Home » Blog » Muur » Hoe kan ik een tussenwand maken?

Hoe kan ik een tussenwand maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dagelijks komen er weer klussers bij die besluiten hun eigen meubels te maken. Een tussenwand maken is natuurlijk geen meubel project, maar wel een voorbeeld van weer een project dat bewijst hoeveel we zelf wel niet kunnen doen. De tussenwand maken zal voor deze groep klussers soms nog te vroeg komen, maar mogelijk ook niet. Want dit tussenwand project is door iedereen uit te voeren indien de tekening goed gevolgd wordt. Hier is namelijk weergegeven wat er moet gebeuren, van A tot Z. Geen slordige bouwtekening waar je niets aan hebt. Nee, integendeel zelfs, een bouwtekening waarmee je een tussenwand kunt maken zonder problemen. Een bruikbare tekening met alle relevante informatie, dat is waar ik het straks nog verder over zal hebben. Ik vertel je nu eerst alles over een tussenwand maken en waar je rekening mee moet houden. Want de juiste voorbereiding is in dit geval zeer belangrijk.

De voorbereiding

Om te beginnen gaan we eerst de situatie goed bekijken. Waar moet de tussenwand komen en welke afmetingen heb je dan ongeveer nodig. Op basis van die informatie gaan we straks namelijk verder kijken. De bouwtekening vertelt je hoe je de tussenwand kunt maken, dus daar hoef jij je nu nog geen zorgen over te maken. De tussenwand maken zal straks volgens deze tekening verlopen.

De volgende stap is het vinden van de juiste bouwtekening, wat eenvoudig in mijn bouwtekeningenpakket te doen is. Hier kan je uit verschillende soorten bouwtekeningen kiezen voor dit project, dus bekijk de tekeningen goed voordat je start met het kopen van de materialen.

Want je ziet ook op de tekening voor een tussenwand maken staan welke materialen er nodig zijn. Deze materialen kan je vervolgens bij je lokale bouwmarkt aanschaffen of uit je eigen voorraad halen. Kijk eerst welke materialen al in jouw bezit zijn voordat je besluit om de materialen te kopen!

Ook kleine onderdelen als schroeven en dergelijke zijn weergegeven op de bouwtekening. Maar natuurlijk zie je ook staan wat de afmetingen van alle planken moeten zijn. Dit betekent dat je direct alles in de juiste maat kan laten zagen, wat ook weer bij je bouwmarkt kan of thuis. Kijk vooral even wat handig is, soms ben je goedkoper uit als je dit zelf doet.

Aan de slag met de tussenwand maken

Je kan waarschijnlijk niet wachten om te beginnen met je tussenwand maken. Dat is niet zo vreemd, want je kan al snel aan de slag als je met de bouwtekening gaat beginnen. Schaf alle benodigde materialen aan, investeer wat tijd in de uitvoering en je kan een prachtige tussenwand maken. Want vooral de uitvoering is belangrijk, als je netjes te werk gaat en goed op de afwerking let, zal je een prachtige tussenwand kunnen bouwen. De kosten zullen laag blijven als je zorgvuldig te werk gaat, aangezien materialen maar zelden vervangen hoeven te worden. Kostentechnisch is dit het slimste wat je kunt doen, waar veel Nederlandse klussers erg naar op zoek zijn.

Een tussenwand maken zal ook achteraf nog wat werk vereisen. De tussenwand moet wel netjes worden en daar zorg jij zelf voor. Je kunt dit onderdeel zelf invullen door bijvoorbeeld eerst een beschermende laag aan te brengen. Varieer en experimenteer om zo zelf op een prachtig project uit te komen!

De bouwtekening bemachtigen

Wil je starten met je tussenwand maken en vind je dat het allemaal wel lang genoeg heeft geduurd? Dan kan je via het Freds Bouwtekeningenpakket de bouwtekeningen downloaden voor onder andere een tussenwand maken. De tekeningen zijn namelijk onderdeel van Freds Bouwtekeningenpakket, het pakket dat je absoluut in de toekomst nog vaak gaat gebruiken. Want je wilt toch nog meer bouwen als je met dit project klaar bent?

Denk eens aan de bouw van je eigen bureau of boekenkast. Of juist het maken van een poppenhuis of hoogslaper voor je kind. Alles kan tegenwoordig zelf met Freds Bouwtekeningenpakket!

Meer ontdekken? Dat kan je hier doen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Tussenwand maken
Tussenwand maken

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Goed om te weten hoe ik een tussenwand kan realiseren. We willen een grote kamer namelijk opdelen. Ook ben ik aan het kijken welke opties ik heb voor systeemwanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.