Home » Kasten » Boekenkast op maat maken? Dat doe je natuurlijk helemaal zelf!

Boekenkast op maat maken? Dat doe je natuurlijk helemaal zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ik ben alweer behoorlijk wat aantal jaren bezig om mijn trouwe volgers van bouwtekeningen te voorzien waarmee zij hun eigen meubels kunnen maken. Toen ik zelf begon als timmerman had ik nooit verwacht dat zoveel mensen mijn bouwtekeningen zouden downloaden en ook echt daadwerkelijk zouden gebruiken. Daarom ben ik ook nu nog bezig met het steeds toevoegen van nieuwe bouwtekeningen, zo ook de bouwtekening voor een boekenkast op maat. Het voordeel van een boekenkast op maat is namelijk dat jij een boekenkast kunt maken die perfect past in de ruimte die jij tot je beschikking hebt.

Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een boekenkast op maat waarvan jij zelf de indeling kunt bepalen zodat jij een boekenkast kunt maken waar jij precies zoals jij dat voor ogen hebt je spullen kunt plaatsen. Het maken van een boekenkast op maat is voor iedere doe-het-zelver en hobbyist mogelijk. De bouwtekening geeft duidelijk weer wat er gedaan moet worden om je nieuwe boekenkast op maat te realiseren. Iedere stap is weergegeven op de bouwtekening en ook de afmetingen ontbreken natuurlijk niet, je weet dus precies hoe jij je hout kan omvormen tot een prachtige boekenkast op maat. Klaar voor meer? Lees dan snel verder!

De eerste stappen voor een boekenkast op maat

Je bent waarschijnlijk met een reden op zoek gegaan naar de beste manier om een boekenkast op maat te maken omdat je opzoek bent naar een boekenkast met afmetingen zoals je deze nergens anders kunt vinden. Het voordeel van het zelf maken van een boekenkast is juist dat jij zelf invloed hebt op het eindresultaat en dat je dus een boekenkast kunt maken die perfect bij jouw wensen past.

Voordat je begint met het maken van je boekenkast op maat moet je wel zeker weten dat de afmetingen die jij voor de boekenkast op maat wil gaan gebruiken ook echt kloppen. Meet alles nog even een keer goed na om er zeker van te zijn dat jouw boekenkast op maat ook echt in je beschikbare ruimte past.

Het is ook handig om van te voren te bepalen welke wijzigingen jij ten opzichte van de boekenkast op maat bouwtekening wil zien. Wil jij bijvoorbeeld extra indelingen voor je boekenkast zodat je nog meer boeken in je boekenkast kan opbergen? Of wil je misschien een extra verdieping maken om andere spullen in op te bergen? Of wil je zelfs een lade toevoegen? Dan is het logischerwijs handig als je dit van te voren al besluit zodat je zeker weten een mooie boekenkast op maat kunt maken.

Over de houtsoort hoef jij je niet druk te maken, want er zijn bijna geen houtsoorten die niet te gebruiken zijn voor jouw nieuwe boekenkast. Echter is niet iedere houtsoort even makkelijk en betaalbaar. Verdiep je daarom goed in de verschillende houtsoorten voordat jij overgaat tot de aanschaf van het hout. Want sommige houtsoorten kunnen een stuk lastiger mee te werken zijn dan andere houtsoorten. Ook heeft de ene houtsoort een andere vorm van onderhoud nodig dan een houtsoort als steigerhout.

Je bouwt je boekenkast op maat natuurlijk met een bouwtekening waar jij alle belangrijke informatie op kunt vinden. Waar je deze informatie kunt vinden lees je in de laatste alinea van dit artikel!

Bouwtekening voor je boekenkast op maat

De boekenkast op maat bouwtekening is er om je van belangrijke informatie te voorzien omtrent de bouw van jouw nieuwe boekenkast. Zo lees je op de bouwtekening precies welke afmetingen de verschillende planken voor je boekenkast moeten hebben. Ook ontdek je hoe de boekenkast op maat uiteindelijk in elkaar gezet moet worden zodat je een stabiele boekenkast kan creëren.

Je kunt behalve een boekenkast bouwen nog met veel meer andere doe-het-zelf projecten aan de slag wanneer jij in het bezit bent van dit bouwtekeningenpakket.

Het is namelijk mogelijk om voor binnen- en buiten een enorm aantal verschillende meubels te maken. Met meer dan tienduizend bouwtekeningen stelt Freds Bouwtekeningenpakket jou namelijk in staat om de mooiste meubels helemaal zelf te maken. Top toch?

Wil je meer te weten komen over Freds Bouwtekeningenpakket? Ontdek dan hier hoe jij dit pakket kunt bemachtigen en klik hier!

Boekenkast op maat
Boekenkast op maat

kast maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.