Zelf een deur maken het lijkt ontzettend moeilijk maar dat valt reuze mee. Tijdens het verbouwen van een bestaande woning loop je heel vaak tegen het probleem aan dat de afmetingen van het deurgat afwijkend zijn ten opzichte van de standaard deuren. Deze afwijkende deuren zijn niet te koop helaas. Daarom zit er niets anders op dan om de deuren zelf te maken of te laten maken. Het opmaat laten maken van een deur kost veel geld hierdoor kan jouw verbouwingskosten enorm uit de klauwen lopen. Dit is niet handig en daar zit je niet op te wachten. Maar wat dan? Nou gewoon zelf je deur maken. Iedereen kan het, ongeacht jouw ervaring.

De kosten van het zelf maken van een deur zullen jou reuze meevallen. Helemaal als je kiest voor een van de vele methodes om kosten te besparen. Je zou daardoor een deur zelfs bijna gratis kunnen maken. Het enige wat jij nodig hebt is een goede bouwtekening. En dan hoeft dat nog niet zozeer te zijn voor de deur. Dit kan ook voor een van de honderden andere projecten zijn. Maar daar lees je verderop meer over.

Hoe kan jij zelf een deur maken

Een deur maken oke maar hoe begin je? Om te beginnen meet je als eerste de kozijn maten op. Haal van deze gemeten breedte maat 1 cm af en van de hoogte maat 1,5 cm. Dit is nodig om jouw deur goed in je kozijn te laten draaien. Hou bij de hoogte van de deur rekening met een eventuele dorpel. Bepaal nu welke soort deur je wil gaan maken. Wil je een vlakke deur maken of bijvoorbeeld een paneeldeur maken? Dit bepaald namelijk hoeveel hout je nodig hebt en wat je moet kopen. Het is daarom handig dat je goede bouwtekeningen hebt. Om je te helpen heb ik bouwtekeningen voor je verzameld van o.a. verschillende deuren en nog heel veel meer

Met de juiste bouwtekening is het maken van een deur geen probleem. De poort naar jouw woonkamer of slaapkamer is iets dat jij straks helemaal zelf gemaakt hebt. Je kunt je eigen invloeden in de deur verwerken of juist een deur maken zoals je die al altijd voor ogen had. Ik ben zelf een voorstander van het investeren van tijd in de afwerking. Je kunt je deur namelijk nog stukken mooier maken door alles netjes te verven en vooral goed op je huidige kleuren te letten. Zo kan je een deur maken die naadloos in jouw huis past!

Extra tips omtrent het maken van een deur

Natuurlijk wil je een deur tot stand brengen die je nog jaren kunt gebruiken. Ik raad je daarom aan om voor een deur die je vaak gaat gebruiken wat beter hout te kopen. Is het een tijdelijke deur of wil je een deur maken die vooral gebruikt gaat worden voor een plek waar je niet vaak komt, dan kan je nog best wel wat bezuinigen op hout. Zolang je de deur bouwtekening goed volgt kan ik je garanderen dat je een prachtige deur kunt maken!

Om tocht te voorkomen kun je onderaan de deur een tochtstrip voorzien dit scheelt jouw in de winter veel stookkosten. Zo’n tochtstrip kost je bijna niets. En het gaat je juist wel veel schelen aan stookkosten. En geloof mij als ik je vertel dat wij graag besparen. En ik geef die besparingen graag aan jou door als het even kan. Want samen zorgen we voor een slimmere wereld. Vooral als we het als doe-het-zelvers onder elkaar hebben.

Wil je dus een deur bouwen dan kan je kiezen om van gebruikte materialen gebruik te maken of van nieuwe. Bij gebruikte materialen kan je hier een omhulsel van maken. Bij nieuw kan je de buitenkant bewerken voor direct gebruik.

In een klap duizenden euro’s besparen

Als jij van plan bent in de toekomst vaker meubels of andere projecten te maken, heb ik goed nieuws voor je. Als jij gebruik gaat maken van Fred’s Bouwtekeningenpakket, hoef je nooit meer te veel te betalen voor meubels. Omdat jij ze nu zelf kunt maken, bespaar je per meubels aanzienlijke bedragen geld.

Naast tekeningen van deuren krijg je ook nog eens toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en doe-het-zelf plannen en een steigerhouten meubelengids. Hierin vind je letterlijk alles wat jij je maar kunt bedenken. Zoals: Tuinhuisjes, steigerhouten meubelen, pergolas, schuurtjes, schildersezels, kasten, kippenhokken, trappen, banken en nog veel en veel meer.

Ik kan wel blijven doorpraten over hoe goed Fred’s Bouwtekeningen wel niet is. Het liefst zie ik dat jij het gewoon eens uitprobeert. Ben je niet tevreden met Fred’s Bouwtekeningenpakket? Dan nodig ik je uit om je geld terug te vragen. Ik ben er zeker van dat jij een positieve ervaring gaat krijgen van dit pakket.

Wil je meer te weten komen over het bouwtekeningenpakket? Kijk dan hier!

Deur maken

Zelf je eigen deur maken

 

Je eigen deur maken kun je zelf goedkoop en op de juiste maat

Wil je meer weten over een deur maken? Dan kan je op Fredsbouwtekeningen.nl/blog van alles lezen over andere projecten. En natuurlijk zal ook de deur meerdere keren terugkomen. Het is namelijk een van die projecten waarvan ik weet dat mensen er echt van kunnen genieten. Kies daarom ook zelf eens om een deur te maken. Je zal er geen spijt van krijgen.