Wat is de beste locatie voor je verlichting? Voor elke ruimte vraag je jezelf dit weer opnieuw af. Zeker wanneer je gaat verbouwen is het heel makkelijk om lichtpunten in je plafond aan te passen.

Tien eenvoudige stappen

Je hebt slechts tien stappen nodig om veilig verlichting aan te sluiten zonder tegen problemen aan te lopen. Doorloop jij deze stappen op de juiste manier, dan kan je met gemak verlichting aansluiten.

  1. Zorg ervoor dat je omgeving veilig is en dat je dus niet over spullen kunt struikelen.
  2. Heb je alle materialen die je moet gebruiken in bezit? Dan kunnen we verder naar de volgende stap
  3. Zoek een sterke en betrouwbare ladder of trap voor het uitvoeren van dit klusje
  4. Stroom staat natuurlijk uit en is getest op de juiste groep. Anders even kijken welke groep er wel voor verlichting aansluiten uit moet.
  5. Bij de lamp is als het goed is een schema meegeleverd. Hier staat precies op wat je moet doen om de draden op de correcte manier te plaatsen
  6. De bedrading moet vanuit het plafond gecontroleerd worden of alles goed zit
  7. Bevestig alles op een nette manier en laat geen rotzooi achter
  8. Een kroonsteentje moet voor verlichting aansluiten worden gebruikt om alles netjes en veilig in verbinding te brengen
  9. De draden mogen elkaar niet raken wanneer je de lamp eenmaal gemonteerd hebt, dus let daar ook goed op!

Werk altijd veilig want elektriciteit is gevaarlijk.

Nog meer zelf doen?

Wil je naast verlichting aansluiten nog veel meer zelf doen? Dan kan je als klusser pas echt aan de slag met de complete doe-het-zelf documentatie waar alles omtrent elektra in staat. Het zelf aansluiten van een groepenkast of tuinverlichting zijn voorbeelden van klussen die jij straks zelf kunt doen!

Uitstekend idee toch?

Alles leren over elektra aansluiten?

Lees hier alles over deze doe-het-zelf elektracursus!

Wil je goedkoop en professionele kwaliteit elektra materialen kopen? Op deze pagina vind je meer informatie!

verlichting aansluiten
verlichting aansluiten

Begin nu met verlichting aansluiten!

Heb je nog mooie aanvullingen op dit artikel? Zet ze dan hier onder in de reacties

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.