Home » Blog » Hondenhok » Op zoek naar een hondenmand bouwtekening? Vind hem hier!

Op zoek naar een hondenmand bouwtekening? Vind hem hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Op zoek naar een hondenmand bouwtekening voor je trouwe maatje? Je hebt een lieve hond waar je heel heel erg veel om geeft, ik ken het gevoel. Als trotse hondenbezitter probeer ik ook alles te doen mijn Golden Retriever van alle gemakken te voorzien. Dat is ook de reden dat ik in 2004 mijn eerste houten hondenmand maakte, en ik heb nog nooit een hond zo gelukkig gezien. Elke dag rond 18.00 als ik thuis kwam van mijn zaak zag ik daar mijn hond Herman al kwispelend klaarliggen om uitgelaten te worden. Herman ligt elke dag urenlang in mijn hondenmand te wachten, totdat het baasje thuiskomt.

Om ook jou de kans te geven een huisje voor je hond te maken, heb ik besloten een hondenmand bouwtekening aan mijn bouwtekeningenpakket toe te voegen. Met de hondenmand bouwtekening kan jij zelf een prachtige hondenmand maken waar jouw hond zich veilig en op zijn gemak kan voelen. De bouwtekening zal jou helpen om een hondenmand te maken zoals jij de voor ogen hebt. In dit artikel vertel ik je van alles over het maken van de hondenmand aan de hand van de hondenmand bouwtekening, hoe jij de hondenmand kunt personaliseren en jij er zelf voor kunt zorgen dat de hondenmand een veilige plek voor je hond is. Ready for some action? Lees dan snel verder!

Schuren, schuren en nog eens schuren

Voordat jij begint met het in elkaar zetten van je hondenmand, moet je nog wel even ervoor zorgen dat de gebruikte planken glad en egaal zijn zodat jouw hond geen last krijgt van splinters. Daarna kun je met de hondenmand bouwtekening aan de slag. Als je in het bezit bent van een schuurmachine, kan je natuurlijk middels je schuurmachine de planken glad schuren. Anders kan je ook kiezen voor schuurpapier, dit kost wel een stuk meer werk maar stelt jou over het algemeen wel in staat om nauwkeuriger te werk te gaan. Controleer of je echt álles goed geschuurd hebt. Is dit het geval, dan kan je doorgaan naar de hondenmand bouwtekening.

Werken met een hondenmand bouwtekening

Of je nu al vaker met een bouwtekening hebt gewerkt of niet, je hoeft nergens bang voor te zijn. Een meubel of in dit geval een hondenmand met een bouwtekening maken hoeft absoluut niet lastig te zijn. Met de hondenmand bouwtekening onder je arm kan je op een prettige manier je hondenmand maken. De hondenmand bouwtekening geeft weer in welke afmetingen jij de planken moet zagen en hoe je uiteindelijk de verschillende planken moet assembleren om tot één mooi geheel te komen. Als je soms iets niet weet, kan je daarom altijd de hondenmand bouwtekening raadplegen om er weer achter te komen wat de volgende stap ook alweer was.

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw hond een stuk groter óf juist kleiner is dan de hond die als ‘model’ is genomen voor de in het bouwtekeningenpakket te vinden hondenmand bouwtekening. Ook geen probleem, want als jouw hond wat groter is kun je de afmetingen proportioneel vergroten. Dat betekent dat als de afmeting op de bouwtekening bijvoorbeeld 50 (l) x 40 (b) x 25 (h) is, je bij een grote hond ieder getal kan vermenigvuldigen met 1.5 of 2 of nog meer als je hond echt reus is. Is jouw hond een chihuahua? Halveer dan alle afmetingen (of vermenigvuldig met 0.75). Hoe groot je hond dus ook is, je kan met de hondenmand bouwtekening voor honden in alle soorten en maten een prachtige hondenmand maken!

Waar vind ik dit bouwtekeningenpakket?

De hondenmand bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, beter bekend als Freds Bouwtekeningenpakket waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in terug te vinden zijn. Bouwtekeningen voor je complete woonkamer interieur zoals een grote eettafel of boekenkast? Geen probleem. Je tuin inrichten met zelf gemaakte steigerhouten tuinmeubels? Ook geen probleem met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Meer weten over mijn bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Hondenmand Bouwtekening
Hondenmand Bouwtekening

Maken of kopen?

Twijfel je er over of je zelf aan de slag wil gaan of toch liever kopen? Let dan op de volgende voor en nadelen

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Geen tijd om zelf aan de slag te gaan.
 3. Makkelijk

Nadelen van kopen

 1. Geen invloed op de kwaliteit.
 2. Erg duur.
 3. Geen voldoening.

Waar kun je het beste een hondenmand kopen?

Wanneer je zelf maken niet ziet zitten is het slim om goed rond te kijken voor je een hondenmand gaat kopen. Lang niet overal is het slim om te gaan kopen. Je wilt dat er aan de volgende voorwaarden word voldaan.

 1. Snelle levering.
 2. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.
 3. Niet goed geld terug garantie

We hebben dit bedrijf voor je gezocht en hier gevonden

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop.
 2. Makkelijk te maken met goede bouwtekeningen.
 3. Gereedschappen heb je al in huis.
 4. Beste kwaliteit

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat tijd
 2. Bouwtekening is noodzakelijk daarom hebben we daar een oplossing voor gezocht.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. Download nu gratis 3 bouwtekeningen voor het maken van een steigerhouten loungeset helemaal gratis!
  Dit is wel leuk en aardig maar ik krijg niets te zien?

  1. Beste Benno,

   Ik zie dat je op de lijst er bij staat zou je voor de zekerheid ook even in de spambox willen kijken.
   Soms kan het ook wel even duren eer de mail binnen is

   Groeten Fred

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.