Home » Blog » Geld besparen » Bespaar het meest door deze meubels zelf te maken

Bespaar het meest door deze meubels zelf te maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geld besparen wie wil dat nu niet? Laten we eens kijken wat we betalen voor een tuinbank bij een goede winkel. Een bedrag van honderden euro’s? Dat zal je al snel betalen voor een goede tuinbank. Of een uitgebreide boekenkast waar je ook nog eens zelf kunt aangegeven hoeveel vakjes je nodig hebt. Ook weer een bedrag van ver in de honderden euro’s. Bouwtekeningen lossen dit grote probleem voor ons op. We kunnen namelijk ook zelf meubels maken.

Deze meubels besparen jou direct genoeg geld om op van vakantie te gaan. Inderdaad, zoveel geven wij ieder jaar (onnodig) aan meubels uit. Kasten, banken, tafels, stoelen en bedden. Dit zijn de meest prominente voorbeelden van meubels die we eenvoudig zelf kunnen. Helaas doen we dit niet en vertikken we het om te profiteren van onze eigen handen.

Lees verder, want dan ontdek je welke meubels jou het meeste geld gaan laten besparen.

Bed – Lastig? Geld besparen? Ja. Lonend? 100%

Geld besparen door zelf een Tweepersoonbed te maken
Geld besparen door zelf een Tweepersoonbed te maken

Alhoewel je gegarandeerd langer bezig zal zijn met het maken van een goed bed dan alle andere meubels uit dit lijstje, is dit wel de beste optie om geld te besparen.

Een van de duurste meubels in een gemiddeld huis is het bed. We zouden dus prima geld kunnen besparen wanneer we zelf een bed kunnen bouwen. Voor iedereen die al enige ervaring met het bouwen van meubels heeft, is dit project het meest aan te raden.

Het maken van een bed vereist namelijk net wat meer kennis dan de overige vier meubels. Ook als beginnende klusser is dit doe-het-zelf project te doen. Je zal echter een stuk meer tijd kwijt zijn aan de bouw.

Alle bed bouwtekeningen zijn uitgerust met een duidelijk stappenplan, overzichtelijke schets en onmisbare materialenlijst. Deze lijst bevat exact de materialen die nodig zijn en de precieze maten hiervan.

Boekenkast/tv-kast/normale kast

Geld besparen door zelf een wandkast te maken
Geld besparen door zelf een wandkast te maken

In Fred’s Bouwtekeningen zijn honderden bouwtekeningen te vinden voor kasten. Boekenkasten, tv-kasten, dressoirs en nachtkastjes. Ook voorraadkasten en vakkenkasten zijn allemaal opgenomen in dit pakket.

Heb jij het doel om een kast te bouwen, dan is er ontzettend veel keus. Een nieuwe kast kopen is niet nodig. Jij weet namelijk precies wat je moet doen om je eigen kast te maken. De bouwtekening vertelt jou welke stap je moet zetten. Dat is precies wat je nodig hebt!

Vrijwel alle kasten zijn verder nog te personaliseren. Je kunt voor jezelf bepalen hoe de kasten namelijk ingericht worden. Wil jij een grote kast, of een kast die precies het aantal vakken bevat dat jij voor ogen hebt, dan is dat mogelijk omdat je zelf bouwt.

De kast van jouw dromen, die het meest bij jouw eigen behoeften past, is daarom betrekkelijk eenvoudig te realiseren. En deze keer niet tegen de hoofdprijs.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Banken – Van de tuinbank tot de standaard bank

Geld besparen door zelf een Loungehoekbank te maken
Geld besparen door zelf een Loungehoekbank te maken

Behalve kasten zijn er nog bijna oneindig veel andere projecten met het pakket mogelijk. Een zo’n voorbeeld, is de bankencategorie. Hier vind je ook weer veel bouwtekeningen voor de meest verschillende banken.

Banken voor in de tuin, zoals een steigerhouten loungebank, vind je hier. Alleen ook voor in de woonkamer zijn leuke banken te maken, wat je zomaar honderden euro’s kan schelen.

Je bent onder aan de streep altijd stukken goedkoper uit. Hoe je het ook bekijkt, je bent veel slimmer bezig als jij je eigen meubels maakt. Wat voor redenen zijn er te verzinnen om dit niet te doen?

Tafels – Ontzettend veel opties

Bespaar door je Tafel met stenen tegels zelf te maken
Bespaar door je Tafel met stenen tegels zelf te maken

We eten er dagelijks aan of we doen hier onze administratie. De tafel is een vast onderdeel van ons meubilair en daardoor altijd nodig. Hoe handig zou het zijn, als jij jouw huidige eettafel kunt vervangen door een eettafel die jij zelf kunt maken?

En misschien wist je het nog niet, maar zelf gemaakte meubels zijn gewoon mooier dan alle andere opties. Omdat jij je eigen tafel hebt gemaakt, geniet je er veel meer van. Je zit liever aan de tafel om te dineren en je bent er simpelweg trots op.

De bouwtekeningen in het pakket helpen jou onder andere met het maken van eettafels, tuintafels, salontafels, koffietafels maar ook bureau’s in diverse maten.

Ben je op zoek naar een goed bureau of werktafel, dan zijn er opties mogelijk van kleine bureau’s tot grote werkstations die jij helemaal zelf kunt inrichten.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Stoelen – Unieker kan bijna niet

Stoel
Stoel

Het maken van stoelen is natuurlijk wel wat anders dan een tafel. Een tafel is eenvoudiger te funderen waardoor je zeker weet dat de tafel voldoende gewicht aan kan.

Maar in het geval van een stoel, zal je meer tijd moeten besteden aan het testen van het model. De bouwtekening is ontworpen om altijd de sterkst mogelijke fundering te creëren. Indien deze stappen dus goed worden opgevolgd, kan je er zeker van zijn dat jouw stoel stevig is. Ook wanneer iemand op de stoel zit die wat zwaardere botten heeft.

Dus, er staat je wat te wachten. Alleen dan moet je nog wel de trekker overhalen en gewoon met het pakket beginnen. Het is makkelijk en iedereen kan het. Waarom begin jij nog niet?

Geld besparen met behulp van Fred’s Bouwtekeningen

Alle bouwtekeningen die in dit artikel besproken zijn (en nog duizenden andere) zijn onderdeel van Fred’s Bouwtekeningenpakket. Tegen een uiterst schappelijke prijs kom jij in het bezit van duizenden tekeningen en bespaar je op jaarbasis meer dan duizend euro.

Hoe meer je bouwt, hoe meer je bespaart. Je hoeft namelijk niet elke keer nieuwe meubels te kopen. Jij maakt voortaan zelf meubels en daar profiteer je alleen maar van.

Wil je meer ontdekken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat zijn jouw tips om geld te besparen? Wat maak jij zelf? Zet het onder dit bericht en inspireer medeklussers

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.