Home » Blog » Kippenhok » Bouwtekening kippenhok: Waarom een goede bouwtekening van een kippenhok noodzakelijk is.

Bouwtekening kippenhok: Waarom een goede bouwtekening van een kippenhok noodzakelijk is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een Bouwtekening kippenhok: Steeds meer mensen gaan opzoek naar een bouwtekening kippenhok. Een bouwtekening kippenhok helpt hen met het bouwen van hun kippenhok. Stap voor stap wordt het proces dat gevolgd dient te worden doorlopen. Zo kom je tot de beste resultaten en weet je zeker dat je niet overslaat.

Toch zijn er ook nog steeds mensen die de noodzaak van een bouwtekening kippenhok niet inzien. Dit is een grote fout hierdoor vergeet je heel gemakkelijk enkele stappen in het bouwproces. Om dit later weer te herstellen kost je veel geld en tijd. Een bouwtekening kippenhok kun je zien als een gids voor het bouwproces. Wat je ook vaak ziet is dat er lage kwaliteit kippenhok bouwtekeningen op de markt zijn. Wanneer je hiervan moet werken is de kans op fouten maken groot. Dit kost je uiteindelijk ook veel geld. Een kippenhok bouwen doe je daarom met goede bouwtekeningen. Kippenhokken zullen een stuk mooier worden en langer meegaan als jij ze zelf bouwt, zolang je natuurlijk de bouwtekeningen goed volgt. Want dat is belangrijk, zoals je hieronder ook zult lezen.

Voorkom een verkeerde grootte van je kippenhok.

Door goede voorbereidingen voorkom je dat je jouw kippenhok te klein bouwt. Denk als eerste na hoeveel kippen wil je gaan houden en wel ras. Elke ras heeft een bepaalde hoeveelheid vrije leefruimte nodig. Deze vrije leefruimte kun je opvragen bij de kippenleverancier. Deze vrije leefruimte moet echte vrije ruimte zijn. Dus broedhokken, een waterbak en een eetbakje tel je er extra mee op. Zet dit alles op papier en zoek daarna een kippenhok bouwtekening op die voldoet aan je eisen. Voldoende ruimte is voor de gezondheid van je kippen belangrijk.

Meet netjes alles uit wat je kippen ongeveer aan ruimte nodig hebben. Een vierkante meter per kip is echt het minimum, want je wilt wel dat je kippen een prettig leven hebben. Een klusser kan er eenvoudig voor zorgen met een kippenhok bouwtekening dat er een hok komt dat bij jouw aantal kippen past. Die klusser ben jij natuurlijk zelf, maar je moet dan nog wel even de handen uit de mouwen steken.

Voorkom verkeerde verlichting en ventilatie in je kippenhok.

Een bouwtekening kippenhok geeft je heel snel inzicht waar de ramen zitten. De locatie van de ramen zijn afhankelijk van het zonlicht. Dus op welke zijde staat het langste de zon. Verder is het ook van belang dat de kippen de mogelijkheid hebben om in de schaduw te zitten. De juiste locatie van de ramen zorgt er voor dat je maar minimaal of niet hoeft bij te verlichten. Dat scheelt jou weer elektriciteit en dus geld. Door de locatie van de ramen goed te kiezen is het ook gemakkelijk om de locatie van de ventilatie goed te kiezen. Dit kan door klapramen te gebruiken met gaas voor of een apart ventilatie deel toe te passen.

De ventilatie is dus erg van belang en zal deels op de kippenhok bouwtekening terugkomen. Het wordt verder niet specifiek besproken, maar het ontwerp is er al grotendeels op aangepast. De kippenhokken bouwtekeningen die je verder kunt vinden zijn allemaal op basis van dezelfde gedachte ontworpen: namelijk dat je een veilige plek voor je kippen maakt.

Voorkom een verkeerde locatie van je kippenhok.

Het hebben van een bouwplan en een bouwtekening kippenhok voorkomt dat je problemen krijgt met de bovenstaande 2 genoemde punten. De keuze van de locatie is afhankelijk van jouw erf indeling. Wanneer je een boerderij hebt dat is het gemakkelijker om het kippenhok op een goede locatie te krijgen dan wanneer je een kleine tuin hebt. In het laatste geval kun je er voor kiezen om elektrische verlichting aan te brengen. Een bepalende factor is: Wil je op je kippenhok kijken of juist niet.

Zoals je ziet komt er wel het een en ander bij kijken eer je elke dag een vers ei op je bord hebt. Een bouwtekening Kippenhok helpt je er een eind mee op weg.  Je eigen kippenhok maken kun je makkelijk zelf.

Hieronder zie je een van de kippenhokken uit het pakket met duizenden verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Zoals je ziet zijn het letterlijk stap voor stap instructies. 

Een kippenhok bouwen is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Daarom hebben wij voor jou een pakket met duizenden verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van kippenhokken maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, steigerhouten meubelen en nog veel meer.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

kippenhok met ren maken Kippenhok maken kippenhok bouwpakket kippenhok bouwtekening goedkoop kippenhok

Een bouwtekening kippenhok met goed bouwplan zorgen dat je niet faalt.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.