Home » Blog » Bed » Doe-het-zelf hoogslaper maken? Ontdek hier hoe!

Doe-het-zelf hoogslaper maken? Ontdek hier hoe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Je betaalt tegenwoordig al snel behoorlijk wat geld voor een nette hoogslaper voor je kind of logees. Om geld te besparen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten is het slim om je eigen hoogslaper te maken. Dit kan zijn in combinatie met een bureau of kaal, dit is natuurlijk afhankelijk van jouw beschikbare ruimte en budget. Een hoogslaper is namelijk uitstekend voor het creëren van de ultieme logeerkamer.

Een hoogslaper maak je niet zomaar, je moet namelijk diverse factoren goed in de gaten houden. Ten eerste moet de beschikbare ruimte goed uitgemeten worden zodat je zeker weet dat de hoogslaper die jij zou willen maken ook echt past. Een andere factor is de veiligheid van de hoogslaper, als we namelijk meubels maken waar mensen op liggen is het belangrijk dat we ook echt een meubel maken dat veilig en betrouwbaar is. Hoe jij dit kunt doen ontdek je verderop in dit artikel.

Jij kunt je hoogslaper maken middels een bouwtekening speciaal gemaakt voor een hoogslaper. Deze bouwtekening vertelt je alle belangrijke informatie die jij nodig hebt om succesvol een hoogslaper te maken. Ook is het mogelijk om meerdere hoogslapers te maken om zo meerdere mensen te laten overnachten. Wil jij echt groots uitpakken? Dan zijn de hoogslaper bouwtekeningen natuurlijk ook te gebruiken voor het creëren van je eigen hostel.

Belangrijke veiligheidspunten voor een hoogslaper

Omdat we het hebben over een meubel om op te slapen, is de betrouwbaarheid van de constructie cruciaal. Daarom raad ik je ook absoluut niet aan om een hoogslaper te maken zonder de juiste bouwtekening. De bouwtekening is er namelijk vooral om je te helpen bij het ontwikkelen van een robuuste en betrouwbare constructie. Je hoeft niet zozeer enorme pilaren te plaatsen, maar het is wel belangrijk dat jij de stappen weergegeven op de bouwtekening nauwgezet volgt.

De veiligheid voor je hoogslaper zal ook op andere aspecten benadrukt moeten worden, zoals bij het schuren van het hout. Je moet namelijk het hout meerdere malen zeer intensief schuren zodat je zeker weet dat er geen splinters meer uit kunnen steken en dat er prettig op je hoogslaper geslapen kan worden.

Ik raad je aan om de hoogslaper met beugels ook nog aan je wand en vloer te bevestigen. Op deze manier kan je een betrouwbare constructie neerzetten die niet zomaar gaat wiebelen. Dit maakt het een stuk prettiger om op de hoogslaper te slapen.

Hoogslaper van verschillende afmetingen maken

Het kan zo zijn dat de afmetingen weergegeven op de hoogslaper bouwtekening niet helemaal overeenkomen met de afmetingen zoals jij deze voor ogen hebt. Dat is geen probleem, want jij kan de afmetingen gewoon naar ratio laten af en toe nemen. Dat betekent dat je niet met absolute getallen moet werken maar dat je de afmetingen procentueel toe en af moet laten nemen. Zo kan je een hoogslaper bouwen die perfect in de beschikbare ruimte past.

Meet daarom van te voren alles goed af zodat je weet wat voor een hoogslaper je kunt maken voordat je erachter komt dat je eigenlijk andere afmetingen had moeten gebruiken.

Waar kan ik de hoogslaper bouwtekening vinden?

Je kunt de hoogslaper bouwtekening natuurlijk ook weer vinden in mijn bouwtekeningenpakket, beter bekend als ‘Freds Bouwtekeningenpakket’. Alle bouwtekeningen in dit pakket zijn te gebruiken om prachtige meubels en andere constructie mee te maken. Je kunt op iedere bouwtekening de juiste informatie vinden, zoals de verschillende afmetingen en stapsgewijze uitleg voor het in elkaar zetten van je nieuwe meubel, om je eigen meubels mee te maken.

Met maar liefst tienduizend bouwtekeningen is het dus mogelijk om je huis te voorzien met tal van meubels die jij helemaal zelf kunt maken. Heb jij altijd al je eigen eettafel willen maken met een koloniale uitstraling? Of liever een kloostertafel? Of kies jij toch eerst voor het maken van een zithoek met een loungebank en wat zelfgemaakte houten stoelen? Dan zijn de bouwtekeningen uit dit pakket perfect voor het maken van je eigen meubels.

Wil je meer te weten komen over mijn bouwtekeningenpakket en alle bouwtekeningen die hier in te vinden zijn? Lees er dan hier meer over en klik hier!

Hoogslaper
Hoogslaper

Zelf een hoogslaper maken doe je met goede bouwtekeningen.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

2 Comments

  1. Hartelijk dank voor het advies over het maken van een hoogslaper. We willen onder de hoogslaper graag een bureau maken hebben jullie daar ook tekeningen van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT!

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…