Home » Blog » Steigerhout » Kan ik mijn eigen steigerhouten vloer maken?

Kan ik mijn eigen steigerhouten vloer maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ja, dat kan je zeker! Een steigerhouten vloer maken is namelijk best eenvoudig, als je de juiste steigerhouten planken kan vinden. Want je wilt natuurlijk wel dat de planken naadloos in elkaar passen. Het kost wel wat tijd om de planken vervolgens te bevestigen, maar het belangrijkste blijft dat je planken dezelfde lengtes en hoogtes zijn. Anders is het erg onprettig om over de vloer heen te lopen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een steigerhouten vloer maken brengt daarom wel veel risicofactoren met zich mee, maar het belangrijkste is dat je de juiste steigerhouten planken koopt. Ben je klaar om te leren hoe jij zelf een steigerhouten vloer kunt maken?

Waar moet ik bij het maken van een steigerhouten vloer op letten?

Ten eerste moet je natuurlijk zelf over de juiste gereedschappen beschikken om alles op maat te maken. De planken moeten op maat gezaagd worden en je moet van te voren uit tekenen hoeveel planken je nodig hebt. Het is natuurlijk zonde om vervolgens keer op keer op een neer naar de bouwmarkt te rijden om nieuwe planken te halen.

Om je vloer vorm te geven is het mooi om de planken symmetrisch te plaatsen. Zo zorg je dat het de vloer naadloze overgangen heeft, en het er niet slordig uit ziet. Een steigerhouten vloer maken moet verder met voldoende precisie gebeuren, om ervoor te zorgen dat de planken niet gaan schuiven. De planken kunnen vervolgens ook nog bewerkt worden. Een steigerhouten vloer maken zonder het een kleurtje te geven kan natuurlijk ook, maar veel klussers besluiten vaak toch om de vloer een witte tint te geven. Of jij dit zelf ook doet, ligt natuurlijk aan jouw eigen voorkeuren. Zolang je maar weet dat dit tot de mogelijkheden behoort.

Want hoelang gaat zo`n steigerhouten vloer mee?

Ook dit is volledig afhankelijk van hoe jij met de vloer omgaat. Als jij van plan bent de vloer regelmatig te onderhouden, kan de vloer zo tientallen jaren meegaan. Dit is allemaal afhankelijk van hoe je de vloer geplaatst hebt, en of je niet snel schade aan het steigerhout kan veroorzaken. Er zijn in de bouwmarkt vrij veel onderhoudsmiddelen te vinden waarmee jij je steigerhout in topconditie kan houden.

Ook een jaarlijkse verfbeurt kan geen kwijt. Let er wel op dat je waarschijnlijk een steeds dikkere laag verf op de steigerhouten vloer moet aanbrengen. Een steigerhouten vloer maken is alleen het begin, het onderhoud komt daarna er nog eens bij.

Kan ik ook steigerhouten meubels maken?

Ja, dit kan jij ook helemaal zelf! Het is namelijk totaal niet lastig om zelf steigerhouten meubels te maken, en het kost nog weinig geld ook. Je kan namelijk met steigerhout de mooiste meubels maken, zonder al echt veel ervaring te hebben. De voordelen van steigerhout zijn er te veel om nu op te noemen, maar mooi zijn meubels met steigerhout zeker. Maar dan heb je natuurlijk wel een bouwtekening nodig. En waar kan je die vinden? Gewoon hier bij Freds Bouwtekeningen!

Fred biedt jou namelijk de mogelijkheid om van zijn unieke bouwtekeningenpakket gebruik te maken. In dit pakket bevinden zich wel meer dan tienduizend bouwtekeningen waarmee jij van alles kan maken. Een nieuwe tuinbank of prieel bouwen? Met het bouwtekeningenpakket van Fred kan het!

Meer weten over het bouwtekeningenpakket van Fred? Of welke bouwtekeningen er allemaal in het pakket zitten? Klik dan nu hier!

Steigerhouten vloer maken
Steigerhouten vloer maken

Een steigerhouten vloer maken is heel gemakkelijk met de juiste tips

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Hoi
    Ik woon in Duitsland en ben helemaal op de smaak van Steigerhout gekomen.of het nu in de tuin is of in het huis

    Wil u tekening bekijken om te zien of ik er mee terecht kom om dan aansluitend het paket met tekeningen bij u te kopen

    Groetjes

    Patrick Damhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.