Home » Blog » Tafel » Zelf een steigerhouten tafel maken

Zelf een steigerhouten tafel maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vandaag heb jij ervoor gekozen om aan de slag te gaan met je eigen steigerhouten tafel. Dit is het juiste moment om dit te gaan doen, omdat de weersomstandigheden hiervoor uitstekend zijn. Zelf maak ik al jaren tafels en andere meubels. De laatste jaren doe ik dit vooral graag met steigerhout, vandaag ook de creatie van een bouwtekening voor het maken van een steigerhouten tafel. Vooral omdat steigerhout tegen een goed bedrag aan te schaffen is, is het zo leuk om met deze houtsoort te werken. Om een steigerhout tafel te maken, kan jij met de juiste bouwtekening aan de gang. In de bouwtekening vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt om een steigerhouten tafel te maken.

De bouwtekening vertelt je van alles over wat jij moet doen om je steigerhout tafel te maken. Van alle benodigde afmetingen tot de juiste manier van in elkaar zetten; je kunt ervan uitgaan dat je precies weet wat je moet doen om een steigerhout tafel te maken waar jij aan kunt werken, eten, een boek lezen of gewoon lekker aan kunt uitrusten.

Steigerhout kan je middels tal van verfwashes omvormen tot een prachtig object wat ik zelfs kunst zou willen noemen. Hoe je dit kunt doen, lees je natuurlijk ook verderop in dit artikel. Ben je klaar om aan de slag te gaan met het maken van je eigen steigerhouten tafel? Lees dan snel verder!

Waar begin ik?

Als beginnende doe-het-zelver is het maken van meubels in het begin nog relatief lastig. Je weet misschien niet precies welke materialen je nodig hebt en hoe je het best kunt beginnen met het bouwen van je nieuwe meubels. Een steigerhouten tafel maken is niet het makkelijkste doe-het-zelf project dat je in mijn bouwtekeningenpakket zal vinden. Want bouwprojecten als het maken van een stoel of koffietafel is doorgaans eenvoudiger dan het maken van een steigerhouten tafel.

Dat betekent niet dat jij niet je eigen steigerhouten tafel kunt maken. Jij kan gewoon aan de slag met de bouwtekening en een steigerhouten tafel maken. Dit kan alleen wel wat langer duren en het kan soms wat frustraties opleveren. Het lastigste is het verkrijgen van het steigerhout in de juiste lengtes, want niet iedere bouwmarkt heeft de steigerhout planken waar jij naar op zoek bent.

Een steigerhouten tafel maken kan namelijk met verschillende soorten steigerhout. Geschaafd steigerhout, gebruikt steigerhout, geschuurd steigerhout of gewoon ‘basic’ nieuw steigerhout, je kunt alle soorten zowat gebruiken om een steigerhouten tafel van te maken. Informeer bij je lokale bouwmarkt naar de verschillende afmetingen van de planken of bestel deze online.

Hoe kan ik mijn steigerhouten tafel onderhouden

Als je steigerhouten tafel af is, kan jij ervoor kiezen om deze binnen of buiten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van je steigerhouten tafel als toevoeging aan je loungeset. Indien jij dit van plan bent, is het belangrijk dat jij je steigerhouten tafel voorziet van diverse onderhoudsmaterialen zoals grondverf en beits. Grondverf breng je in het begin al aan voordat je een andere verflaag aan de tafel aanbrengt. Dus doe dit ook vroegtijdig in het bouwproces zodat je daarna meteen een verfwash kan aanbrengen om jouw tafel echt uniek te maken.

Bouwtekening om een steigerhouten tafel te maken

Zelf een steigerhouten tafel maken doe je met een bouwtekening. Het bouwtekeningenpakket van Freds Bouwtekeningen is de plek waar jij deze bouwtekening kunt bemachtigen. In het omvangrijke bouwtekeningenpakket kan jij de bouwtekening vinden om een steigerhouten tafel te maken. Maar behalve deze bouwtekening, zijn er nog eens tienduizend bouwtekeningen in dit pakket die jij kunt toepassen om al je bouwprojecten te realiseren.

Je woonkamer inrichten met zelfgemaakte meubels zoals een bank of tv-meubel is geen probleem aangezien jij nu alles zelf kunt maken!

Meer leren over dit bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over!

Steigerhouten tafel maken
Steigerhouten tafel maken

Een steigerhouten tafel maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.