Home » Kasten » Houten boekenkast maken

Houten boekenkast maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ben jij al een fan van meubels met hout maken? Dan kan je nu met mijn bouwtekening een houten boekenkast maken. Want een kamer is pas af als je een mooie boekenkast in jouw bezit hebt! Maar een boekenkast maken kost wat meer tijd dan veel klussers denken. Een simpele houten boekenkast maken is natuurlijk niet zo heel veel werk, maar de klussers onder ons willen natuurlijk geen simpele boekenkast maken maar een hele bijzondere. Ik was destijds van dezelfde mening en ik heb toen gekozen om zelf een bouwtekening voor een boekenkast te maken.

Omdat ik zelf geen goede bouwtekening kon vinden, heb ik er zelf een gemaakt. Een goede boekenkast moet naar mijn mening bestaan uit een stabiele constructie in combinatie met het juiste hout. Dat betekent dus ook dat ik jou het advies geef om een houten boekenkast te maken van hout van wat hogere kwaliteit. Hierdoor kan je veel meer van je houten boekenkast genieten omdat deze veel langer meegaan. Mijn advies is dan ook te kiezen voor een boekenkast van eikenhout. Zo kan jij meteen in één keer een prachtige houten boekenkast maken! Wil je weten hoe je dit zelf kunt doen? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik zelf snel een mooie houten boekenkast maken?

Een prachtige houten boekenkast maken kan je door nauwgezet de bouwtekening te volgen. Deze bouwtekening vertelt jou namelijk stap voor stap hoe jij de houten boekenkast in elkaar kunt zetten. Door deze stappen na te leven kan jij binnen enkele uren al klaar zijn met het bouwen van je eigen boekenkast. Je kan zelfs nog extra vakken en ‘etages’ aan je boekenkast toevoegen waardoor je jouw boekenkast nog meer kan personaliseren. Hierdoor kan jij jouw boekenkast zo indelen dat jij al je boeken er in kwijt kunt. De tijden van het betalen van honderden euro’s zijn voor een houten boekenkast van bijvoorbeeld eikenhout zijn voorbij. Want nu kan jij dit helemaal zelf!

Een eikenhouten boekenkast bewerken

Natuurlijk is het ook nog leuk als je na het maken van je houten boekenkast deze ook nog verder personaliseert. Dit kan jij doen door de boekenkast te bewerken met bijvoorbeeld verf. Je kunt je kast verven in iedere kleur zodat jouw houten boekenkast zich van alle andere boekenkasten kan onderscheiden. Ook kan je deurtjes aan de onderkant van de boekenkast aanbrengen zodat jij een houten boekenkast kunt maken die ook nog eens multifunctioneel is. Kortom, je kan ontelbaar veel dingen doen om jouw kast er nog mooier uit te laten zien!

Bouwtekening houten boekenkast

Een houten boekenkast maken kan natuurlijk alleen écht goed met een duidelijke bouwtekening. En ik kan je iets verklappen, want deze bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket! In dit bouwtekeningenpakket kan je meer dan tienduizend bouwtekeningen vinden die jij kan gebruiken voor al je bouwdromen. Zo kan je behalve een houten boekenkast maken ook nog duizenden andere constructies en meubels maken. Je kan je eigen TV meubel maken of zelfs je eigen prieel bouwen. Kortom, je bent met mijn bouwtekeningenpakket nog behoorlijk wat jaren bezig voordat je hierop uitgekeken bent.

Ben je klaar om meer te leren over dit bouwtekeningenpakket? Of wil je weten welke meubels jij allemaal met dit pakket kunt maken? Klik dan nu hier en begin direct met bouwen!

Houten boekenkast maken
Houten boekenkast maken met het juiste gereedschap

Zelf je eigen Houten boekenkast maken? Met de juiste bouwtekeningen is het heel gemakkelijk.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

 

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.