Schutting zelf maken om je tuin te omheinen met een prachtig stukje houtwerk? Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres, want ik, Fred Schouten, ga jou helpen om een schutting zelf te maken zodat je niet meer naar de dure bouwmarkt hoeft om een kant-en-klare schutting aan te schaffen. Want een schutting zelf maken is namelijk eenvoudig en door iedere klusser eigenhandig uit te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is het juiste hout aan te schaffen, de bouwtekening nauwgezet te volgen en natuurlijk de schutting te plaatsen.

Omdat je natuurlijk voordat je aan het werk gaat wat basisinformatie nodig hebt, kan je dit artikel gebruiken om dat te doen. Zo lees je waarom je de bouwtekening nodig hebt om een eigen schutting te maken en waar je op moet letten tijdens het zelf maken van een schutting. Ook lees je meer over het onderhoud van de schutting zodat je voor langere tijd kunt genieten van je zelfgemaakte schutting.

Kan jij ook niet meer wachten om aan de slag te gaan met een schutting zelf maken? Lees dan snel verder!

Een schutting zelf maken met een bouwtekening van Fred

Toen ik zelf, alweer een jaar of twintig geleden, begon met het maken van tuinhuisjes en andere meubels had ik nooit verwacht dat de bouwtekeningen die ik maakte zouden uitgroeien tot het hulpmiddel van veel kennissen. Twintig jaar later, en behoorlijk wat doe-het-zelf projecten verder, ben ik duizenden bouwtekeningen verder en heb ik behoorlijk wat ervaring opgedaan om jou te helpen bij het maken van meubels. In dit geval een schutting zelf maken, een doe-het-zelf project dat jou niet alleen geld bespaart maar dat jou ook meer leert over het werken met bouwtekeningen.

Bouwtekeningen helpen je om te doen wat de lokale timmerman vroeger deed, het stapsgewijs bouwen van constructies en meubels. In een tijd waar het personaliseren van meubels niet meer mogelijk is omdat we alles kant-en-klaar kopen beginnen we weer zin te krijgen in het zelf maken van spullen, zoals meubels.

Aan de slag met een schutting zelf maken!

Een schutting zelf maken is een van de vele opties die jij hebt om zelf aan de slag te gaan met een doe-het-zelf project. De bouwtekening geeft je alle informatie die je nodig zal hebben om een schutting zelf te maken. Denk dan ten eerste aan de informatie omtrent de houtsoort die je voor de schutting het best kan gebruiken. Daarna is de informatie over de benodigde afmetingen van belang, waarmee jij het hout kan vervaardigen in de maten die jij nodig hebt om je schutting te maken. De volgende stap is het aanbrengen van het hout zodat je de schutting zelf kan maken. Ten slotte moet de schutting natuurlijk ook nog de grond in.

Er zijn meerdere bouwtekeningen te vinden die je bij de schutting zelf maken zullen helpen. Want ook de bouwtekeningen voor bijvoorbeeld een schutting deur of hoek zijn aanwezig in het bouwtekeningenpakket dat ik aan het einde van dit artikel bespreek. Met deze bouwtekeningen kan jij dus zelf een complete schutting maken. Het is dus niet meer nodig om onnodig veel uit te geven aan een kant-en-klare schutting, want een schutting maken doen we helemaal zelf!

Het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten

In het bouwtekeningenpakket van Fred vind je de bouwtekeningen om de schuttingpanelen, schuttingdeuren en hoeken te maken. Een complete schutting zelf maken is dus mogelijk met dit pakket, waar je trouwens nog eens tienduizend bouwtekeningen in zal vinden die het mogelijk maken om nog veel meer te maken.

Want met deze bouwtekeningen kan je voor in de tuin ook je complete meubilair van hout zelf maken. Of toch liever meubels voor in de woonkamer maken? Ook dat is mogelijk met deze bouwtekeningen. Een bank, tafel, stoel, salontafel, boekenkast en ga zo maar door, vrijwel alles is vanaf vandaag zelf te maken met deze bouwtekeningen.

Wil je nog meer ontdekken over de bouwtekeningen van Fred en aan de slag met een schutting zelf maken? Lees dan hier alles over het bouwtekeningenpakket van Fred klik hier!

schutting zelf maken

schutting zelf maken

Een schutting zelf maken is makkelijk met goede bouwtekeningen