Home » Blog » Tafel » Tafel op maat maken met een bouwtekening

Tafel op maat maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Natuurlijk, het is ontzettend handig om een tafel of ander meubel te kopen en hier verder zelf niets aan hoeven te doen. Maar hoeveel tafels passen echt bij datgene wat we precies zoeken? Ik zat vroeger zelf altijd met het probleem dat ik geen tafel kon vinden met de juiste houtsoort of afmetingen en een tafel op maat was niet mogelijk bij de meubelzaak of zou duizenden euro’s kosten. Dat was ook de reden dat ik zelf besloot op mijn tafels te maken. Ik was namelijk destijds al actief als doe-het-zelver, maar had nog weinig ervaring met het zelf maken van meubels en bouwtekeningen waren nog maar nauwelijks beschikbaar. Een tafel op maat moest dus helemaal zelf gemaakt worden.

Het resultaat bleek uiteindelijk uitstekend te zijn en dat is ook de reden dat ik de tafel op maat bouwtekening tevens aan mijn bouwtekeningenpakket heb toegevoegd. In dit bouwtekeningenpakket vind je trouwens nog behoorlijk wat andere tafel bouwtekeningen, maar daar straks meer over. Ik vertel je namelijk eerst hoe jij zelf een tafel op maat kunt bouwen en waar je allemaal op moet letten. Het zelf maken van een tafel op maat gaat namelijk pas goed wanneer je goed let op een scala van aandachtspunten.

Je eigen tafel op maat maken

Wat ik zelf zo leuk vind aan het maken van een tafel op maat is dat het mogelijk is om binnen korte tijd een tafel te maken die precies aan mijn wensen voldoet. De ene keer maak ik weer een tafel met een houtsoort waar ik op dat moment verliefd op ben en de andere keer kies ik juist voor een enorme tafel gemaakt voor een budget prijs.

Een tafel op maat is iets wat jou in staat stelt om een tafel te maken die precies aansluit op jouw interieur. Het is bijna onmogelijk om een tafel te vinden die naadloos in je woonkamer past qua stijl en maat. Door zelf aan de slag te gaan met een tafel op maat kan jij je creativiteit volledig los laten gaan op dit doe-het-zelf project en al je kennissen met het resultaat verbluffen!

Er zijn diverse tafels die jij op maat kunt maken. Aan het einde van dit artikel kan je lezen welke tafels het meest worden gekozen om zelf te maken, echter is en blijft mijn meest gekozen tafel de grote eettafel. Ik eet graag met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd en dan is een goede grote eettafel op maat onmisbaar.

Het belangrijkste voordeel van het werken met een bouwtekening is dat jij de maten zelf naar verhouding kan laten toe en af nemen, zolang de maten procentueel maar hetzelfde van elkaar blijven afwijken. Dat betekent dat het mogelijk is om een tafel zo groot of klein als je zelf wilt te maken.

Je kunt beginnen met het maken van kleinere tafeltjes voor je woonkamer of meteen starten met een grote eettafel op maat. Afhankelijk jouw budget zijn er vervolgens veel keuzes te maken betreffende de houtsoort. Want van steigerhout tot eikenhout, vrijwel iedere houtsoort kan worden gebruikt om de tafels van te maken. Ik raad je aan om gewoon aan de slag te gaan om je eigen tafel op maat te maken!

Bouwtekening tafel op maat bij Fred

In het begin van dit artikel kon je het al lezen, de tafel op maat bouwtekening is in mijn bouwtekeningenpakket samen met duizenden andere bouwtekeningen te vinden. En wees niet bang dat je maar één specifieke tafel op maat met mijn bouwtekeningenpakket kan maken, want er zijn tientallen verschillende bouwtekeningen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Veel gekozen bouwtekeningen voor een tafel op maat zijn;

  • Grote eettafel bouwtekening
  • Picknicktafel bouwtekening
  • Kloostertafel bouwtekening
  • Salontafel bouwtekening
  • Koffietafel bouwtekening
  • Tuintafel bouwtekening

Behalve de bovenstaande bouwtekeningen zijn er ook nog zat andere bouwtekeningen voor jouw nieuwe tafel op maat te vinden. En natuurlijk kan je bouwtekeningen vinden voor het maken van andere meubels zoals stoelen voor je tafel, bank voor in de woonkamer of een bed van hout in de slaapkamer. Vrijwel alles is mogelijk met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket!

Meer te weten komen over Freds Bouwtekeningen? Lees er dan hier meer over!

Tafel op maat
Tafel op maat

Een tafel op maat maken is met een goede bouwtekening is het makkelijk

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.