Home » Kasten » TV kast maken, doe jij zelf!

TV kast maken, doe jij zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wat is er fijner naar een televisie kijken die staat in een TV kast die jij helemaal zelf gemaakt hebt? Helemaal niets! Daarom raad ik je aan om je eigen TV meubel te maken, dan kan jij namelijk zelf een prachtig meubel toevoegen aan je huis tegen een scherpe prijs. De kosten van het maken van een TV kast zijn laag, waardoor ik je kan aanraden dit te doen. Een TV meubel kost bij de gemiddelde meubelzaak meer dan duizend euro, maar als jij dit zelf doet betaal je maar een fractie van dit bedrag.

Een TV kast maken is niet lastig, het kost alleen tijd. De bouwtekening geeft je de informatie die je nodig hebt, zoals de wijze waarop de TV kast in elkaar moet worden gezet en welke afmetingen het hout behoort te hebben. Ook lees je met welke houtsoort jij het best de TV kast kunt maken, zo weet je precies wat je moet doen om succesvol een TV kast te bouwen!

Meer informatie krijgen over het maken van een TV-kast? Lees dan snel verder!

Je eigen TV kast maken

In het begin zal het even wennen zijn, maar je eigen TV kast maken is een intensief doe-het-zelf project waar jij ook veel tijd in moet stoppen. Ik ben van mening dat je als doe-het-zelver ieder meubel kan maken dat je zou willen, zolang je maar voldoende motivatie hebt.

Je kunt verschillende TV kasten met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Zo kan je een TV kast met meerdere vakken maken of juist een TV kast maken die precies de indeling krijgt die jij zou willen. Het is allemaal mogelijk wanneer jij besluit om je eigen TV kast te maken.

Waar moet je op letten?

Bij het maken van een TV kast moet je van te voren controleren hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt voor je nieuwe TV kast. Meet vooral ook de hoogte op, veel beginnende doe-het-zelvers komen er namelijk later achter dat de TV kast die zij willen maken hoger is dan ze dachten waardoor de TV kast dus niet past.

Ook kan het leuk zijn om de TV kast te maken in een kleur die bij je overige interieur past. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om je TV kast een verfwash te geven, bijvoorbeeld een white of grey wash. Dit geeft je de mogelijkheid om een TV kast te maken die perfect past bij jouw wensen.

Stappenplan

De volgende drie stappen zijn van belang voor het maken van een goed TV-meubel

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Naast het kijken naar de gewenste locatie en beschikbare ruimte is het ook belangrijk om verder te kijken. Stel jezelf de vraag: Wat past het beste je past. Wat past het beste in je woonkamer? Maak als daarna pas de keuze welk houtsoort je voor wil gaan. Je zoekt dan de gewenste tekening erbij. Druk deze af. Op de tekening zie je een materialenlijst staan. Dit is ideaal om je bestelling te kunnen plaatsen.

Je kunt bij het bestellen van de materialen best aardig wat geld besparen door te vergelijken via internet. Wat kost waar wat. Soms levert het echt veel op om niet alles op één plaats te bestellen. Soms heb je kortingsacties ook ideaal om gebruik van te maken.

Stap 2: Bouwen

Nu je de materialen binnen hebt kun je aan de hand van de bouwtekening stap voor stap alles in elkaar kunt schroeven. Werk altijd op een vlakke vloer. Een vlakke vloer zorgt er voor dat je een goede basis hebt. Zorg dat je de gereedschappen in de buurt zijn. Werk heel nauwkeurig daar heb je veel gemak van.

Stap 3: Afwerken

Nu is het belangrijk om je tv-meubel nog goed af te werken. Schuur het hout heel glad. Zodat je geen splinters in je vingers krijgt. Schilder daarna het hout in de gewenste kleur. Kies altijd voor een RAL kleur zodat je het hout later altijd nog kunt bij schilderen zonder dat je kleurverschil ziet. Je hebt kleurenwaaiers die je kunt lenen en daarmee kun je kijken wat de beste kleur is ten opzichte van je huidige meubelen. Begin altijd met een goede grondverf. Het kan handig zijn om alvast een grondverf in de gewenste kleur te kiezen.

TV Kast bouwtekeningen nodig?

De TV-kast bouwtekening is samen met nog ruim tienduizend ontzettend handige bouwtekeningen te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Met de bouwtekeningen uit dit pakket kan jij de mooiste meubels maken. Een TV-kast maken is niet lastig, maar zoals ik je al vertelde is het volgen van de bouwtekening uiterst belangrijk. Iedere stap helpt je weer wat dichterbij van het succesvol bouwen van je TV kast.

Je kunt overigens nog veel meer meubels maken dan alleen een TV kast, want ook het maken van meubels voor in de tuin en andere plekken in je huis is mogelijk.

Een goed voorbeeld is de grote eettafel in de woonkamer met bijbehorende stoelen en het schuurtje voor in de achtertuin. Veel beginnende doe-het-zelvers kiezen voor dit bouwtekeningenpakket omdat zij gaandeweg steeds meer leren over het zelf bouwen van meubels, en jij kunt dit ook doen. Voor de meest gevorderde doe-het-zelver tot de doe-het-zelver die nog nooit wat gebouwd heeft, in dit pakket zitten bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelver.

Wil je meer te weten komen over het maken van meubels zoals een TV meubel maken? Dan kan je hier meer lezen over het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

TV-kast maken
TV-kast maken

Zelf een Tv kast maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Kopen of maken?

Twijfel je nog over kopen of zelf maken? Beide heeft zijn voor en nadelen. Daarom goed om ze hier nog op een rij onder elkaar te hebben.

Voordelen kopen

 1. Snel binnen
 2. Geen bouwtekening nodig
 3. Gereedschappen heb je niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Matige kwaliteit
 3. Beperkte variatie

Waar kun je het beste kopen?

Kies je ervoor om je tv-meubel te kopen let er dan op dat je kiest voor een goede kwaliteit. Je kunt op verschillende plaatsen kopen.

 1. Meubelzaken en meubelboulevards
 2. Bouwmarken
 3. Online

Meubelzaken en meubelboulevards

Je hebt hier bij elkaar heel wat winkels zitten waar je kunt kiezen uit het aanbod. Het voordeel is dat je persoonlijk contact hebt met de verkopen. Dit is echter ook gelijk het nadeel want de verkoper wil uiteraard altijd de producten uit die winkel verkopen. Wil je eerlijk advies dan ben je daar niet altijd op de juiste plek. Soms wel maar vergeet niet dat de meeste verkoper een goede communicatie training hebben gehad maar geen echte product kennis hebben. De uitzonderingen daar gelaten.

Bouwmarkten

De bouwmarkten hebben over het algemeen een goede product kennis. Het nadeel is echter wel dat er niet veel variatie is. Je vind ze vooral in de grotere bouwmarkten.

Online

Dit is verreweg de beste optie. Waarom is online de beste optie. Je hebt veel keuze uit verschillende bedrijven. Via Google heb je echter wel het probleem dat de keuze zo groot is uit verschillende bedrijven. Je weet lang niet altijd waar je nu echt goed kunt winkelen. Wat is een betrouwbare winkel? Keurmerken geven er wel wat van aan maar lang niet alle keurmerken zijn betrouwbaar.

Daarom hebben we eens gekeken welke winkel nu aan alle goede voorwaarden voldoet. Dus welke winkel levert kwaliteit en heeft ook goede voorwaarden wat garantie en levering betreft. Deze kun je hier vinden

De voordelen van maken

 1. Beste kwaliteit want die heb je zelf in de hand
 2. Onbeperkt wat afmetingen betreft
 3. Veel variatie ook dit heb je zelf in de hand
 4. Goedkoop
 5. Gereedschappen heb je al in huis

Nadelen van maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt maar dit is wel heel minimaal
 2. Er is een bouwtekening nodig. Hiervoor hebben wij de oplossing dat heb je kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Heb je aanvullingen voor dit artikel zet dan je reactie onder dit bericht. Wij zijn daar altijd heel blij mee

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.