Als het kerst is moeten we vaak de eerste zijn om een goede kerstboom te bemachtigen. Het minst leuke onderdeel van kerst is het dringen om een goede kerstboom te krijgen, en dat is ook de reden dat ik zelf een steigerhout kerstboom ben gaan maken. Uiteindelijk heb ik drie verschillende soorten steigerhout kerstbomen gemaakt, waarvan jij de bouwtekeningen kunt gebruiken om zelf ook een houten kerstboom te maken. Ik heb al gemerkt dat de afgelopen jaren het mogelijk is geweest om variaties op deze steigerhout kerstboom aan te schaffen bij bouwmarkten. Maar waarom zou je een steigerhout kerstboom kopen wanneer je er ook een zelf kan maken? We houden allemaal van geld besparen toch?

Ik bespreek in dit artikel de drie verschillende soorten steigerhout kerstboom die jij kunt maken en hoe je dit kunt doen. Ook lees je hoe jij zelf een kerstboom kunt personaliseren en dus nog mooier kunt maken. Ik ben zelf een groot liefhebber van steigerhout en dat is te merken aan de vele artikelen die ik al over deze houtsoort geschreven heb. Daarom vertel ik je ook hoe je goedkoop aan (gebruikt) steigerhout kunt komen.

Klaar om je eigen steigerhouten kerstboom te maken? Lees dan snel verder!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Je eigen kerstboom maken of kopen?

Twijfel je nog steeds om zelf te gaan maken of te kopen? Dan is het slim om eerst de voor en de nadelen goed te bekijken.

Voordelen van een steigerhout kerstboom kopen

 1. Snel binnen dus kun je het gelijk neerzetten
 2. Geen gereedschap nodig

Nadelen kopen

 1. Invloed op de kwaliteit heb je niet
 2. Redelijk duur
 3. Beperkt in de afmetingen

Waar kun je ze het beste kopen en is het ook nog betaalbaar? Kijk eens hier

Voordelen maken

 1. Goedkoop
 2. Makkelijk te maken
 3. Veel invloed op de afmetingen
 4. Kwaliteit bepaal je zelf

Nadelen maken

 1. Je bent wat tijd kwijt om het zelf te maken
 2. Je hebt wat gereedschappen nodig. Dit nadeel is heel klein want je zult zien dat je eigenlijk alles al in huis hebt.

Maak nu gebruik van mijn bouwtekeningen!

Drie soorten steigerhout kerstboom

In mijn bouwtekeningenpakket zijn er drie soorten steigerhout kerstboom die jij helemaal zelf kunt bouwen. Doordat alle soorten geen lastige onderdelen hebben, is dit een doe-het-zelf project dat jij eenvoudig en snel kunt voltooien. Jij kunt middels de juiste bouwtekening dus drie verschillende soorten kerstbomen van steigerhout maken. Ten eerste is de platte steigerhout kerstboom een leuke toevoeging voor in de woonkamer.

De platte kerstboom is eenvoudig te bouwen middels de bouwtekening. Het belangrijkste onderdeel is het zagen van het steigerhout in de juiste afmetingen. De afmetingen vind je net zoals de wijze van in elkaar zetten op de steigerhout kerstboom bouwtekening. Volg de stappen om je eigen platte steigerhout kerstboom te maken.

De volgende steigerhout kerstboom die jij kunt maken is de houten draaiboom van steigerhout. Deze steigerhouten draaiboom ziet er erg leuk en grappig uit en is daarom ook uitstekend voor het huis met het wat hippere interieur. Als je al wat meer meubels van steigerhout in je kamer hebt staan raad ik je aan om voor de houten draaiboom te kiezen en niet voor de platte steigerhout kerstboom. De houten draaiboom laat meer contouren zien en de diepte geeft het een leuk effect.

Beginnen met een makkelijke steigerhout kerstboom? Kies dan voor de derde en laatste steigerhout kerstboom bouwtekening, namelijk de platte steigerhout kerstboom. Deze steigerhout kerstboom lijkt op de eerste kerstboom die je met steigerhout kunt maken, echter is deze kerstboom nog eenvoudiger en ziet het er nog simplistischer uit. Het enige wat je hoeft te doen is het zagen van het hout in de juiste afmetingen en het op een sterke steigerhout plank te bevestigen. Wil je nog meer inspiratie zoek dan ook even op Google.

Kerstboom van andere materialen

Niet bij iedereen past steigerhout daarom kun je er ook voor kiezen om een ander houtsoort te nemen. Tegenwoordig is douglas hout heel populair. Je kunt ook voor hardhout gaan zeker wanneer je het buiten wilt zetten. Zo heb je tal van mogelijkheden. Hardhout is onverwoestbaar maar wel erg duur. Persoonlijk zou ik dat ook niet aanraden. Een kerstboom staat over het algemeen maar een paar weken en daarna berg je hem weer droog op in een schuur of op de zolder.

Benodigde gereedschappen

Wat gereedschappen betreft heb je niet heel veel nodig. Zorg voor een goede handzaag of afkortzaag. Een accuboormachine om de schroeven vast te zetten. Je kunt ook kiezen voor een schroevendraaier. Verder heb je een rolmaat nodig en een potlood om alles netjes af te tekenen volgens de bouwtekening. Op die manier zet je de kerstboom heel snel in elkaar.

Je kerstboom nog mooier maken

Je kunt eenvoudig je steigerhout kerstboom er nog mooier uit laten zien door deze te verven. Doordat we met steigerhout te werk gaan is het aanbrengen van grondverf een vereiste voordat je het steigerhout verder gaat verven. Ook is het aanbrengen van diverse lichtjes en andere versieringen een goed idee om je steigerhout kerstboom nog mooier te maken. Voor andere kerstversieringen kijk dan eens hier. Laat je verrassen door het enorme aanbod.

De steigerhouten kerstboom bouwtekening bij Fred

En ja, ook de steigerhouten kerstboom bouwtekeningen van alle drie de vormen zijn te vinden in Freds Bouwtekeningenpakket. Dit bouwtekeningenpakket bestaat uit meer dan tienduizend verschillende bouwtekeningen die gebruikt kunnen worden om meer dan alleen een steigerhouten kerstboom te maken. Want vrijwel ieder meubel voor je huis of tuin is te maken met deze bouwtekeningen.

Je eigen bureau maken om er heerlijk aan te werken of toch een lange eettafel? Een loungebank voor in de achtertuin of toch een schommelstoel om lekker in uit te rusten? Jawel, ook dit zijn voorbeelden van bouwtekeningen die jij kunt vinden in dit immens grote bouwtekeningenpakket.

Meer ontdekken over het bouwtekeningenpakket van Fred?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhout kerstboom

Steigerhout kerstboom

De mooiste houten kerstboom maak je met goede bouwtekeningen

Heb jij nog leuk tips of adviezen om je kerstboom mooi te maken? Zet ze onder dit artikel ik ben benieuwd.