Home » Blog » Muur » TV wand maken, doe-het-zelf uitleg hier!

TV wand maken, doe-het-zelf uitleg hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het ziet er geweldig uit en zorgt voor veel positieve reacties, een TV wand. Ik ken ondertussen aardig wat klussers die met mijn TV wand bouwtekening een onderdeel aan hun woonkamer hebben toegevoegd waar ze dolblij mee zijn. Een TV wand maken is het project van de komende jaren, aangezien de moderne televisies een plek verdienen om voor optimaal kijkgenot te zorgen. Maar kan iedereen een TV wand maken?

Voordat je begint, hoef jij je om deze vraag geen zorgen te maken. Iedereen kan een TV wand maken en dat zal verder geen hogere kennis van jou eisen. Dit is een voorbeeld van een doe-het-zelf project waar je gewoon met de tekening aan de slag moet gaan en je vanzelf ziet hoe makkelijk een TV wand maken wel niet is.

Ga jij ook aan de slag? Lees dan snel verder!

Wat moet ik weten voor het maken van een TV wand?

Natuurlijk zullen er nog wat punten zijn waar jij nog informatie over wilt hebben voordat je start. Zo is het handig om te weten wat er precies op een tv wand bouwtekening te vinden is. Kort gezegd, vind je op de tekening voor een TV wand maken het volgende;

 • Je ziet overzichtelijk de materialen staan die je moet vinden ofwel aanschaffen om de televisie wand te kunnen maken. Deze materialen zijn gespecificeerd en dus ook nog eens voorzien van de juiste afmetingen en types. Ook materialen als schroeven en beugels zijn netjes met de maten weergegeven.
 • Een duidelijke schets zodat je vooraf een wand maken kunt kiezen uit verschillende bouwtekeningen. Er zijn dus meerdere soorten TV wanden die je kunt maken en op basis van de schets kan jij vooraf een keuze maken.
 • Een zeer bruikbare handleiding met de werkinstructies waardoor je precies weet wat en wanneer gedaan moet worden. Iedere stap is duidelijk weergegeven, waardoor het maken van je TV wand een leuk en haalbaar doe-het-zelf project is!

De materialen zijn op eigen wens te verkrijgen. Vaak zie ik dat doe-het-zelvers ook al veel materialen in eigen bezit hebben alleen dit vaak niet beseffen. Door eerst na te gaan welke materialen je al hebt, kan je veel kosten besparen.

Natuurlijk ben je al vele malen goedkoper uit doordat je zelf de materialen koopt en je niet je TV wand laat maken. Je kunt echter nog goedkoper uit zijn door ook slim je materialen te verkrijgen. Een TV wand maken kan zo echt een top doe-het-zelf project worden!

TV wand maken stappenplan

De stappen voor het bouwen die je moet volgen om een goed resultaat te krijgen. Zelf aan de slag doe je door dit stappenplan te volgen.

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Voor je gaat bouwen is het van belang om met het volgende rekening te houden.

 1. Locatie bepalen
 2. Gewenste afmetingen
 3. Bouwtekening zoeken
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen

Wat is de gewenste locatie? Waar wil je dat de tv komt te hangen? Wat vind je een handig en ook een mooie plaats?

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

Wat zijn de gewenste afmetingen? Dit is afhankelijk van de afmetingen van je televisie zelf en ook van de beschikbare ruimte. Vind je het mooi om je hele wand te betimmeren of alleen het gedeelte waar je televisie hangt.

Stap 1.3: Bouwtekening zoeken

Zoek de gewenste bouwtekening erbij. Druk deze af. Dan zie je op de tekening een materiaallijst staan. Deze lijst gebruik je om je materialen te bestellen. Zo vergeet je niets.

Stap 1.4: Materialen bestellen

Voor het bestellen van de materialen is het van belang om dit even goed uit te zoeken. Je kunt via internet heel makkelijk alles uitzoeken. Zo kun je de aanbiedingen bekijken die er zijn. Je kunt op materialen enorm besparen wanneer je het goed uitzoekt. Het voordeel van via internet bestellen is dat je materialen thuis worden afgeleverd.

Stap 2: Bouwen

Druk de bouwtekening af. Leg deze op een tafel in de buurt of hang hem op aan de muur. Zodat je heel makkelijk kunt zien welke stappen je moet volgen. Zorg dat je alle gereedschappen in buurt hebt. Zo werk je het fijnste. Vervolgens volg je de tekening stap voor stap. Zo kan het niet misgaan.

Maak je geen gebruik van de bouwtekeningen doe dan het volgenden: Maak eerst een frame tegen de muur. Zet deze vast met behulp van high tack kit en slagspluggen. Schroef daar de planken tegen. Monteer daarna je tv.

Stap 3: Afwerken

Tenslotte is het belangrijk om de wand af te werken. Schuur het hout eerst glad. Schilder vervolgens de wand in de kleuren die je zelf het mooiste vindt. Misschien vind je houtkleur zelf het mooiste dan hoef je niets te doen. Al is het altijd wel slim om wat te doen tegen intrekkend vocht.

Waar wacht je nog op?

Je zal misschien bang zijn dat jouw versie van een TV wand maken er een stuk minder uitziet dan alle voorbeelden. Echter hoef je hier niet over na te denken, want deze voorbeelden zijn ook voortgevloeid uit bouwtekeningen. Je moet als klusser hier niet over twijfelen, je kunt gewoon aan de slag met als resultaat dat je snel ontdekt dat jij ook een prachtige TV wand kunt maken!

Wil je ook nu aan het werk? Dan ontdek je hieronder hoe je aan de bouwtekening komt!

Start nu met een TV wand maken en download de tekening!

Heeft het jou ook lang genoeg geduurd? Dan kan je nu de bouwtekening downloaden voor een TV wand maken en starten met dit geweldige project. De kosten zullen je waarschijnlijk zeer meevallen, want een op-maat TV wand laten maken kost tegenwoordig aardig wat.

Wees slim in het kopen van de materialen en volg vooral de bouwtekening zo goed mogelijk. Dan zal jij een TV wand maken waar je nog vele jaren van geniet.

De TV wand bouwtekening is onderdeel van het bouwtekeningenpakket van Fred. De verschillende tekeningen voor het maken van een TV wand zijn niet alleen. Ook voor het maken van kasten, stoelen, tafeltjes, bankjes en zelfs schuurtjes kan je gebruik maken van dit pakket. Echt alles is te vinden voor de leukste klussen. Benieuwd?

Op deze pagina vind je meer informatie!

tv wand maken
tv wand maken

Direct naar de bouwtekening te gaan en het bouwtekeningenpakket te downloaden?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. Hoi,

  Er staat “klik hier om naar de bouwtekening te gaan, en het bouwtekeningpakket te downloaden”…
  Maar er valt niks te klikken…. ?

  Hoe kom ik in bezit van deze bouwtekening?

  Groetjes,
  Martien

  1. Hoi Martien,

   Deze tekening kun je alleen in ons totale tekeningenpakket vinden.
   Dit tekeningenpakket kun je hier vinden: http://www.fredsbouwtekeningen.nl/

   Gelijk na aanschaf heb je toegang tot alle tekeningen. Via het ledengedeelte kun je deze tekening van de tv-wand downloaden
   Groeten Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.