Zelf een deur maken het lijkt ontzettend moeilijk maar dat valt reuze mee. Tijdens het verbouwen van een bestaande woning loop je heel vaak tegen het probleem aan dat de afmetingen van het deurgat afwijkend zijn ten opzichte van de standaard deuren. Deze afwijkende deuren zijn niet te koop helaas. Daarom zit er niets anders op dan om de deuren zelf te maken of te laten maken. Het opmaat laten maken van een deur kost veel geld hierdoor kan jouw verbouwingskosten enorm uit de klauwen lopen. Dit is niet handig en daar zit je niet op te wachten. Maar wat dan? Nou gewoon zelf je deur maken. Iedereen kan het, ongeacht jouw ervaring.

Hoe kan jij zelf een deur maken

Een deur maken oke maar hoe begin je? Om te beginnen meet je als eerste de kozijn maten op. Haal van deze gemeten breedte maat 1 cm af en van de hoogte maat 1,5 cm. Dit is nodig om jouw deur goed in je kozijn te laten draaien. Hou bij de hoogte van de deur rekening met een eventuele dorpel. Bepaal nu welke soort deur je wil gaan maken. Wil je een vlakke deur maken of bijvoorbeeld een paneeldeur maken? Dit bepaald namelijk hoeveel hout je nodig hebt en wat je moet kopen. Het is daarom handig dat je goede bouwtekeningen hebt. Om je te helpen heb ik bouwtekeningen voor je verzameld van o.a. verschillende deuren en nog heel veel meer

Met de juiste bouwtekening is het maken van een deur geen probleem. De poort naar jouw woonkamer of slaapkamer is iets dat jij straks helemaal zelf gemaakt hebt. Je kunt je eigen invloeden in de deur verwerken of juist een deur maken zoals je die al altijd voor ogen had. Ik ben zelf een voorstander van het investeren van tijd in de afwerking. Je kunt je deur namelijk nog stukken mooier maken door alles netjes te verven en vooral goed op je huidige kleuren te letten. Zo kan je een deur maken die naadloos in jouw huis past!

Extra tips omtrent het maken van een deur

Natuurlijk wil je een deur tot stand brengen die je nog jaren kunt gebruiken. Ik raad je daarom aan om voor een deur die je vaak gaat gebruiken wat beter hout te kopen. Is het een tijdelijke deur of wil je een deur maken die vooral gebruikt gaat worden voor een plek waar je niet vaak komt, dan kan je nog best wel wat bezuinigen op hout. Zolang je de deur bouwtekening goed volgt kan ik je garanderen dat je een prachtige deur kunt maken!

Om tocht te voorkomen kun je onderaan de deur een tochtstrip voorzien dit scheelt jouw in de winter veel stookkosten.

In een klap duizenden euro’s besparen

Als jij van plan bent in de toekomst vaker meubels of andere projecten te maken, heb ik goed nieuws voor je. Als jij gebruik gaat maken van Fred’s Bouwtekeningenpakket, hoef je nooit meer te veel te betalen voor meubels. Omdat jij ze nu zelf kunt maken, bespaar je per meubels aanzienlijke bedragen geld.

Naast tekeningen van deuren krijg je ook nog eens toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en doe-het-zelf plannen en een steigerhouten meubelengids. Hierin vind je letterlijk alles wat jij je maar kunt bedenken. Zoals: Tuinhuisjes, steigerhouten meubelen, pergolas, schuurtjes, schildersezels, kasten, kippenhokken, trappen, banken en nog veel en veel meer.

Wil je meer te weten komen over het bouwtekeningenpakket? Kijk dan hier!

Deur maken

Zelf je eigen deur maken

 

Je eigen deur maken kun je zelf goedkoop en op de juiste maat