Home » Blog » Gereedschap » Wil jij je eigen gereedschapskist maken?

Wil jij je eigen gereedschapskist maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een Gereedschapskist maken? Zoek dan niet verder, want wij kunnen je hierbij helpen! Een gereedschapskist maken is helemaal niet lastig, afhankelijk van jouw wensen. Als jij een gereedschapskist wilt maken waar honderden materialen (dus allerlei vakjes in zitten) in moeten is dit natuurlijk lastiger. Dan kom je al snel uit op een gereedschapsladekastje. Een kleinere gereedschapskist is veel makkelijker te maken. Echter zijn er zat bouwtekeningen die jou bij ieder formaat kunnen helpen.

Sommige mensen starten met het maken van een gereedschapskist zonder eerst na te denken of alle gewenste gereedschap hier wel inpassen. Daarom zal je eerst moeten nagaan dat als jij start met met je gereedschapskist wat je er precies in wil opbergen. Een gereedschapskist moet handzaam zijn om snel even mee te nemen naar de plaats waar je aan de slag wil gaan om te klussen.

Wil je heel veel gereedschap op bergen dan doe je dit in een gereedschapskast. Dit is ideaal om alles netjes in op te hangen. Zodat je heel eenvoudig alles kunt vinden waar je mee aan de slag wil gaan.

Wat heb ik nodig om een goede gereedschapskist te maken?

Het antwoord op deze vraag is behoorlijk simpel, namelijk hout. Sterk en betrouwbaar hout dat niet snel rot, en dus lang mee gaat. Je moet ook vroegtijdig beslissen hoe jij verder wilt dat jouw gereedschapskist er uit komt te zien. Een gereedschapskist maken zonder plan is namelijk een erg slecht plan. Wat voor handvat wil je op je gereedschapskist zetten, een houten of misschien wel een handvat van metaal?

Wil je dat de gereedschapskist er basic uit ziet, of wil je dat je de gereedschapskist uit kan klappen en je er dan je materialen uit kan halen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je start met het bouwen van je gereedschapskist.

Een gereedschapskist maken lijkt dus op het eerste gezicht eenvoudig wanneer je weinig eisen aan de kist stelt, maar als je wat meer wil, kost het ook meer tijd om je gereedschapskist zo te maken dat jij met het resultaat tevreden bent.

Ditzelfde geldt voor een gereedschapskoffer of gereedschapskast, wil jij een grote kast of koffer maken dan ben je hier waarschijnlijk langer mee bezig. Een groot voordeel heb je al, je weet nu dat je wanneer je een bouwtekening gebruikt veel efficiënter werkt dat klussers die dit niet doen.

Afwerking

Om een langere leverduur te garanderen kun je het hout voorzien van een beschermende laag. Hier kun je beits voor gebruiken. Beits heeft als voordeel dat het in je hout trekt en daardoor minder snel beschadigd. Je hout wordt van binnenuit beschermd. Hierdoor voorkom je dat het hout snel wegrot. Je neemt hem mee in weer en wind waardoor er anders steeds weer vocht in je hout kan trekken.

Waar haal ik dan een gereedschapskist bouwtekening vandaan?

Gewoon hier, bij ons! Freds Bouwtekeningen heeft namelijk meer dan tienduizend bouwtekeningen waar jij uit kunt kiezen om jouw constructie mee te bouwen, dus ook een bouwtekening van een gereedschapskist. Je gereedschapskist maken met een bouwtekening is een fluitje van een cent, dus je bent zo klaar wanneer jij bepaald hebt hoe je de gereedschapskist er uit wil laten zien.

Als je behalve bouwtekeningen voor een gereedschapskist ook nog op zoek bent naar bouwtekeningen voor bijvoorbeeld een steiger of tuinhuisje, hoef je ook niet meer verder te zoeken. Want in dit gigantische bouwtekeningenpakket vind je namelijk ook bouwtekeningen voor enorm veel andere constructies. Goedkoper leven doordat je zelf al je benodigde spullen zoals een bank of tafel maakt, heerlijk toch? Velen zijn jou al voorgegaan en hebben al duizenden euro’s op dure meubels bespaard, nu jij nog!

Wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Gereedschapskist maken
Gereedschapskist met lade maken

Maken of kopen?

Twijfel je er over om zelf aan de slag te gaan? of toch liever wilt kopen?

Lees dan hier de voor en de nadelen van kopen ten opzichte van zelf maken.

De voordelen van kopen

 1. Makkelijk je hoeft zelf  niet aan de slag te gaan.
 2. Het kost je geen tijd.
 3. Snel in huis.

De nadelen van kopen

 1. Kwaliteit valt vaak tegen.
 2. Beperkt qua afmetingen.
 3. Relatief duur.

Waar kun je het beste een gereedschapskist kopen?

Mocht je zelf willen kopen doe het dan daar waar:

 1. je niets teveel betaald.
 2. Waar je zeker weet dat je het snel in huis hebt.
 3. Je een niet goed geld terug garantie hebt.
 4. Goede kwaliteit hebt

Waar vind je deze winkel? Kijk dan hier via deze website.

Mocht je ook nog gereedschap nodig hebben kun je ook kiezen voor een gevulde gereedschapskoffer kijk hier

De voordelen van zelf maken

 1. Makkelijk te maken.
 2. Elke gewenste afmeting. Al hou je deze altijd wel beperkt tot een handig formaat. Je kunt het bijvoorbeeld net wat langer maken wanneer gewenst.
 3. Beste kwaliteit.
 4. Snel te maken.
 5. Veel voldoening.
 6. Goedkoop je kunt hiervoor bijvoorbeeld resthout gebruiken.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je moet wel zelf aan de slag. Al vinden de meeste doe-het-zelvers dit geen probleem.
 2. Gereedschap heb je wel nodig.
 3. Een bouwtekening is handig en daar hebben wij zoals je kon lezen een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Gereedschapskist
Gereedschapskist

Wat ga jij doen? Zelf aan de slag of kopen? Ik ben benieuwd laat even een reactie achter onder dit bericht.

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.