Home » Kasten » Boekenkast bouwtekening krijgen? Kijk hier!

Boekenkast bouwtekening krijgen? Kijk hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Boekenworm of niet, een boekenkast moet in iedere woonkamer of studeerkamer terug te vinden zijn. Het laat niet alleen ons intellect zien maar is ook een weergave van onze invloeden in het dagelijks leven. Een boekenkast bouwtekening is helaas niet iets wat je in je boekenkast kunt plaatsen. Wat je er wel mee kunt doen, is een boekenkast maken. Je hoort het goed, je kunt met de boekenkast bouwtekening zelf een kast maken waar jij al je boeken in opbergt. En dat is helemaal niet ingewikkeld, want diezelfde tekening helpt je bij iedere stap.

Als je lekker aan het werk gaat met dit project ben je voor je het weet opeens een boekenkast rijker. De kosten zijn uitzonderlijk laag en je hoeft geen kast te kopen bij een meubelgigant. Nee, met de boekenkast bouwtekening kan jij zelf aan de slag.

Snel verder met het maken van een boekenkast? Ga dan snel verder!

Dus jij wilt een boekenkast maken?

Ben jij van plan om zelf aan de slag te gaan met een boekenkast, dan is de boekenkast bouwtekening onmisbaar. Maar waarom heb je een boekenkast bouwtekening eigenlijk zo hard nodig? Kan je niet zonder zo’n tekening aan de slag?

Naar mijn mening niet, want je kan niet zonder de juiste stappen, informatie over de materialen en schetsen een goede boekenkast bouwen. Wat de boekenkast bouwtekening zo bijzonder maakt is dat je echt alle informatie die je nodig hebt ook opeens binnen handbereik hebt.

Om te beginnen natuurlijk alle materialen en afmetingen. Je leest namelijk op de boekenkast bouwtekening welke materialen er nodig zijn. En om het je nog makkelijker te maken, zie je van alle soorten materialen de afmetingen staan. Dus dan weet je in welke maten je de planken moet kopen en wat voor soort schroeven er zelfs nodig zijn. Dat maakt het maken van een kast voor je favoriete boeken een stuk makkelijker toch? De boekenkast bouwtekening gaat jou bij alles helpen en dat kan soms aardig wat geld besparen.

De kleinste foutjes die klussers zonder een boekenkast bouwtekening kunnen namelijk al goed zijn voor aardig wat extra kosten. Weer nieuwe planken nodig om de kapotte planken te vervangen of je kan zelfs de complete kast weggooien, want stabiel is je kast niet. Daarom is een bouwtekening onmisbaar voor een project zoals dit!

En hoe gaat het bouwen dan verder?

Het bouwen van de kast met de boekenkast bouwtekening is door iedere Nederlander die een bouwtekening kan volgen goed te doen. Controleer iedere keer of je de juiste stappen hebt gevolgd zodat je precies weet wat je moet doen. Gebruik de schets om in te schatten of de boekenkast overeenkomt met jouw wensen en anders kan je altijd nog een andere boekenkast bouwtekening kiezen (ik heb namelijk verschillende tekeningen waarmee je boekenkasten kan maken voor je ;-)).

De bouw hoeft dus absoluut geen probleem te zijn, zolang de bouwtekening maar goed gevolgd wordt. Let goed op de stappen en wijk vooral niet zomaar van de bouwtekening af. Dan hoeft het maken van de kast voor jou geen probleem te zijn!

In het bezit komen van de boekenkast bouwtekening

En dan gaan we beginnen met het bouwen van de boekenkast! De boekenkast bouwtekening heb ik voor je geplaatst in mijn bouwtekeningenpakket. De duizenden bouwtekeningen die je in dit pakket kunt vinden helpen je stuk voor stuk met het maken van prachtige meubels, waaronder een boekenkast. De boekenkast bouwtekening is er in verschillende vormen en maten te vinden, zodat je ook nog diverse soorten kunt maken.

De vele andere bouwtekeningen stellen jou weer in staat om andere meubels te maken, zoals een bureau, kloostertafel of zelfs een hoogslaper. Slechts een greep uit de vele bouwtekeningen die je zou kunnen gebruiken.

Waar wacht je nog op? Lees hier alles over dit bouwtekeningenpakket en begin met de boekenkast bouwtekening!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

boekenkast bouwtekening
boekenkast bouwtekening

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Kopen of zelf maken?

Zit je te twijfelen wat je moet doen? Zelf aan de slag gaan of toch liever een boekenkast kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen.

 1. Snel in huis mits op voorraad. (anders lange levertijden)
 2. Geen gereedschap en bouwtekening nodig.
 3. Makkelijk.

Nadelen van kopen.

 1. Erg duur.
 2. Beperkt wat afmetingen betreft.
 3. Kwaliteit kan erg tegenvallen.
 4. In sommige gevallen kan de levertijd lang oplopen tot wel 3 maanden.

Waar kun je het beste een boekenkast kopen?

Wil je graag een boekenkast kopen dan kun je dit bij verschillende soorten bedrijven doen. Zo kun je naar een woonboulevard gaan. Qua keuze heb je daar best wat mogelijkheden. Het nadeel is echter wel dat de levertijden lang zijn. De garanties en kwaliteit slecht. Alles wordt uit lage lonen landen geïmporteerd en dat geeft wel eens kwaliteitsproblemen. Van een kennis ooit vernomen dat er hardhout was beloofd. Toen het aan kwam bleek het erg zacht hout te zijn dat niet bestand was tegen een stootje.

Het is daarom slim om daar niet heen te gaan. Zelf kijk ik liever online en wel bij de beste webwinkel met de beste garanties en voorwaarden. Kijk hier.

De voordelen van zelf maken.

 1. Elke gewenste afmeting zonder extra kosten.
 2. Goedkoop.
 3. Beste kwaliteit.
 4. Snel te maken.
 5. Veel voldoening.
 6. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Er is wat tijd nodig om het te maken.
 2. Een boekenkast bouwtekening is wel erg handig. Zoals je hebt kunnen lezen hebben we daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.