Home » Blog » Tafel » Steigerhout Eettafel zelf maken?

Steigerhout Eettafel zelf maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een steigerhout eettafel, het is een meubel waar velen meerdere honderden zo niet duizenden euro’s aan uitgeven. Ik raad jou echter aan zelf een steigerhout eettafel te maken, wat jou uiteindelijk vele euro’s gaat besparen. Ik weet hoe belangrijk het tegenwoordig is om zuinig met geld om te gaan en dat is ook de reden dat ik mijn bouwtekeningenpakket tegen een zeer fatsoenlijke prijs aanbied, waar je ook de bouwtekening voor een steigerhout eettafel in kunt vinden.

Het zelf maken van steigerhout eettafel is een leerzaam en bevredigend doe-het-zelf project. Toen ik zelf voor het eerst met steigerhout ging werken vroeg ik me af of deze goed bewerkbare houtsoort wel mooi zou staan in mijn huis. Na enkele weken begon ik steeds meer van mijn steigerhout eettafel te houden en nu eet ik er tien jaar later nog steeds dagelijks aan. Een steigerhout eettafel is een uitstekend project voor de doe-het-zelver van ieder niveau. Wat op het eerste gezicht als zeer uitdagend kan lijken, is in dit geval niet perse zo. Jij kunt namelijk door de bouwtekening te volgen een steigerhout eettafel maken waar jij ook vele jaren met plezier aan kunt dineren. Wil jij daarom je eigen steigerhout eettafel maken? Lees dan snel verder!

Je eigen steigerhout eettafel bouwen.

De bouw van een steigerhout eettafel gaat natuurlijk niet zonder netjes bij de basis te beginnen. Ten eerste moet je de juiste materialen aanschaffen waaronder het benodigde steigerhout. Voor het aanschaffen van het juiste steigerhout moet je eerst nagaan welke soort steigerhout het beste bij jou past.

Je hebt voor de bouw van je steigerhout eettafel de keuze uit twee soorten steigerhout, die je later zelf weer naar eigen wens kunt bewerken; gebruikt en nieuw steigerhout. Beide soorten steigerhout kennen vele voordelen en enkele nadelen ten opzichte van elkaar. Ten eerste moet je bij nieuw steigerhout rekening houden met een ietwat hogere prijs maar een veel betere verkrijgbaarheid dan gebruikt steigerhout. Ook is het verven van nieuw steigerhout eenvoudiger omdat het nog een stuk minder ruw is. Wil je daarom een wat minder ‘gebruikte’ steigerhout eettafel bouwen, dan is het slim te kiezen voor nieuw steigerhout.

Wil jij daarentegen juist een steigerhout eettafel maken met een ‘gebruikte’ vintage look? Dan is het slim om te kiezen om je steigerhout eettafel te bouwen met gebruikt steigerhout. Deze steigerhout soort is lastiger verkrijgbaar, omdat het natuurlijk eerst gebruikt moet zijn om onder de noemer gebruikt steigerhout te vallen. Gebruikt steigerhout is op diverse plaatsen te koop, maar je kunt het beste zoeken op websites als Marktplaats of Speurders. Als je echt heel snel aan gebruikt steigerhout voor je steigerhout eettafel wilt komen, raad ik je aan je lokale bouwplaats te bezoeken.

Kan ik het steigerhout voor mijn steigerhout eettafel ook nog verven?

Dat kan je zeker! In dit artikel over de vele verschillende verftechnieken die jij op hout kunt toepassen lees jij hoe jij je steigerhout er nog mooier uit kunt laten zien. Het voordeel hiervan is dat jij bijvoorbeeld je steigerhout eettafel er nog unieker uit kunt laten zien door de vele verschillende verftechnieken die jij kunt gebruiken.

Bouwtekening voor een steigerhout eettafel

Nu je weet wat je moet doen om je steigerhout eettafel te maken, moet je alleen nog de juiste bouwtekening vinden. Je hoeft gelukkig niet meer te zoeken, want deze bouwtekening vind je in mijn tienduizend bouwtekening rijke bouwtekeningenpakket. Met de bouwtekeningen uit dit pakket kan jij vrijwel alle meubels maken, waardoor het kopen van dure meubels eindelijk verleden tijd is.

Het bouwen van een steigerhouten loungebank voor in de achtertuin of een steigerhouten bed voor in de slaapkamer. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Klaar om je steigerhout eettafel te maken en wil je weten hoe jij aan dit bouwtekeningenpakket kunt komen? Klik dan nu hier!

steigerhout eettafel
steigerhout eettafel

Een eigen steigerhout eettafel maken doe je met een goede bouwtekening.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.