Home » Blog » Tafel » Een steigerhout salontafel maken, kan dat?

Een steigerhout salontafel maken, kan dat?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als je al wat vaker artikelen van mij hebt gelezen, dan weet je dat ik behoorlijk wat liefde voor steigerhout heb. De voornaamste reden van mijn liefde voor steigerhout, is het uiterlijk ervan. Steigerhout tilt vrijwel ieder meubel naar een hoger niveau en is nog met verschillende washes unieker te maken ook. Dat is tevens de reden dat ik een bouwtekening voor een steigerhout salontafel gemaakt heb. Ik was van mening dat je de mooiste salontafels het best kunt maken van steigerhout. Natuurlijk is het mogelijk om van eikenhout of bijvoorbeeld kersenhout een sublieme salontafel te maken, maar om de kosten laag te houden raad ik je in dit geval aan te kiezen voor een steigerhout salontafel. Wil je wat meer uitgeven voor het bouwen van een salontafel? Dan kan je in mijn bouwtekeningenpakket ook de bouwtekening voor een salontafel van vrijwel iedere andere houtsoort vinden.

Een steigerhout salontafel maken is voor de beginnende klusser al een goed project om mee te oefenen. De creatie van een steigerhout salontafel is doorgaans eenvoudiger dan een boekenkast en al helemaal dan een bed van steigerhout. Ook zijn de kosten doorgaans lager dan de productie van de wat omvangrijkere meubels. Ben jij helemaal klaar om je eigen steigerhout salontafel te maken? Lees dan snel verder!

Hoe maak ik zelf een steigerhout salontafel?

Je hoeft niet bang te zijn dat je in de knel komt met je tijd wanneer jij besluit om een steigerhout salontafel te maken, want het is één van de meubels die jij in korte tijd kunt maken. Je hebt over het algemeen ook maar weinig materialen nodig om je steigerhout salontafel te maken. Ten eerste is het van belang dat je de beschikking hebt over steigerhout. Gebruikt of nieuw steigerhout, het maakt niet uit, je kunt beide soorten steigerhout gebruiken. Een steigerhout salontafel van gebruikt steigerhout zal er iets ruwer uitzien, maar zal wel lagere kosten kennen. Nieuw steigerhout gebruiken zal voor een steigerhout salontafel zorgen die er een stuk nieuwer uitziet, en een ander voordeel van nieuw steigerhout is dat het zeer goed verkrijgbaar is.

Verder heb je de gebruikelijke materialen nodig, zoals een boor, schroeven en wat onderhoudsmaterialen zodat jij het steigerhout tenminste één keer per jaar kunt onderhouden. Met wat grondverf en beits kan jij de levensduur van het steigerhout een enorme boost geven. Ook is het wanneer jij deze onderhoudsmaterialen gebruikt mogelijk om je steigerhout salontafel buiten te plaatsen. Zo kan jij de steigerhout salontafel multifunctioneel inzetten!

Je steigerhout salontafel pimpen

Het is natuurlijk leuk om een steigerhout salontafel te maken. Maar het is nog veel leuker als jij een steigerhout salontafel maakt die niet lijkt om alle andere steigerhout salontafels. Jij kunt je eigen steigerhout salontafel van andere tafels laten onderscheiden door bijvoorbeeld het steigerhout te vergrijzen of het een white wash te geven. Ook is het natuurlijk mogelijk om je steigerhout salontafel in iedere andere kleur te verven. Hierdoor kan jij je steigerhout salontafel helemaal eigen maken!

Bouwtekening voor een steigerhout salontafel

Om een steigerhout salontafel te maken waar jij echt trots op kunt zijn, moet je natuurlijk wel in het bezit komen van een bouwtekening. De bouwtekening voor een salontafel van steigerhout kun je vinden in mijn bouwtekeningenpakket. In dit bouwtekeningenpakket zitten meer dan tienduizend bouwtekeningen verzameld die jij kunt gebruiken om je complete huis van zelfgemaakte meubels te voorzien.

Alle bouwtekeningen zijn gebruiksvriendelijk voor iedere soort klusser. Je vrijwel ieder meubel maken zolang jij maar voldoende motivatie hebt. Ben je klaar om te beginnen met bouwen? Klik dan nu hier en ontdek wat dit bouwtekeningenpakket allemaal voor jou kan betekenen!

steigerhout salontafel maken
Steigerhout salontafel maken

Zelf een steigerhout salontafel maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.