Home » Kasten » Zelf een kast maken met Freds Bouwtekeningen!

Zelf een kast maken met Freds Bouwtekeningen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als bouwtekeningenkoning van Nederland ben ik van mening dat iedere Nederlander zijn eigen meubels moet maken. Nu is dit misschien een ietwat onrealistisch beeld om dit van iedere Nederlander te vinden, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is. Want iedere Nederlander zou zelf meubels moeten kunnen maken met mijn bouwtekeningen. De bouwtekeningen zijn namelijk zo duidelijk dat wat voor niveau doe-het-zelver je ook bent, jij je eigen meubels kunt maken. Zo is ook zelf een kast maken mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Je kunt namelijk verschillende kasten maken met deze bouwtekeningen. Zelf een kast maken is nog nooit zo eenvoudig geweest, en dat merk je meteen als je begint het met bouwen van je eigen kast.

Van het maken van je eigen boekenkast tot het maken van een kast waar jij je kostbare bezittingen in opbergt. Je vind in dit pakket voor vrijwel ieder doeleinde een bouwtekening die jij voor de realisatie van je nieuwe kast kunt gebruiken. Een kast zelf maken is op deze manier eindelijk mogelijk op de manier zoals jij dat graag ziet. Wil jij zelf een kast maken? Ga dan snel verder met het lezen van dit artikel en steek je armen maar alvast uit de mouwen, want we gaan aan de slag!

Wat voor kasten kan ik zelf maken? En hoe?

Je bent er ondertussen wel achter dat je dus behoorlijk wat verschillende soorten kasten kan maken met de bouwtekeningen. Jij kan aan de slag met het maken van een boekenkast, tv-kast en nog tal van andere kasten die jij helemaal zelf kunt maken. Wat het belangrijkste is bij het maken van een kast, is dat jij bepaalt met welke houtsoort je aan de slag gaat. Je hebt hierin behoorlijk wat keuze, want vrijwel iedere houtsoort is mogelijk voor het zelf maken van een kast. Waar ik je vooral op wil wijzen is het vroegtijdig aanbrengen van grondverf wanneer jij kiest voor een houtsoort zoals steigerhout of grenen. Deze houtsoorten gaan veel langer mee wanneer jij deze vroegtijdig voorziet van grondverf. Een kast zelf maken waar jij jaren van kunt genieten is op deze manier mogelijk.

De bouwtekeningen zijn logischerwijs voorzien met kasten met vaste indelingen. Jij kunt, omdat je zelf een kast maakt, hier zelf van afwijken. Dit brengt helaas wel enkele risico’s met zich mee, omdat de bouwtekeningen zich baseren op een constructie die een bepaalde betrouwbaarheid met zich meebrengt. Indien jij ervoor kiest om een andere indeling te maken, kan de constructie onbetrouwbaarder worden. Dat betekent niet dat je niet moet proberen te experimenteren met het hout, want is natuurlijk waarom we allemaal doe-het-zelven zo leuk vinden. Probeer vooral een kast zelf te maken die precies past bij jouw behoeften. Zo kan je een kast maken waar je echt trots op kunt zijn.

Bouwtekening om een kast zelf te maken

Een kast zelf maken met een bouwtekening is wat naar mijn mening de meest logische stap is in het bouwproces. Je kunt zonder bouwtekening ook een kast maken, maar de kans dat het zelf maken van een kast dan fout gaat, is doorgaans vrij hoog. De bouwtekening vertelt jou meer over de benodigde afmetingen van de diverse houten planken en de wijze waarop jij de kast in elkaar moet zetten. Zelf een kast maken is zo een stuk makkelijker en kost ook nog eens minder tijd én geld. Vooral omdat de kans op foutjes een stuk kleiner wordt.

De bouwtekeningen voor de verschillende kasten zijn allemaal te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar je nog eens tienduizend bouwtekeningen in kunt vinden. Bouwtekeningen om ook de rest van de meubels voor je huis mee te maken.

Wil je meer over dit bouwtekeningenpakket te weten komen en nu beginnen met zelf een kast te maken? Klik dan hier om nog meer te weten te komen over het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten!

zelf een kast maken
zelf een kast maken

Zelf een kast maken is gemakkelijk met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.